Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Batı Çevre Yolu ve hız magandaları...

04 Ağustos 2017 Cuma 01:27

BUGÜNLÜK

            Batı Çevre Yolu’nun hizmete girmesi ile özellikle Antalya’nın batı bölgesi trafik sıkıntısı açısından az da olsa rahatladı.

            Özellikle Konyaaltı ilçesinden kent merkezine geliş ve gidişlerde, Kepez ilçesi’nin batı bölümleri Avni Tolunay, Gülveren ve Duraliler mahallesini içine alan geniş bir bölge sakinleri trafik açısından rahatladı.

            Kent merkezinde ağır tonajlı araçlar için de transit geçiş noktası haline gelen Batı Çevre Yolu önemli bir alternatif haline geldi.

            Batı Çevre Yolu’nun hizmete girmesi bu olumlu gelişmeleri beraberinde getirirken, önemli bir soruna buradan dikkat çekmek istiyorum.

            Batı Çevre Yolu’nu geliş ve gidiş istikametinde kullanan ağır tonajlı araçlar kelimenin tam anlamıyla bu yolda ralli yarışı yaparcasına hız yapıyorlar.

            Gecenin geç saatlerinden tutun da, sabahın ilk saatlerinde hız yapan ağır tonajlı araçlar resmen tehlikeye davetiye çıkarıyorlar.

            Bu yol kısa süre önce hizmete açıldı; ancak kazalar eksik olmuyor. Çünkü hız egolarını tatmin etmek isteyen sorumsuz sürücüler trafiği alt üst ediyorlar.

            Ralli yarışlarını aratmayan görüntülere bir de egzosunu çıkaran ve büyük ihtimalle ehliyeti bile olmayan küçük yaştaki sürücüler de eklenince ortaya ilginç görüntüler çıkıyor.

            Gürültü kirliliğinin doruk noktaya geldiği bu yolda helezonları kesik modifiye edilmiş araçlar başka bir sorun!

            Modifiye edilmiş araçlarıyla Batı Çevre Yolu’nu yarış pistine çeviren sürücülerin yanı sıra ağır tonajlı araçların sürücüleri yarış halinde tehlikeye davetiye çıkarıyor.

            Bu sorumsuzluğa bir son verilmeli.

            Kamyonetine yüklediği ağır yükle, kırmızı ışık yandığını bile bile gazını kesmeyen, sonrasında da durmakta zor anlar yaşayan sorumsuz sürücüler daha fazla tehlike yaratmadan bu konudaki denetimler sıklaştırılmalı ve Batı çevre Yolu bu olumsuzluklardan arındırılmalı…

Bu yazı toplam 736 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim