Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

Batılı olmak…

05 Eylül 2017 Salı 02:47

 En başta şunu demeliyiz...

Bizler çok acil boş laflamalardan çıkıp birbirimizle "kavramlar" üzerinden iletişim kurmaya geçmeliyiz. Medeniyetin en temel ilkelerinden biri kavramlar üzerinden iletişim kurmaktır.

Örneklemek isterim, mesela:

Batılı olmak ile Batıcı olmak bazıların sandığı gibi aynı şey değil. Batılı olursan özünü kaybedersin, batıcı olursan yüksek medeniyetin bir parçası olursun. Farkı burasında!..

Atatürk zamanında tarihe şöyle bir not düşmüştür "Medeniyetimiz zamanla tahribata uğramıştır. Türkiye bir maymun değildir ve 'hiç bir milleti' de taklit etmeyecektir. Türkiye ne Amerikalaşacak, ne de Batılılaşacaktır; o (Türkiye) sadece özleşecektir." 

İşte, Atatürk'ün çok net izah ettiği bu tahribatı düzeltmenin tek yolu var, o da yüksek medeniyetin bir parçası haline gelmek. O medeniyet nerdeyse onu komplekse girmeden almaktır. 

Osmanlı yıkılmış diye bizde Batı'ya karşı gereksiz bir kompleks oluşmuştur. Gereksiz, çünkü sadece bizde değil, Endüstri devriminin hemen akıbetinde Fransız devrimi sonrası zaten Batı'da da tüm imparatorluklar yerle yeksan olmuştur. 

(Şu an var gibi gözükenler sizi aldatmasın. Sadece göstermeliktir. Ya turizm amaçlı ayakta tutunulmaktan, ya da mesela İngiltere de ki gibi taçlı, ama bir nevi taçsız ve tarafsız bir Cumhurbaşkanı görevi üstlenmektedirler)

Peki, iş bu halde şu an da yüksek medeniyet kimdedir? Suudi Arabistan da mı? Bangladeş’te mi yoksa Sudan da mı? Hayır, o yüksek medeniyet, o ülkemizi Dünya ile rekabet edebilecek düzeye getirecek araçlar Batı’dadır. Onun için, güçlü bir Türkiye -elbette kimliksizleşmeden -, ama yönünü Batı'ya çevirmiş olan bir Türkiye ile mümkündür. Yani, bazıların sandığı gibi batıcı olmak "Batılı" olmak değildir!

Batı kompleksi üzerinden - oy uğruna - daha yeterince güçlenmeden, akıl süzgecinden geçirilmeden sarf edilen sözler en hafifi ile garabettir!

Bu hususta Dünya'ya yön veren enstrümanları Ortadoğu'da mikroskop ile arasanız bulabilir misiniz? Beğenin veya beğenmeyin, ancak yüksek medeniyet - en azından şimdilik - Batı'nın elindedir!

Düşünün, altmış üç İslam ülkesinin gayrı milli hasılası, (petrol de dahil) tek bir Fransa'nın milli hasılasının yarısı bile etmiyor...

Hayaller kurmak güzel, ama hayaller üzerine siyaset yapmak ve bu vasıtalar ile koca bir ülkenin geleceği ile oynamak kimsenin haddi olmamalıdır;

Açıkçası, düpedüz akıl dışılıktır!

Bu yazı toplam 1178 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim