Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2430.366
    %0.04
  • Dolar
    32.529
    %0.08
  • Euro
    34.865
    %0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beydağı Dereköy Şenlikleri yapıldı
24 Temmuz 2017 Pazartesi 12:38

Beydağı Dereköy Şenlikleri yapıldı

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde bu yıl 8'incisi düzenlenen Beydağı Dereköy Şenlikleri yapıldı.

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde bu yıl 8'incisi düzenlenen Beydağı Dereköy Şenlikleri yapıldı.

Kumluca'ya bağlı Dereköy Mahallesi'nde Beydağı Dereköy Derneği tarafından Beydağı Dereköy Şenlikleri gerçekleştirildi. Şenliklere CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Kaymakam Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, CHP İl Başkan Yardımcısı Mustafa Köleoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, CHP İlçe Başkanı Kemal Bilal Öner, MHP İlçe Başkanı Yücel Kaplan, muhtarlar ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kuran ve dualar okundu. Şenliğin açılış ve tarihçesini içeren konuşmayı Konyaaltı Muhittin Böcek Anadolu Lisesi öğretmeni Süleyman Sapmaz yaptı.

"HİZMET İNSANIN OLDUĞU YERE YAPILIR"

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, "Bu kadar vatandaş bugün burada toplanmışsa Dereköy Mahallemize yaptığımız hizmetlerin kalitesini ve sayısını arttıracağız anlamına gelmektedir. Şenlik alanımızı yaptığımız çalışmalarla kapalı hale getirdik. Yeter ki siz bu alanları doldurun, yeter ki siz mahallemize sahip çıkın biz hizmet yapmaya hazırız. Hizmet insanın olduğu yere, insanın yaşadığı yere yapılır. Sizler olmasanız bu şenliğin de anlamı olmaz. Hizmet talepleri geliyor. Hepsini tek tek değerlendireceğiz" dedi.

"ÜLKEMİZİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR"

CHP Milletvekili Deniz Baykal, Dereköylülerin buluşması için şöhretli bir ses sanatçısına bir artiste ihtiyaç olmadığını, Dereköylülerin kendi imkanlarıyla da eğlenebildiğini vurguladı. Baykal, "Dereköy dayanışmasının çok güçlü olduğunu görüyorum, bundan sevinç duyuyorum. Bir memleketin gücü şu anda burada ortaya çıkan bu canlı, diri, beraberliğin, bütünleşmemin muhteşem Türkiye coğrafyasında her köşesinde aynı şekilde olduğunu bilmek, ülkemizin güçlülüğünü ve büyüklüğünü ortaya koyuyor. Bütün tarihimiz boyunca dimdik ayakta kalmış olmamızın altında yatan temel gerçek de budur. Onun içindir ki Mustafa Kemal, "Türkiye'de son dağın arkasında son Yörük obasında Yörük çadırında duman tüttüğü sürece bu milletin bağımsızlığını kimse elinden alamaz" demiştir" diye konuştu.

"YAYLAYA İMAR PLANI LAZIM"

Modern hayatla birlikte nüfusun yaylalardan şehre doğru akmaya başladığına işaret eden Baykal, şöyle dedi:

"Şehirde konfor var. Gençler için iş var, renkli bir hayat var. Yayla "dağın başı" diye bakılıyordu. Şimdi yavaş yavaş insanlık yaylanın, insanoğlu ne kadar değerli olduğunu keşfetmeye başladı. Yayla bizim arada sırada büyüklerimizin mezarını ziyaret edeceğimiz ya da eski hayatı yad edeceğimiz yerlerden çıkıyor artık. Çıkmak zorunda ve yaylalar Türkiye'nin, belediyemizin, hükümetimizin, meclisimizin temel konusu olarak gündemlerine almaları gerekir. Yaylalarımızı ayağa kaldıracağız. Türkiye sadece sahiller ve mevcut yerleşme dokusuyla yetinemez. Yaylalarda ferahlığı medeni yaşamı sağlamak zorundayız. Artık devlet sorumluluğu mahalli idarelerde bu konuyu gündeme almalıdır. Yayla güzellik, sağlık, bereket, dayanışma bunu ortaya koymamız lazım. Yaylaya imar planı lazım. Yaylanın bir belediye anlayışı içine girmesi lazım. Sahildeki ilçenin sırtında bir yük olarak değil ana görev sorumlulukları arasına alınmak zorundadır. Kumluca sahil ve seradan ibaret değildir."

Kaymakam Polat Kara da "Vatandaşımız geçim ve eğitim kaygısı ile il ve ilçe merkezine oldukça uzak olan bu mahalleden göç etmiş. Sonra gurbette oldukları için doğup büyüdükleri topraklar olan köylerine özlem duymuşlar. Zaman zaman geri gelip geride kalanlar ve baba ocağı olan bu topraklarla özlem gidermişler. Şimdi bu şenlikler o hasret kalışın ürünüdür. Gurbette kazandıklarınızla Beydağları Dereköy Derneği'ne katkı yapmanız gurur verici bir davranıştır. Allah birliğinizi, beraberliğinizi bozmasın" dedi.

Şenlikler Dereköy Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri ve orta oyun sanatçısı Ali Elgün'ün sergilediği "Hatice Nine" tiplemesiyle devam etti.

EMEKLİ HEMŞİRE ŞENLİK AĞASI

Katılımcılara Dereköy halkının en önemli geçim kaynaklarından olan kuru fasulye, pilav ve yayık ayranı ikram edildi.

Açık arttırma usulüyle yapılan şenlik ağalığını ise 30 bin TL ile emekli hemşire 60 yaşındaki Fatma Çetinkaya aldı.

FOTOĞRAFLI

Beydağı Dereköy Şenlikleri yapıldı

Bu haber toplam 414 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim