Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.865
    %0.78
  • Dolar
    32.3699
    %0.15
  • Euro
    34.9644
    %-0.27
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bayraktar’a sert tepki
04 Ekim 2019 Cuma 17:53

Bayraktar’a sert tepki

AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar’ın, Saadet Partisi’yle ilgili açıklamasına sert tepki gösteren SP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Akburak, “AK Parti’nin kurulmasıyla beraber politikanın bütün entrikalarına bulaşmış birisi olarak bu açıklamayı yap

AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar’ın, Saadet Partisi’yle ilgili açıklamasına sert tepki gösteren SP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Akburak, “AK Parti’nin kurulmasıyla beraber politikanın bütün entrikalarına bulaşmış birisi olarak bu açıklamayı yapması son derece talihsizliktir” dedi. Bayraktar’ın açıklamasından haberi olmadığını belirten AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ise, Bayraktar’ın yanlış yaptığına işaret etti.

bahattin-bayraktar-ak-parti-kepez-ilce-bask.-ekim-2019-6.jpg

Saadet Partisi (SP) Kepez İlçe Başkanı Mehmet Akburak, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar’ın “Maalesef bazı liderler bazen tabanlarını değişik yere ya satıyor ya da başka çıkarlar uğruna pazarlıyor diye düşünüyorum. Saadet Partisi’ni de öyle düşünüyorum. Kesinlikle olmaması gereken yerde durduklarını düşünüyorum. Rabbim hidayet verirse inşallah doğru tarafa geçerler” şeklindeki açıklamasına sert şekilde cevap verdi. Gazetemizde yer alan haber üzerine açıklama yapan Akburak, “AK Parti’nin kurulmasıyla beraber politikanın bütün entrikalarına bulaşmış birisi olarak bu açıklamayı yapması son derece talihsizliktir” dedi. AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ise, AK Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar’ın açıklamasının doğu olmadığını söyledi.

 

“POLİTİKANIN BÜTÜN ENTRİKALARINA BULAŞMIŞ BİRİSİ”

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak Bayraktar’ın Milli Görüş ve Saadet Partisi’ni hedef alan açıklamasının talihsiz olduğunu vurgulayan SP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Akburak, şunları ifade etti:

“Yaptığı açıklamada; ‘Maalesef bazı liderler bazen tabanlarını değişik yere ya satıyor ya da başka çıkarlar uğruna pazarlıyor diye düşünüyorum. Saadet Partisini de öyle görüyorum’ demiştir… Satmayı ve satılmayı çok iyi bilen bir siyasi ekolün ilçe başkanı olarak; 50 yıldır duruşunu bozmayan ve davasını satmayan sadıkların teşkilatı olan Saadet Partimize böyle bir ithamda bulunmasını son derece garipsedik. Şahsını yakından tanımamız hasebiyle kendisinin zamanında siyasete mesafeli durması ve siyaseti küfür sistemi olarak görürken, AK Parti’nin kurulmasıyla beraber politikanın bütün entrikalarına bulaşmış birisi olarak bu açıklamayı yapması son derece talihsizliktir. Saadet Partimiz milletimizin, İslam âleminin ve bütün insanlığın yegâne umududur. Temsil ettiği önce ahlak ve maneviyat, adil düzen ve milli kaynakları ile kalkınmayı hedef alan bir misyona sahip olan Milli Görüş; mevcut kapitalist ve siyonist dünya düzenine tek alternatiftir. Hatta sayın Cumhurbaşkanımız dahi bunun farkına varmış ve geçtiğimiz hafta Sayın Temel Karamollaoğlu genel başkanımızla yaptığı görüşmede bunu ifade etmiştir.”

77f635e6-7a96-4225-beea-42d8a033a4ba.jpg

“KENDİSİNE HİDAYET VE ŞUUR TEMENNİ EDİYORUZ”

Açıklamasında “Osman Öcalan’ın kırmızı bültenle arandığından haberi olmayan, Ergenekon’un kumpas olduğunu sonradan anlayan, FETÖ’yü 15 Temmuz’da öğrenen, 10 yılda 50 defa aldatıldık kandırıldık diyen bir partinin ilçe başkanının; 50 yıldır bir defa olsun aldatıldık, yanıldık, safmışız, bilmiyorduk demeyen, Ergenekon’u en başından anlayıp uyaran, FETÖ’yle tarihte hiçbir yakınlığı olmayan tek siyasi parti olan; her daim önce ahlak ve maneviyat diyen, hakkı üstün tutan Saadet Partimizi eleştirmesi trajikomik bir durumdur” ifadelerini kullanan Akburak, “Hatta böyle bir eleştiriye cevap vermeyi zul olarak görüyoruz. Kendisine Allah’tan hidayet ve şuur temenni ediyoruz. Saadet Partisi’yle ayrı yerde olanların kendi konumlarını defaten kontrol etmesini naçizane tavsiye ediyoruz. Zaten AK Parti Kepez İlçe yönetimindeki kardeşlerimizin Sayın Bahattin Bayraktar gibi düşünmediklerini yakinen biliyoruz. Son olarak aldatılmaktan, yanılmaktan, satılmaktan, satmaktan bıkan; önce ahlak ve maneviyat diyen, hakkı üstün tutan ve adil bir düzen kurma sevdasında olan bütün kardeşlerimizi milli görüşün tek temsilcisi olan Saadet Partisi’nin çatısı altında, nebevi bir siyasetle insanlığa yön vermeye ve yeni bir dünyanın kurulmasına vesile olmaya davet ediyoruz” dedi.

 

TAŞ: “BAYRAKTAR YANLIŞ YAPTI”

AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar’ın Saadet Partisi’yle ilgili yaptığı açıklamadan haberi olmadığını belirten, böyle bir açıklamanın doğru olmadığını ve İlçe Başkanı Bayraktar’ın yanlış yaptığını kaydeden AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ise, “Bu açıklamaları şimdi öğrendim. İlçe başkanlarımızın genel politikayla ilgili çok fazla değerlendirme yapmaları çok uygun değil. Neden? Çünkü, iktidar partisinin temsilcisi olarak ben ilden, Antalya’nın siyasetinden sorumluyum. Diğer partilerle alakalı böyle bir söylemde ben bulunmam. İlçe başkanı Antalya ile ilgili konuşamaz. Türkiye ile ilgili hiç konuşamaz. İlçe başkanı kendi ilçesinden sorumludur. İlçesiyle alakalı bir konu olduğu zaman konuşur. Herkesin görüşüne saygı duyuyoruz. Tüm siyasi partilere saygı duyuyoruz. Saadet Partisi’yle alakalı bizim böyle bir düşüncemiz yok. Biz kendimizden sorumluyuz. AK Parti ile ilgili yorumlar yaparız. Bize herhangi bir saldırı gelirse ona cevap veririz. Genelde biz iktidarız onlar muhalefette, yerelde onlar iktidarda biz muhalefetteyiz. Yerelde bir hata yaparlarsa biz bunu eleştirir ve kamuoyunun bilgisine sunarız. Onun dışında genel merkezimiz de diğer siyasi partiler hakkında çok fazla yorum yapmamamızı, konuşmamamızı istiyor. Bizde o yüzden ne Saadet ne de CHP, İYİ Parti ve diğerleriyle ile alakalı çok fazla yorum yapmıyoruz. Kendi partimize ve çalışmalarımıza bakıyoruz. Bizim görevimiz o partiler hata yaparsa onları eleştirmek” dedi.

sam_0234.jpg

“HER SİYASETÇİNİN BİR HEDEFİ OLUR”

Bayraktar’ın İl Başkanlığı’na göz kırpıp kırpmadığı konusunda açıklama yapan Taş, “İlçe başkanlarımızla kongrelerimize gideceğiz. Göreve talip olanlar olabilir. Babam (Hamza Taş) ‘Hedefi olmayan siyaset yapmasın’ derdi. Her siyasetçinin bir hedefi olur. Tabii ki ilçe başkanı, belediye başkanı, meclis üyesi, il başkanı olmak isteyecek. Mahalle başkanı il yönetim kurulu üyesi, ilçe yönetim kurulu üyesi olmak isteyecek. Herkesin hedefleri olabilir ama biz ilçe başkanlarımızla kongre sürecini bitirip yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1780 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim