Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Bıçak kemiğe dayandı”
15 Mart 2019 Cuma 18:50

“Bıçak kemiğe dayandı”

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMO)’nun üyelerine verdiği seminerde konuşan ASMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar; “Bugün bilançolarda ve gelir tablolarında karlılıklarla vergiyi ödeyecek nakit yok. Nakite ulaşmak eskisi kadar..

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMO)’nun üyelerine verdiği seminerde konuşan ASMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar; “Bugün bilançolarda ve gelir tablolarında karlılıklarla vergiyi ödeyecek nakit yok. Nakite ulaşmak eskisi kadar kolay değil. Meslek camiası olarak yaşadığımız sıkıntılar neticesinde artık bıçak kemiğe dayandı” dedi.

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMO), üyelerine ‘İş Mahkemeleri ve Yargıtay kararları ışığında iş yeri kayıt ve belgelerinin incelenmesi iş yeri uygulamaları’ konusunda seminer verdi. Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Eğitmeni Atakan Kayataş’ın sunumuyla gerçekleştirilen seminere ASMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar ve üyeler katıldı.

“DÖVİZ BÜROLARI DOLAR BULMAKTA ZORLANIYOR”

Seminerin açılış konuşmasını yapan ASMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar; ülkedeki yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı en çok etkilenen kesimin kendi meslek camialarının olduğuna vurgu yaptı. Emrullah Çavdar; “Ülkenin gündemi tamamen yerel seçime kitlendiği için ekonomi çok konuşulmuyor. En çok konuşulması gereken konuların başında ekonomi geliyor. Döviz bürolarına gittiğiniz zaman en az bir saat bekletiliyorsunuz çünkü dövize talep çok arttı. Döviz büroları bile artık dolar bulmakta zorlanıyor. Bu 31 Mart’tan sonra ülkemizin ekonomik anlamda nasıl bir değişim içinde olacağının göstergesi. Bunlar tartışılması konuşulması gerekirken televizyonlarda adayların başka konularda tartışmalarını dinliyoruz. Bu tartışmalar bizi ilgilendirmiyor. Seçimler tabi ki önemli ama her şeyden önemli olan yaşadığımız ülkenin ekonomisi. Ülkedeki yangının üzerine gidilmesi ve söndürülmesi gerekiyor. Bizi daha çok ilgilendiren konular bunlar” dedi.

Nakit bulmak konusunda zorluk çektiklerini ifade eden Çavdar; “Bugün bilançolarda ve gelir tablolarında karlılıklarla vergiyi ödeyecek nakit yok. Nakite ulaşmak eskisi kadar kolay değil. Meslek camiası olarak yaşadığımız sıkıntılar neticesinde artık bıçak kemiğe dayandı” şeklinde konuştu.

“MESLEK ÖRGÜTÜNE ANGARYA YÜKLEDİLER”

Ekonomi ile ilgili çıkarılacak bütün kanunların kendi meslek örgütleriyle istişare edilmesini istediklerini söyleyen Çavdar; “Poşet yasası konusunu en son çıkan torba yasayla bize yüklediler. Yani bu meslek örgütüne ücretini alamayacağımız angarya yüklediler. Çok fazla bir şey istemiyoruz sadece bu ve buna benzer uygulamalar yasalaşmadan bu meslek örgütüne danışılmasını ve meslek örgütümüzün var olan sorunlarının çözülmesi yönündeki taleplerimizin dinlenmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. Haksız rekabet konusunu da sert bir dille eleştiren Çavdar, haksız rekabet yaratanların meslek örgütünün toplumdaki yeri ve konumunu aşağıya çektiğini belirterek birlikte hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi. HABER: AYSEL ÖNER

Bu haber toplam 1519 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim