Bugün 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2492.827
    %0.86
  • Dolar
    32.4863
    %0.13
  • Euro
    34.7687
    %0.15
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batı Antalya Turizmi Konuşulacak
25 Haziran 2019 Salı 11:38

Batı Antalya Turizmi Konuşulacak

ANTALYA'nın Demre ilçesinde "Batı Antalya'nın Turizm Geleceği" konulu panelde batı Antalya bölgesindeki turizm, çeşitli yönleriyle tartışılacak.

ANTALYA'nın Demre ilçesinde "Batı Antalya'nın Turizm Geleceği" konulu panelde batı Antalya bölgesindeki turizm, çeşitli yönleriyle tartışılacak.

'Batı Antalya'nın Turizm Geleceği" konulu panel Antalya Valiliği, Demre Kaymakamlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Demre Belediyesi, Myra Andriake Kazıları Başkanlığı ve Likya Uygarlıkları Müzesi'nin işbirliği, Demre Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Hasan Akıncıoğlu ve Demre Yatçılar Kooperatifi Başkanlığı'nın katkılarıyla düzenlenecek. 29 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan panel Demre Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi ve Myra Andriake Kazıları Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik moderatörlüğündeki panelde İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Likya Uygarlıkları Müzesi Müdürü Nilüfer Sezgin, ATSO, KUTSO, ATB, AKTOB, TÜROFED, TÜRSAB, Deniz Ticaret Odası, DETUYAP, ATAV, TÜRSAB Batı Antalya Temsilciliği, Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve Kültür Rotaları Derneği başkan veya temsilcileri birer konuşma yapacak. Ardından 45 dakikalık izleyicilerin de katılacağı interaktif bir tartışma yapılacak.

Katılımcılar Likya Uygarlıkları Müzesi'ni ziyaret edecek ardından Likya Yolu'nun, Antik Hoyran Kenti ile Demre'ye bağlı Kapaklı Mahallesi arasındaki 3 kilometrelik bölümünde Likya Yolu Yürüyüşü yapılacak. Likya Yolu Yürüyüşü'nün ardından tekneyle Kekova turu yapılacak.

Demre Kaymakamı Murat Uz, "Demre artık batı Antalya'da çok önemli bir turizm destinasyonu olarak yerini aldı. Antalya bölgesinin en çok ziyaretçi çeken ören yerleri olan Aziz Nikolaos Anıt Müzesi, Myra Antik Kenti başta olmak üzere Likya Uygarlıkları Müzesi, Andriake Antik Kenti, bir dünya cenneti olan Kekova, Türkiye'nin en güzel plajlarıyla bir Türkiye markası olma yolunda ilerliyor. Bu panelde özelde Demre turizmini, genelde batı Antalya turizmini çeşitli yönleriyle tartışacağız. Ortaya çıkacak öneriler, görüşler bölge turizminin geleceğine ışık tutacak. Çünkü Demre'de hatta batı Antalya'da böyle geniş kapsamlı bir panel ilk kez düzenleniyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 770 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim