Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Belediye Sağlık Merkezi açıldı
07 Aralık 2018 Cuma 16:41

Belediye Sağlık Merkezi açıldı

2015 yılı Ekim ayında temelleri atılan Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi’nin resmi açılış töreni gerçekleştirildi.

Kepez Belediyesi hizmet binası bahçesinde 2015 yılı Ekim ayında törenle temeli atılan Belediye Sağlık Merkezi’nin resmi açılış töreni bugün dualarla gerçekleştirildi. İçerisinde Genel Cerrahi Polikliniği, Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Polikliniği, Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği, 9 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, Fizik Tedavi Merkezi, Kanser Tarama Merkezi, Göz Polikliniği, Tıbbi tahliller laboratuvarı, Aile Danışma Merkezi, Evde Bakım ve Evde Sağlık Merkezi, Çağrı Merkezi, Engelliler Koordinasyon Merkezi, Ozon Tedavi Merkezi, halk eczanesi bulunan, diyetisyenlik ve psikolog hizmetleri verilen, koruyucu hekimlik uygulamaları gerçekleştirilen Belediye Sağlık Merkezi açılış törenine Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile eşi Ayşe Tütüncü, Belediye Meclis üyeleri, çalışanlar ve vatandaşlar katıldı.

 

“BÜYÜK BİR İFTİHAR VESİLESİ”

En heyecanlı olduğu açılışlardan birisini gerçekleştirdiğini söyleyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Kepez’de sosyal belediyecilikte bambaşka bir noktaya geldiğimizi gösteren özel bir açılış yapıyoruz. Burası sosyal belediyeciliğin tespiti bakımından çok önemli. Bu sağlık merkezi, Türkiye’de çok az belediyede olan, örnek olması bakımından da bizim için büyük bir iftihar vesilesi. 2009 yılında göreve geldiğimizde her belediyede olduğu gibi bizde de yasal bir zorunluluk olan 1 belediye tabibi ve 2 sağlık personeli mevcuttu. Bunlar yetişebildikleri kadar doktor muayenesi yapıyorlar ve asıl vazifeleri defin ve cenaze raporlarını tanzim etmekti. Ekip, belediye binası içinde bir odada hizmet vermekteydi. Bugün, kocaman binası olan 200’e yakın çalışanının olduğu bir belediye sağlık merkezi karşımızda” dedi.

sam_4236.jpg

“BELEDİYE BİNAMIZDAKİ ODALAR YETERLİ GELMEDİ”

Sağlık hizmetleri konusunda belediyeyi kurumsal bir yapıya taşımak istediklerini kaydeden Tütüncü, sağlığın doğrudan yasal bir zorunlulukları olmamasına rağmen, vatandaşlara sağlık alanında farklı hizmetler üretebilmek için kolları sıvadıklarını söyledi. 2010 yılında evde sağlık hizmetini başlattıklarını hatırlatan Tütüncü, “Bu hizmetler için belediye hizmet binamızdaki odalar yeterli gelmedi. Hizmetleri yeterli bir hale getirelim istedik. Belediye Sağlık Merkezimizin projesi o günlerde o düşünceyle doğdu. Bu düşünceyle yola çıkarak hemşerilerimize ücretsiz yada çok küçük katkı payları ile hizmet veren bir sağlık merkezi armağan ettik. İş buralara kadar geldi. Belediye Sağlık Merkezi’nde 15 ayrı alanda hizmet üretmekteyiz” diye konuştu.

 

“HALK ECZANESİ TÜRKİYE’DE İLK”

Sağlık merkezi ile ilgili bilgiler paylaşan Tütüncü, şunları dile getirdi:

“Kanal tedavisinden implanta kadar bir çok hizmeti merkezimizde verebilecek alt yapıya sahip olduğumuzu iftiharla ifade etmek isterim. Göz polikliniğimizde ise ücretsiz muayene yapılmakta gözlük ve çerçeve herkese ücretsiz olarak dağıtılmakta. Üzerinde durmamız gereken en önemli nokta 40 kişiye aynı anda hizmet veren günde 400 kişiye hizmet üretebilen fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezimiz var. Türkiye’de ikinci örneği bulunmayan halk eczanesi uygulamasını da biz başlattık. Burada bir eczane ve istihdam ettiğimiz eczacı ve eczacı yardımcılarımız bulunmakta. Sosyal güvencesi olan yada olmayan buraya müracaat eden herkese doktorunun önerdiği ilaçlar ücretsiz olarak verilmekte. Buda Türkiye’de ilk olan bir çalışma. Engelli Koordinasyon Merkezi, engellilerin ve ailelerin sosyal hayata dahil olması, sağlık hizmetlerinin yanı sıra sosyal hizmetler açısından hizmetler yapması çok önemli.”

 

“MAHALLELERİN ENVANTERİ TUTULUYOR”

Evde sağlık ve evde bakım hizmetlerinin de önemine dikkat çeken Tütüncü, 2 doktor ve ekipleriyle evde sağlık ve bakım hizmeti sunduklarını söyledi. Bu ekiplerin mahallelerde sağlık taraması yaptığını da belirten Tütüncü, bütün mahallelerin envanterini tuttuklarını bildirdi. Belediye Sağlık Merkezi’ndeki çağrı merkezine de dikkat çeken Tütüncü, operatörlere gelen  kayıtlara göre hizmeti evlere götürdüklerini kaydetti.

sam_4233.jpg

“HASTALARI EVDEN HASTANEYE, HASTANEDEN EVE ULAŞTIRIYORUZ”

Evde bakım ve sağlık hizmetlerinde sınır tanımadıklarını belirten Tütüncü, “ Çağrı merkezimize ulaşan hastalarımızı da evlerinden alıyoruz. Hastaneye götürüyor, tedavisinin ardından tekrar evine ulaştırıyoruz. Hastaneye gidemeyen yaşlılarımızı da ekiplerimiz evlerinden alıyor, tedavisini yaptırıyor, ilaçlarını da alarak evine bırakıyor. Evini temizliyoruz, kişisel bakımlarını yapıyoruz, evinin çatısından musluğuna hepsinin onarımını gerçekleştiriyoruz. Engelli taksi uygulamamız da engelli kardeşlerimizin hizmetinde” dedi.

 

“BÜYÜK BİR GAYRET GÖSTERİYORUZ”

Belediyeciliğin insan hayatını kolaylaştırmak olduğunu da söyleyen Tütüncü, “Bir belediye sağlık hizmetleri alanında hizmetler ortaya koymadı diye eleştirilmez. Biz hemşerilerimizin hayatını kolaylaştırma konusunda büyük bir gayreti ve özeni gösteriyoruz. Sınırsız sorumluluk anlayışı ile sosyal belediyeciliği belediye hizmetlerinin merkezine alarak geliştiren bir belediyeyiz. Burada yaptığımız işin büyüklüğü beni çok heyecanlandırıyor“ ifadelerini kullandı.

 

TÜREL, İNSAN ODAKLİ HİZMET VURGUSU YAPTI

Belediyeciliğin insan hayatını kolaylaştıran beceri sanatı olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, “Hizmet yapmak gerekliliktir. Yeterlilik gönül almaktır. Bizim insan odaklı belediyecilik anlayışımızda artık muhteşem örnekler Büyükşehir belediyemizde, Kepez belediyemizde birçok belediyemizde ortaya konuluyor. Bizler kavşaklar köprüler, alt yapı, üst yapı, peyzaj, parklar yapıyoruz ama bizim en büyük heyecanımız gönüllere ne kadar girebilirsek, ne kadar çok hemşerimizin duasını alırsak o derece kendimizi mutlu ve başarılı kabul ediyoruz. İnsan odaklı hizmetler noktasında sağlıkla ilgili yaptığımız her çalışma o açıdan önemli. Bu çalışmalarda birlikte olmak, aynı lisanı konuşuyor olmak hizmetleri adeta katmerli yapıyor” diye konuştu.

sam_4241.jpg

“ÇİFT KANATLI UÇUYORUZ”

Kepez’in çift kanatlı uçtuğunu belirterek ilçedeki hizmetlerin Kepez’in artık Antalya’nın arka bahçesi değil ön bahçesi olduğunu gösterdiğini kaydeden Türel, “Bizde benzeri bir tesisi Kızıltoprak Mahallemizde hizmete sokmuştuk. Şehit Doktor Atilla Nizam Sağlık Merkezi, insan odaklı hizmetlerimizin anlaşılması açısından büyük bir öneme sahip. Kepez’deki Belediye Sağlık Merkezi de adeta tam donanımlı hastane. Sadece yataklı tedavi yok. Yapılan bu hizmetler Kepezimizin Antalya’nın ön bahçesi olduğunu gösteriyor. Bu sağlık merkezi de bunun tam bir teyidi” dedi.

sam_4253.jpg

MAKET ŞEKLİNDE PLAKET HEDİYE EDİLDİ

Konuşmaların ardından Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e katılımından dolayı sağlık merkezinin maketi şeklindeki plaketi hediye etti. Dualar eşliğinde kurdela kesilerek açılış gerçekleştirilirken ardından hep birlikte sağlık merkezi gezildi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 7387 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim