Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2513.719
    %1.19
  • Dolar
    32.577
    %0.09
  • Euro
    34.7689
    %0.07
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Benim Mesleğim Ülkemin Geleceği projesi
18 Ekim 2017 Çarşamba 14:28

Benim Mesleğim Ülkemin Geleceği projesi

Adana Valiliği koordinasyonunda yürütülen "Güney Adana Kalkınma Projesi" kapsamında Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan...

Adana Valiliği koordinasyonunda yürütülen "Güney Adana Kalkınma Projesi" kapsamında Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Benim Mesleğim Ülkemin Geleceği" projesinin açılışı Vali Mahmut Demirtaş'ın katılımıyla gerçekleşti.

Çukurova Üniversitesi Akif Kansu Toplantı Salonunda gerçekleşen "Benim Mesleğim Ülkemin Geleceği" projesinin başlaması dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, meslek seçiminin bireylerin aldığı en önemli kararlardan biri olduğunu söyledi.

Bireyin en doğru kararı vermesinin, ailesi, okulu ve konunun uzmanı kişilerden gerekli desteği almasına bağlı olduğunu ifade eden Vali Demirtaş, bu sayede sağlıklı karar alınabileceğini dile getirdi.

Vali Demirtaş, projenin, meslek seçiminin yanı sıra geleceğin mesleklerinin öğrencilere tanıtılması açısından da son derece önemli olduğunu vurgulayarak, "Yetenek ve ilgilerine göre meslek seçiminde bulunan bireyler daha mutlu ve başarılı oluyor. Diğerleri ise ömür boyu mesleki bunalım yaşıyor ve bir kısır döngünün içerisinde dönüp durmaktadırlar. Sürekli iş değiştirme çabasındadırlar. Benim Mesleğim Ülkemin Geleceği Projesi, meslek seçiminin yanı sıra geleceğin mesleklerinin öğrencilere tanıtılması açısından son derece önemli bir işlevi yerine getireceğine inanıyorum. Gençlerimizi, çocuklarımızı geleceğin dünyasına bugünden hazırlamanın en temel ve asli görevimiz olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız" diye konuştu.

Açılışa, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Altunbaş, proje paydaşları ile iş ve meslek danışmanları katıldı.

Benim Mesleğim Ülkemin Geleceği

Projede, 22 okulda görev yapan 42 okulun psikolojik danışmanı, okullardan sorumlu olan 31 iş ve meslek danışmanı, projede gönüllü olan ve Çukurova Üniversitesi'nde okuyan 27 farklı bölümden 111 öğrenci, Seyhan ve Yüreğir Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) yetkilileri ile Adana Valiliği Koordinasyonunda kurulan Güney Adana Kalkınma Projesi Ekibi olmak üzere toplamda 204 kişi katılımcı yer alacak. 204 katılımcı sahada 3 bin 449 öğrenci ile ailesine ulaşarak meslek seçimi konusunda yol gösterici olacak.

Haziran ayına kadar sürecek Benim Mesleğim Ülkemin Geleceği Projesi ile gelir düzeyi düşük, genç işsizlerin yoğun olduğu güney Adana bölgesinde, sosyo ekonomik durumun iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapılması, gençlerin, yeteneklerine göre doğru mesleki yönlendirme yapılarak iş gücü piyasasına kazandırılması amaçlanıyor.

Proje ile meslek seçme aşamasında bulunan, TEOG başarı sıralamasında en geride yer alan 10 ortaokulun tüm 8'inci ve Anadolu Liselerinin 10'uncu sınıf öğrencileri ile aileler ve okulların psikolojik danışmanlarına ulaşılması planlanıyor.

Benim Mesleğim Ülkemin Geleceği projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 487 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim