Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bayram coşkusu festivalle sürecek
25 Haziran 2017 Pazar 11:38

Bayram coşkusu festivalle sürecek

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde bu yıl 20'ncisi düzenlenecek Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali'nde çeşitli etkinlikler, yarışmalar ve konserler yapılacak.

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde bu yıl 20'ncisi düzenlenecek Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali'nde çeşitli etkinlikler, yarışmalar ve konserler yapılacak. Festival kapsamında Meis Kaş Yüzme Yarışları da gerçekleştirilecek.

20'nci Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali 30 Haziran Cuma günü Kaş Cumhuriyet Alanı'ndaki sokak gösterileriyle başlayacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Atatürk Bulvarı'nın açılışı yapılacak ardından mehteran takımı eşliğinde festival kortej yürüyüşü düzenlenecek. Kaş Cumhuriyet Alanı'nda festivalin açılışı yapılacak. Türk ve Yunan halk oyunları ekipleri gösteri yapacak. Akdeniz'in Renkleri adlı resim sergisi, karma el sanatları sergisi, köy ürünleri stantları açılacak. Sanat Sokak'ta Dr. Handan Saygon Dayı'nın fotoğraf sergisi, Kaş Kültürevi'nde Yard. Doç. Dr. Menekşe Suzan Teker'in "Mum ve Mavi" adlı batik sergisi ve yine Kaş Kültürevi'nde araştırma görevlisi Zehra Seda Boztunalı'nın "Arkamdaki Bahçe" adlı resim sergisi açılacak.

Festivalin ikinci günü olan 1 Temmuz Cumartesi günü, 3'üncü Kaş Yemek Yarışması düzenlenecek. 1 Temmuz Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Kaş Yat Limanı'nda yağlı direk ve yüzme yarışları düzenlenecek. Kaş Kültürevi'nde kısa film gösterimleri yapılacak aynı günün akşamı Kaş Yat Limanı'nda Lara ve Ferhat Göçer konser verecek.

Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali, 3 Temmuz Pazar günü bu yıl 13'üncüsü düzenlenecek olan Kaş'ın kardeş şehri Yunanistan'ın Meis Adası'ndan başlayacak, Kaş'ta sona erecek olan Meis Kaş Yüzme Yarışları ve ödül töreniyle sona erecek.

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, "Kaş'ta şeker bayramı coşkusunun ardından festival coşkusu yaşanacak. Üç gün boyunca Kaşlılar, Kaş'ta yaşayan hemşehrilerimiz ve Kaş'ta tatil yapan konuklarımız, sanatın çeşitli dalları ile buluşacak. Lara ve Ferhat Göçer konserleri ile coşacak. Bu yıl ilk kez Meis Kaş Yüzme Yarışları'nda 250 olan yarışmacı sayısındaki sınırlamayı kaldırdık. Yüzme yarışlarına yaklaşık 500 kişinin katılmasını bekliyoruz. Festival boyunca Kaş turizmine sanatı, sinemayı, müziği ve sporu katacağız. Turizmi sanatla, sporla bütünleştireceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Bayram coşkusu festivalle sürecek

DHA

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 588 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim