Bugün 16 Nisan 2024 Salı
  • Antalya14 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2487.427
    %0.14
  • Dolar
    32.4232
    %0.06
  • Euro
    34.4091
    %-0.20
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Tütüncü'nün Seçim Çalışmaları
20 Mart 2019 Çarşamba 13:38

Başkan Tütüncü'nün Seçim Çalışmaları

KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Varsak bölgesini ziyaret ederek, kent ormanından piknik alanına, semt konağından kreşe, okuldan doğalgaza kadar...

KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Varsak bölgesini ziyaret ederek, kent ormanından piknik alanına, semt konağından kreşe, okuldan doğalgaza kadar birçok yeni yatırım yapacaklarını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Kepez Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, Varsak Aktoprak Mahallesi'ndeki Sağlıkçılar Sitesi'nde düzenlenen toplantıda; bölge sakinleriyle bir araya geldi. Belediye meclis üyesi adaylarının da katıldığı toplantıda Başkan Tütüncü, yüzölçümüyle Kepez'in en büyük mahallesi olan Karşıyaka'yı, meclis kararıyla Aktoprak, Aydoğmuş ve Varsak Karşıyaka ismiyle üçe böldüklerini anımsattı.

Tütüncü, eski Varsak Karşıyaka Mahallesi'ne, dönemlerinde 80 kilometrenin üzerinde sıcak asfalt ve 25 park yaptıklarını kaydetti. Büyükşehir Belediyesi'nin, Süleyman Demirel Bulvarı'nda yaşanan yağmur suyu birikmesi sorununu, yağmur suyu drenaj çalışmasıyla çözdüğünü aktaran Tütüncü, yaptıklarını yatırımları da anlattı. Antalya'nın ilk olimpik kapalı yüzme havuzunu, yapı ömrünü tamamlayan eski Varsak Stadı'nın yerine inşa ettiklerini aktaran Tütüncü, "Adnan Menderes Olimpik Yüzme Havuzu'nun içerisinde açtığımız kadınlar spor merkezinde ise hanımlara aerobik, step pilates kursunu ücretsiz olarak veriyoruz. Yüzme kompleksimiz içerisinde çocuklarımız için de matematik, fen bilimleri, Türkçe ve İngilizce derslerini aldıkları etüt merkezleri açtık. Varsak'a 4 salonlu bir sinema salonu da yaptık. Masal Parkımız, bölgeye değer kazandırdı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel, raylı sistemi Varsak'a kadar getirdi. Yine bölge sakinlerinin kültür ve sanat etkinliklerini yapabildiği Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi de dönemimizde yapılan eserlerden biri oldu" dedi.

DOĞALGAZ VE OKUL

Başkan Hakan Tütüncü, yeni dönemde ise seçilmesi halinde "Aktoprak, Aydoğmuş ve Varsak Karşıyaka mahallelerine doğalgazı getiriyoruz. 2009'da göreve geldiğimizde hiçbir mahallede doğalgaz yoktu. Çalıştık ve şu an 22 mahallemizde tam 100 bin konuta doğalgaz getirdik. Bölgenin en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi de okul. Okul alanıyla ilgili Varsak bölgesinde uygun araziler hazırladık. Okul arsalarının imar planını yaptık ve mülkiyet sorunlarını çözdük. Milli Eğitim Bakanlığımız, Kepez'e 8 yeni okul yapma kararı aldı. Bu okullardan bir tanesi de Karşıyaka Ortaokulu'nun yanında, imar planlaması düzenlemesini yaptığımız alana yapılacak. 24 derslikli yeni okul, bölgemize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Mahalleye 200 çocuk kapasiteli kreş yapacaklarını vurgulayan Başkan Tütüncü, "Eski Varsak Belediye binasını kaldırıyoruz. Yerine çok güzel bir semt konağı ve aynı bölgeye millet kıraathanesi ve kütüphane de yapacağız. Antalya Şehitler Müzesi'ni Varsak bölgesinde çok yakın bir yere inşa edeceğiz.

Gökdere'ye kent ormanı, Sakarlar Kuyusu'na piknik alanı yapacağız. Varsak Ormanları'nın Gökdere mevkiini kent parkı haline getiriyoruz. İçerisinde gençlik kampının, bungolov evlerin kamping alanlarının olduğu bir kent parkını hizmete sunacağız. Hamza Taş Bulvarı'ndaki Sakarlar Kuyusu Sarnıcı'nın bulunduğu tepeyi de piknik alanı olarak düzenleyeceğiz. Varsak'ın yanı başındaki antik kent Lyrboton Kome'yi, kent kültürüne kazandırdık. Zeytinyağı üretim yeri olan bu antik yerleşim yerine bu yıldan itibaren tur otobüsleri gelmeye başlayacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 896 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim