Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2323.892
    %0.74
  • Dolar
    32.355
    %0.07
  • Euro
    34.922
    %-0.33
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Türel'den Eds Vurgusu
11 Aralık 2018 Salı 15:53

Başkan Türel'den Eds Vurgusu

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, trafikte kullanılacak elektronik denetleme sisteminin (EDS) akıllı şehir çalışması kapsamında...

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, trafikte kullanılacak elektronik denetleme sisteminin (EDS) akıllı şehir çalışması kapsamında olduğunu, ancak henüz uygulanmadığını vurguladı. Trafik cezalarının gerekçesinin ceza tutanağında yazıldığını belirten Türel, seçim arifesinde vatandaşa ceza tuzağı gibiymiş gibi EDS'nin provoke edildiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı olağan meclis toplantısı, toplantı salonunda yapıldı. Gündem dışı konuşmalarda söz alan CHP'li meclis üyesi Recep Tokgöz, EDS nedeniyle şehirde kaos olduğunu söyledi. Her eve EDS vasıtasıyla cezalar geldiğine yönelik söylemlerin kendisine ulaştığını belirten Tokgöz, gündemde olan Hal Yasası'ndaki gelişmeleri de Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e sordu.

EDS HAKKINDAKİ SON GELİŞMELER

Başkan Menderes Türel, EDS uygulamalarının Büyükşehir'e ait olmadığını, çalışmaları Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğünü söyledi. Antalya'da akıllı şehir uygulaması projeksiyonlarının olduğunu dile getiren Türel, buna yönelik çalışmayı birkaç kurumla yürüttüklerini söyledi. Akıllı şehir çalışması kapsamında akıllı sulama sistemi, akıllı aydınlatma, acil panik butonu, akıllı kavşak uygulamalarını birlikte yürüttüklerini kaydeden Türel, "Trafiğin denetiminde kullanılacak EDS akıllı şehir kapsamı içinde, ama uygulaması bize ait olmayacak. Sistemin uygulanabilmesi için hizmet binası olması gerekiyor, henüz çalışmaları devam ediyor. Öte yandan elektronik ağı tamamlanmadı. Vatandaşların çoğuna ulaşan trafik cezalarını mobese kameralarının kestiği bilgisini emniyetten aldım. Ceza tutanağının altında neden ceza aldığı yazıyor. Bir kesim tarafından seçim arifesinde vatandaşa ceza tuzağı gibiymiş gibi EDS provoke ediliyor. Bir sene daha sistemin uygulanması mümkün görünmüyor. Kameralar görünüyor ama bağlantıları yok" diye konuştu.

HAL YASASI DEĞİŞECEK

Başkan Menderes Türel, hükümetin hazırlığını yaptığı Hal Yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hükümetin büyükşehirlerde meyve ve sebzenin hallerdeki fiyatının misli misli satılması üzerine vatandaşı düşünerek bir tedbir alma gereği hissettiğini söyledi. Antalya Toptancı Hali'ndeki 2 lira olan domatesin İstanbul'da 8 liraya satıldığını belirten Türel, "Aradaki fiyat artışı nedeniyle aradaki kısaltmalara ihtiyaç duyuldu. Komisyoncu üreticinin her şeyidir. Komisyonculuğun kaldırılması hususundaki endişeleri herkesle paylaştık. Üretici birliklerinin korunmasına yönelik yasada hüküm var. Komisyonculuğun kaldırılması üretici açısından sorun oluşturacaktır. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay ve Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş'a çalışmaları devam eden yasa hakkındaki fikirlerimizi paylaştık. Ankara'da 7 saatlik toplantının ardından komisyonculuğun kaldırılmamasına yönelik kanaat oluştu. Toptancı hallerde endişelenecek bir durum yok. Yasa yeniden hazırlanacak, komisyonculuğun devam etmesi yönünde bir genel kanaat oluşturuldu. Cumhurbaşkanımız bize anlayış gösterdi. Merak edilecek bir durum yok" diye konuştu.

'MÜZELİK Mİ DİYE SORDUM'

Türel, arada fırsatçıların da doğduğuna dikkati çekti. Türel, "Antalya kent merkezindeki süpermarketlere zabıtalarla gittim. Halde 2 lira olan aynı kalitedeki domatesin süpermarkette 8 lira olduğunu bizzat ben gördüm. Mağaza müdürünü çağırdım, "Bu ne" dedim. "Satış için koymadık" dedi. "Müzelik mi" diye sordum ve arkadaşlarımız gerekeni yaptı. Vatandaşlarımız bize bildirimleriyle fırsatçılara izin vermeyeceğiz" dedi.

BALBEY'DEKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI

Balbey Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesinde tarihi alanların korunmasına yönelik çalışma yürüttüklerini belirten Türel, önemli akademisyenlerle burada çalıştıklarını aktardı. Koruma Kurulu'nun buradaki projeyi uygun bulduğunu dile getiren Türel, burada Antalya'nın ikinci Kaleiçi'sini oluşturacaklarını söyledi. Vatandaşlarla ön protokol çalışması yaptıklarını anlatan Türel, bu protokolün bağlayıcı yönü olmadığını kaydetti. Türel, "O dönemde yaşayanların yüzde 55'i taleplerini bildirdi. Sözleşmeler yüzde 87'ye ulaştı. Ada, parsel bazında değil, direkt bağımsız bölüm üzerinden anlaşma yapıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 810 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim