Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2307.267
    %1.38
  • Dolar
    32.3405
    %0.28
  • Euro
    35.0516
    %-0.13
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Beach Park için işletme planı hazırlandı”
24 Ocak 2018 Çarşamba 06:00

“Beach Park için işletme planı hazırlandı”

Beach Park Projesi’nin ömrünün 17 yıl gibi kısa bir süre olmasının işletme planı olmamasından kaynaklandığını belirten Konyaaltı Sahil Projesi’nin mimarı Şemsettin Tugay, “Biz projemizin yaşamasını istiyoruz. Onun için işletme planı hazırladık. Bu plan Bü

Beach Park Projesi’nin ömrünün 17 yıl gibi kısa bir süre olmasının işletme planı olmamasından kaynaklandığını belirten Konyaaltı Sahil Projesi’nin mimarı Şemsettin Tugay, “Biz projemizin yaşamasını istiyoruz. Onun için işletme planı hazırladık. Bu plan Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelecek” dedi.

 

Salih Peker, Zeki Özen, Mustafa Öğretmenoğlu, Gökçen Deveci, Özhan Sade, Emin Altıner, Erdal Atılgan, İsmail Bilal, Cem Günaltay, Hanefi Demir, Cihan Taşkın ve Bülent Erol’un yer aldığı İlhami Kaplan başkanlığındaki Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği’nin yeni yönetimi çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyor. Göreve gelir gelmez iki toplantı gerçekleştiren ve görev dağılımı yapan Dernek Yönetim Kurulu, ziyaretlerle birlikte 2018 yılının konuşmacı konuklu ilk olağan toplantısını dün sabah gerçekleştirdi.

İLK KONUK TUGAY OLDU

Derneğin 2018 yılının ilk olağan toplantısının konuşmacısı, yarışmayla birinci seçilen ve uygulaması yapılmaya başlanan Konyaaltı Sahili Projesi’nin mimarlarından Şemsettin Tugay oldu. Proje ile ilgili ayrıntılı bilgiler aktaran Tugay, işadamlarının sorularına da cevap verdi. Akıllarına takılan sorulara cevap alan işadamları ise, bazı önerilerde bulundu. Derneğin yeni yapılanması hakkında bilgiler aktaran KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan ise, tek tek yeni üyeleri tanıttı.

İSMİ KONYAALTI SANAYİCİ İŞ İNSANLARI DERNEĞİ OLUYOR

Kadın Çalışma Grubu oluşturduklarını belirten KONYSİAD Başkanı Kaplan, kadın – erkek eşitliğinin her platformda konuşulabilmesi için derneğin ismini değiştirme yoluna gideceklerini bildirdi. Üyelerin onayıyla yönetim kuruluyla şekillendirdikten sonra derneğin ismini Konyaaltı Sanayici İş İnsanları olarak değiştireceklerini kaydeden Kaplan, Fahriye Işık başkanlığındaki Kadın Çalışma Grubu’ndan beklentilerinin büyük olduğunu söyledi.

“EN GEÇ HAZİRAN AYI BAŞINDA BİTECEK”

Tasarladıkları Konyaaltı Sahil Projesi’nin Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Mimarlar Odası Antalya Şubesi’nin ortaklığında düzenlenen yarışmada, yarışmaya katılan 124 proje arasından yarışmaya değer görülen 54 proje içerisinde birinci olduğunu hatırlatan mimar Şemsettin Tugay ise, uygulamanın başladığına işaret etti. Belediye tarafından en geç Haziran ayı başında projenin tamamlanması talimatı olduğunu bildiren Tugay, çalışmaların hızla sürdürüldüğünü belirtti.

“KAYANIN İÇİNDEN ÇIKMIŞ MEŞE AĞACI BULUNDU”

Proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmalardan fotoğraflar paylaşan Tugay, temizlenen falezlerde ilginç görüntülerin ortaya çıktığına dikkat çekti. Abide şeklinde falezlerin ortaya çıktığını belirten Tugay, kaya parçasının içerisinden çıkmış meşe ağacının da korunduğunu dile getirdi. Tugay, ne zaman yapıldığı belli olmayan bir merdivenin de tespit edildiğini söyledi.   

MÜZE’DEN BAŞLAYIP BOĞAÇAY’DA BİTİRİLECEK

Yarışma projesinin Antalya Müzesi’nin önünden Liman’a kadar olduğunu hatırlatan Tugay, uygulamada Boğaçay’ında kesilmesinin istendiğini bildirdi.

“KARA İLE DENİZİ BÜTÜNLEŞTİRİYORUZ”

Mevcutta yerleşil alanlar ile sahilin bütünleşememe problemi olduğunu dile getiren Tugay, karayolunun sahili ve arka planı ayrıştırıcı özelliğini ortadan kaldırabilecek bir kullanıma yöneldiklerini söyledi. Kara ile denizi bütünleştiren, karadan denize dikey ulaşımı farklı kullanıcı profillerini biraraya getiren bir ara yüz oluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Tugay, yaya ile aracın uyumlu birlikteliğini esas aldıklarını, yeşil alanın kesintisiz denize ulaşmasını hedeflediklerini ifade etti.

sam_9167.jpg

“AKDENİZ BULVARI YAYA ÖNCELİKLİ OLACAK”

Akdeniz Bulvarı’nın, barındırdığı yoğun trafikle Konyaaltı Sahili’nin gerçek kimliğinin önüne geçtiğini söyleyen Tugay, trafiği yok etmek için yolun daraltıldığını, trafiğin yavaşlatılarak yaya önceliğinin sağlanacağını kaydetti.

“KALDIRILAMAYAN İSTİNAT DUVARLARINA FARKLI FONKSİYON”

Sahilin daraldığı bölgelerde istinat duvarlarının kaldırılamadığını ifade eden Tugay, bu duvarların yeşil alan, engelli rampası gibi farklı fonksiyonlarla değerlendirildiğini bildirdi.

“MEYDANLARIN İSMİNİ ANTALYALILAR BELİRLESİN”

Projenin Müze, Beach Park, Falez ve Olbia Meydanı olmak üzere dört ana meydandan oluştuğunu belirten Tugay, meydanların isimlerinin Antalyalılar tarafından belirlenmesini önerdi. Meydanlara anıtların da konulabileceğini kaydeden Tugay, bölgeyi anlatan anıtların da Antalyalılar tarafından belirlenebileceğini dile getirdi.

“BEACH PARK’TAKİ YEŞİL ALAN ARTTI”

Beach Park’taki 320 bin metrekarelik alanda yeme-içme ve servis ünitelerinin bulunacağını bildiren Tugay, 320 bin metrekarelik alandaki mevcut 19 bin 700 metrekarelik inşaat hakkının 12 bin 700 metrekareye düştüğünü dile getirdi. Bundan dolayı 320 bin metrekarelik alandaki yeşil alanın yüzde 30 arttığını kaydeden Tugay, ön taraftaki yolun yaya ve bisiklet yoluna dönüştürüleceğini belirtti. Beach Park bölümündeki istinat duvarlarının kaldırıldığını kaydeden Tugay, kullanım alanlarının artırıldığını söyledi.

“SAHİL BOYUNCA 5 BİN 150 AĞAÇ DİKİLECEK”

Mevcut ağaçların korunduğunu belirten Tugay, proje kapsamı dışında kurumak üzere olan ağaçların yerine de 300 tane fıstık çamı ağacı dikildiğini kaydetti ve sahil boyunca Antalya’ya has 5 bin 150 civarında yetişmiş ağacın dikileceğini dile getirdi.

“GELİR GETİRİCİ ÜNİTELER OLACAK”

Beach Park alanında idari ve sosyal yapılar dışında gelir getirici çeşitli büyüklüklerde kiralanabilir 41 ünitenin olacağını belirten Tugay, Falez meydanından Olbia meydanına kadar olacak 6 metrelik sokağın Sağ tarafında alışveriş ünitelerinin bulunacağını söyledi.

“BEACH PARK 17 YIL İÇİNDE BİTTİ”

Tugay’ın konuşmasının ardından endişelerini dile getiren işadamları kafalarına takılan soruları yönelterek önerilerde bulundu. Özellikle yine yarışma ile hayata geçirilen Beach Park’ın ömrünün 17 yıl olduğuna işaret eden işadamları, devamlılığın nasıl sağlanacağına ilişkin bilgi isteyerek rekabetin önlenmesi için sahildeki büfelerle arka kısımdaki işletmelerin aynı kişilere verilmesini önerdi.

“İŞLETME PLANI HAZIRLADIK”

Beach Park’ın işletme planının olmamasından dolayı ömrünün 17 yıl olduğunu söyleyen Tugay, “Mevcut Beach Park’ın bu hale gelmesinin tek nedeni işletme planının olmamasıdır. Son birkaç yıldır sahipsiz bırakıldı. Bundan dolayı ölmüştür. Biz nerede ne yapılabilir, ne yapılamaz şeklinde bir işletme planı hazırladık. 60 sayfalık raporu Büyükşehir Belediyesi’ne verdik. Biz projemizin 17 senede tükenmesini istemiyoruz. Yaşamasını istiyoruz. Örneğin büfeler paketlenmiş yiyecek, tost, içecek ve benzerlerini satabilir. Bunun dışında bir şey satamaz. Yaptırımı sözleşmesinin feshidir. Şuanda meslek odalarında çalışmaları yapılıyor. Bu işletme planı Büyükşehir meclisinden geçecek. Büfelerle işletmelerin aynı kişiye verilmesi olabilir” dedi.

“BÜFELERİN RESTORAN OLMASINI İSTEMİYORUZ”

Büfelerin 6 metrekare olacağına işaret eden Tugay, “Büfelerin restoran olmasını istemiyoruz. Büfelere 10 KW elektrik verdik. Biz büfelerin restorana dönmesini engelleyemezsek geçmiş olsun” diye konuştu.

“TAHRİBATI ÖNLEYEN İSTİNAT DUVARLARI KALDIRILMADI”

Kış aylarında yaşanan tahribatların nasıl önleneceğine yönelik bir soruya Tugay, tahribat yaşanan 715 metrelik bir alanda istinat duvarlarının kaldırılmadığını söyleyerek cevap verdi.

“ALTYAPI BİTMEK ÜZERE”

Altyapı ile ilgili bir soruya 6 bin 800 metre pis su hattı döşendiğini söyleyerek cevap veren Tugay, “Bir o kadar da yağmur suyu drenaj hattı döşendi. Altyapı bitmek üzere. Şehir şebekesiyle bağlanacaktır. Bütün sistem ona göre kuruldu” dedi.

“REKREASYON ALANLARINA ARAÇLA GİRİLMEZ”

Akdeniz Bulvarı üzerindeki otopark probleminin yol kenarı otoparkla çözüleceğini bildiren Tugay, “Mevcutta 580 araç alıyordu. Dünyanın her yerinde rekreasyon alanlarına araçla girilmez. Kaleiçi’ne araç girmiyor. Kaleiçi öldü mü? Hayır. Bizim buna alışmamız lazım” diye konuştu.

ENGELLİLER SIKINTI YAŞAMAYACAK

Kaldırım olmayacağı için engellilerin ulaşımda sıkıntı yaşamayacağına işaret eden Tugay, engellilerin denize ulaşımı için de engelli asansörü yapılması için yerlerin belirlendiğini bildirdi.

“ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE İSKAN MÜDÜRLÜĞÜ KARŞI ÇIKTI”

Projenin ilk sunumunda Olbia Meydanı’nda dolaşılarak manzara seyredilebilecek dairesel bir yapı olduğunu hatırlatan Tugay, bu yapının bürokrasiye takıldığına işaret etti. Tugay, yapının Çevre Şehircilik ve İskan Müdürlüğü’nün diretmesi nedeniyle fonksiyon yüklemedikleri halde ticari ünite kabul edilerek yaptırılmadığını ifade etti.

PROJEYİ BİRİNCİ YAPAN NEDENLER

Projeyi birinci yapan özellikler sorulan Tugay, kendilerine göre başka sebepler olsa da yarışma jürisine göre çevreye az müdahale edilmesi, sahilin arka alan ile bütünleştirilmesi, görsel objeler ve yeşil alanların korunması olduğunu söyledi.

         Toplantı plaket verilmesi ve toplu resim çekimiyle son buldu. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam_9179.jpg

Bu haber toplam 10961 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim