Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2308.523
    %1.43
  • Dolar
    32.3143
    %0.23
  • Euro
    35.0465
    %-0.05
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“BBP’ye verilen oy boşa gitmez”
18 Mart 2019 Pazartesi 13:42

“BBP’ye verilen oy boşa gitmez”

Seçmenlerden, BBP’ye verilen oy boşa gider gibi bir kanıya kapılmadan gerçek iradelerini sandığa yansıtmalarını isteyen Kepez Belediyesi meclis üyesi adayı serbest muhasebeci mali müşavir Cuma Arat, “Büyük Birlik Partisi’ne verilen oy boşa gitmez" dedi.

Seçmenlerden, BBP’ye verilen oy boşa gider gibi bir kanıya kapılmadan gerçek iradelerini sandığa yansıtmalarını isteyen Kepez Belediyesi meclis üyesi adayı serbest muhasebeci mali müşavir Cuma Arat, “Büyük Birlik Partisi’ne verilen oy kesinlikle boşa gitmez” dedi.

31 Mart yerel seçimlerinin gerçekleştirilmesine artık sayılı günler kaldı. Seçmenlerin önünde eskiden tanınan isimler olduğu gibi tanınmayan isimlerde aday olarak duruyor. Siyasete yeni atılan isimlerden olan Büyük Birlik Partisi (BBP) Kepez Belediyesi 2. sıra meclis üyesi adayı serbest muhasebeci mali müşavir Cuma Arat, oldukça iddialı. BBP’nin kurucu lideri Muhsin Yazıcıoğlu’na olan hayranlığının siyasete sürüklediği Arat, hazırladıkları projeleri hayata geçirebilirlerse Kepez’in Antalya’nın en gözde yerlerinden biri haline geleceğini söyledi. Şimdiye kadar işbaşına gelen yönetimler tarafından İlçenin geleceğe dönük planlandığını düşünmeyen Arat, en büyük sorun olarak altyapıyı görüyor ve çözüm önerilerini sunuyor. Arat ile sizler için sohbet ettik. Gelin hep birlikte söylediklerine bir göz atalım.

BİZE BİRAZ KENDİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ?
1974 Niğde doğumluyum. Mustafa Kemal Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. 2004 yılından bu yanadır muhasebe ve mali müşavirlik yapmaktayım. 2014 – 2016 yılları arasında 3 yıl boyunca Antalya Semt Pazarcılar Odası mali müşavirliğini yaptım. 1992 yılından beridir Kepez’de ikamet ediyorum. Evli ve 4 çocuk babasıyım. 

NEDEN BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ?
Ağabeyim aracılığıyla Kepez Belediye Başkan adayımız Kürşad Tatar tarafından bana teklifte bulunuldu. Ailemle, arkadaşlarımla istişareler yaptıktan sonra uygun olduğu yönünde karar aldım. Zaten Sağ görüşlü, muhafazakar bir dünya görüşüne sahibim. Üniversite yıllarımda, dürüst ve nokta sözler söyleyen bir devlet adamı olmasından dolayı kurucu liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu hayranlık duyduğum birisiydi ama herhangi bir partiye üye değildim. Geçmiş dönemlerde başka siyasi partilerden öneri ve teklifler gelmişti ama kabul etmemiştim. Ancak, BBP’den gelen teklifi geri çevirmedim ve kabul ettim. Böylece Büyük Birlik Partisi’ndeki sürecim başlamış oldu. 

TEKLİFİ KABUL ETMENİZDE SİZİ ETKİLEYEN NEYDİ?
Benim mükelleflerimin yüzde 80’i pazarcı esnafı. Birçok konuda yardımcı olduğum ve belediyelerde kendilerine yardımcı olan bir birimin olmadığını söyleyen pazarcı esnafı mükelleflerimiz, benim belediyede birinci kanaldan kendilerine yardımcı olabileceğim görüşünde birleştiler. Bir sıkıntı yaşadıklarında meclis üyesi olarak benim sıkıntılarını dile getirebileceğini ve çözümü için yardımcı olabileceğimi söylediler. Bu da benim teklifi kabul etmemde etkili oldu. Zaten, yukarıda da belirttiğim gibi hayranı olduğum merhum liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun kurduğu bir parti olması da ayrıca etkili.

NEDEN KEPEZ?
Başta da belirttiğim gibi Antalya’ya geldiğimiz yıldan beridir Kepez’de oturuyorum. Yaşadığım kent. Ayrıca, Pazarcılar Odası’nın 4 bin civarında üyesi var. Bunun yüzde 70’i Kepez’de ikamet ediyor. Bizim mükelleflerimizin de yüzde 85’i Kepez’de. Şuana kadar görüştüğüm hiç kimseden olumsuz bir tepki almadım. Sürpriz olduğunu ama sevindiklerini, sadece kendilerinin değil tanıdıklarının da oylarını getireceklerini belirtiyorlar. Mükelleflerimizden tam destek geleceğinden şüphem yok. İYİ Parti ve MHP tabanından oy alacağımızı düşünüyoruz. AK Parti ve Hakan Tütüncü’ye oy vermesine rağmen şuan vermeyecek olanların da alternatifi biz olacağız. 

sam_6254.jpg

BİZE PROJELERİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ?
Projelerimizi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açıkladık. Arasında Kepez’i, Antalya’yı, Türkiye’yi aşan projeler var. Masa Dağı’nda Paris’teki Eyfel Kulesi’nden daha yüksek bir kule planlıyoruz. Bu kulenin 15 – 20 milyon arasında turisti Kepez’e çekeceği hesaplanıyor. Teleferik ve içerisinde kayıkların olacağı kanal projelerimiz var. Hobi bahçeleri kuracağız. Bio enerji tesisi kurmayı düşünüyoruz. Topladığımız çöpü bu tesiste işleyerek gübre, doğalgaz ve bio enerji dediğimiz yakıtı elde edeceğiz. Elde edilen gübreyi tarımla uğraşan kesime maliyetine vereceğiz. Tarım alanı olmayan dağlık alanlarda büyük soğuk hava depoları kuracağız. Çiftçimizden aldığımız ürünü depoladıktan sonra belediye bünyesinde kuracağımız ithalat ihracat birimi kanalıyla ihraç edeceğiz. Böylece hem çiftçimiz hem de belediyemiz kazanacak. Kepez’deki küçük ve orta ölçekli esnafla anlaşma yapacağız. Herkese vereceğimiz halk kart ile indirimli alış verişi sağlayacağız. Hem esnafı AVM’ye karşı koruyacağız hem de Kepez’de yaşayanlar diğer ilçelere göre avantajlı alışveriş imkanına kavuşacak. Yapacağımız yatırımlarla projelerimizi hayata geçirdiğimizde 10 bin civarında kişiye istihdam alanı sağlanacak. İstihdam da Kepez’de yaşayanlardan sağlanacak. İstihdam sağlayacağız derken, yeni açtığımız birimlerde sağlayacağız. Belediyeye fazladan personel alarak bir kambur yaratmayacağız. Geçmişte yapılan hataları yapmayacağız. Güneşten elektrik üretmek için paneller kuracağız, çöp konteynerlerini yeraltına alacağız ve çöpleri ayrıştırarak geri dönüşümü sağlayacağız. Projelerimizi hayata geçirirsek Kepez Antalya’nın en gözde yerlerden biri olacak. 

PEKİ KEPEZ’DE SİZE GÖRE NE YANLIŞ?
En büyük yanlış, yap boz tahtasına dönmüş olması. Doğal gaz geliyor kaz, alt yapı çalışması olacak kaz, elektrik alta alınacak kaz. Bu sadece Kepez’in değil tüm ülkenin sorunu. Biz göreve geldiğimizde projemizde de yer aldığı gibi bütün sistemleri yeraltı şehri şeklinde uygulayacağız. Yani, yaz-boz tahtası yapmayacağız. Ninja Kaplumbağalar filminde olduğu gibi içine girilecek altyapı inşa edeceğiz. Birde yağışlarda yolların göl olması durumu var. Bunun sebebi Kırmızı kot uygulaması yapılmadığından su giderlerinin çekmemesi. Biz kırmızı kot uygulaması yapacağız. Böylece yollar göl gibi olmayacak, su baskınları yaşanmayacak. 

SİZCE KEPEZ’DEKİ EN BÜYÜK SORUN NEDİR?
Bana göre en büyük sorun altyapıdır. Her gün bir yerler kazılıyor. İlçede altyapının çok sağlıklı olduğu kanısında değilim. Tapu sorunları var. Bize, tapuların yüksek bedellerle verildiği belirtiliyor. Maddi gücü olmayanlar, ödeyemediği için istememelerine rağmen haklarını devrediyor. Sadece Kepez’in değil Türkiye’nin sorunu ama işsizlik var. Kepez, Muratpaşa ve Konyaaltı’na göre gelir düzeyi daha düşük bir bölge. 

İLÇENİN GELECEĞE DÖNÜK PLANLANDIĞINI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?
Muhalefetiz diye aka kara, karaya ak demek benim yapıma terstir. Hakan Tütüncü’nün Kepez’de yaptığı güzel şeyler illaki var ama yetersiz. 2 dönemde yukarıda saydığım projeler yapılamaz mıydı? Elbette yapılabilirdi. İlçenin geleceğe dönük planlandığını çok fazla düşünmüyorum. Yapılaşma küçük müteahhitlere bırakıldığı için çok sağlıklı olduğu kanaatinde değilim. 

SEÇMENDE İKTİDAR PARTİSİ’NDEN OLMAZSA PROJELER YAPILAMAZ GİBİ BİR DÜŞÜNCE VAR. BUNUN HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
Bizim projelerimiz yap işlet devret modeliyle hayata geçecek. Belediyenin mali yapısından hiç katkı sunmadan yapılacak projeler. Hepsinin çalışmaları yapıldı. Hükümet bizim hükümetimizdir. Destek verecekse projelere destek verecektir. Biz projelerimizi Sayın Cumhurbaşkanımıza götürüp iyi bir şekilde anlattığımızda kendi partisine verdiği desteği bizden esirgeyeceğini zannetmiyorum. Gerçekten güzel olan hizmete destek vereceği kanısındayım. Onun için AK Parti olursa devletten destek alır, BBP olursa devletten destek almaz görüşüne katılmıyorum. Birde Kepez’de 3 dönemdir AK Parti var. AK Parti’den öncesi dönemle karşılaştırdığımızda hükümetin desteği olduğu için büyük şeyler başarıldı diyebileceğimiz bir şey yok. 

SON OLARAK SEÇMENLERE NE SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?
Büyük Birlik Partisi dendiğinde, seçmende ilk bakışta yüzde 2’lik bir partiymiş gibi düşünülerek ‘verdiğim oy boşa gider mi?’ diye bir soru işareti oluşuyor ama biz kendimizi anlattığımızda bu düşünce değişiyor. Kepez’de envanter farklı. Seçmenlerimiz BBP’ye verilen oy boşa gider gibi bir kanıya kapılmadan gerçekten iradelerini sandığa yansıtırlarsa kendilerinin ve çocuklarının geleceği için daha sağlıklı bir karar vermiş olurlar. Büyük Birlik Partisi’ne verilen oy kesinlikle boşa gitmez. Partinin büyüklüğüne, hükümetin arkasında oluşuna bakmadan, o kazanır bu kazanır hesabı yapmadan hizmet yapabilecek partiye oy vermeleri Kepez’in geleceği için önemli. Biz, 1 Nisan’da Kepez Belediyesi’nin anahtarını almaya talibiz. Biz ya ligden düşeceğiz ya da şampiyon olacağız. 2’nciliğe 3’üncülüğe oynamayacağız. RÖPORTAJ: YUSUF KATRAĞ

sam_6259.jpg

Bu haber toplam 1876 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim