Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2325.163
    %0.80
  • Dolar
    32.3729
    %0.13
  • Euro
    34.9661
    %-0.03
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Uysal'ın Stk Buluşmaları
25 Mart 2019 Pazartesi 12:23

Başkan Uysal'ın Stk Buluşmaları

MURATPAŞA Belediye Başkan Ümit Uysal, yeni dönemde Kent Akademisi, Tasarım Atölyesi ve Kent Enstitüsü'yle Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezlerinin...

MURATPAŞA Belediye Başkan Ümit Uysal, yeni dönemde Kent Akademisi, Tasarım Atölyesi ve Kent Enstitüsü'yle Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezlerinin kent sorunlarının çözümünde Antalya'nın ortak çalışacağı bir büyük platform olacağını söyledi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezlerinde hemşehri, yardımlaşma ve dayanışma derneklerinin düzenlendiği çeşitli etkinliklere katıldı.

Başkan Uysal, yerleşkede, Antalya Çankırılılar Derneği'nin düzenlediği geceye katılırken, Bucak Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin ofis açılışında, Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşlarını Güçlendirme Derneği (STOKDER), Yörük Türkmen Gençliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği etkinliklerinde de yer aldı.

Başkan Uysal, etkinliklerde yaptığı konuşmada, Muratpaşa'da ortak aklı esas alan bir belediyecilik yaklaşımını hayata geçirdiklerini söyledi.

Kentin ortak aklının oluşmasında sivil toplum kuruluşlarının, derneklerin fikirlerini ifade etmesi için Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezlerini bir platform olarak hayata geçirdiklerini belirten Başkan Uysal, yeni dönemde Kent Akademisi, Kent Enstitüsü ve Tasarım Atölyesi çalışmalarıyla Merkezin içeriğinin daha da zenginleşeceğini söyledi.

Kent Akademisinin, kent politikaları strateji merkezi olacağını belirten Başkan Uysal, "Kent Akademisi'nde Muratpaşa'nın tüm paydaşları aynı masada buluşacak ve kent sorunlarıyla ve güncel konularla ilgili araştırmalar yapıp çözüm politikaları üretecek" dedi.

Tasarım Atölyesinin ise Kent Akademisinin uygulama merkezi olarak işlev göreceğini kaydeden Ümit Uysal, "Burada kent sakinleri, gönüllüler, öğrenciler ulusal ve uluslararası işbirlikleri kurabileceği geniş bir ağda kent sorunlarının çözümü için araçlar oluşturacak. Bu araçlar bazen bir mobil aplikasyon bazen farklı bir park tasarımı olacak" diye konuştu.

Ümit Uysal, Kent Enstitüsü'nün amacının ise üreten, toplumsal değişime uyum sağlayan, yenilikçi, demokratik katılıma inanan ve demokrasiyi bir yaşam biçimine dönüştüren bireyler kazanmak olduğunu söyledi. Başkan Uysal, burada sivil toplum kuruluşlarının ve özel sektörün ara eleman ve uzman ihtiyaçları kapsamında kurslar düzenleneceğini belirtti.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 679 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim