Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2307.515
    %1.39
  • Dolar
    32.3424
    %0.28
  • Euro
    35.0714
    %-0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bilfen öğrencileri Erçetin’le aynı sahnede
15 Mayıs 2018 Salı 16:52

Bilfen öğrencileri Erçetin’le aynı sahnede

Türkiye’nin ilköğretim düzeyindeki öğrencilerinden kurulu ilk ve tek filarmoni orkestrası olan Bilfen Filarmoni Orkestrası ve Bilfen Korosu, muhteşem bir geceye imza attı.

Türkiye’nin ilköğretim düzeyindeki öğrencilerinden kurulu ilk ve tek filarmoni orkestrası olan Bilfen Filarmoni Orkestrası ve Bilfen Korosu, muhteşem bir geceye imza attı. 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinden oluşan yaklaşık 500 kişilik orkestra ve koro, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen geleneksel yıl sonu konserinde Candan Erçetin ile birbirinden güzel parçaları seslendirdi.

 

2017 – 2018 öğretim yılının bitmesine sayılı günler kala, Bilfen Ortaokullarının İstanbul, Ankara, Kayseri, Antalya, İskenderun, İzmir ve Bursa kampüslerinden, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda seçilen 6, 7 ve 8. sınıflarından oluşan yaklaşık 500 kişilik Bilfen Filarmoni Orkestrası ve Korosu, bu kez Türk Pop Müziğinin eşsiz sesi Candan Erçetin ile aynı sahneyi paylaştı.

 

AKILLARDAN SİLİNMEYECEK KONSER

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen geleneksel yıl sonu konserinde Bilfenli öğrencilerle sahne alan Candan Erçetin, birbirinden güzel parçalarını öğrencilerle seslendirdi. Konserde emeği geçen orkestra ve koroya teşekkür eden Erçetin, orkestra ve koronun çalışmasına katkıda bulunan 70 müzik öğretmenine şükranlarını sundu. Orkestra öğrencilerinin keman, gitar, flüt, klarnet, obua, orff, korno ve çellolarını konuşturduğu gece, uzun yıllar akıllardan silinmeyecek görüntülere sahne oldu.

 

PERFORMANSLARIYLA BÜYÜLEDİLER

Daha önceki yıllarda Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Kenan Doğulu, Teoman, Emma Shapplin, Sertab Erener, Enrico Macias ve Nilüfer gibi birçok ünlü isimle aynı sahneyi paylaşan öğrenciler, performansları ile izleyenleri büyüledi. Bilfen Okullarında evrensel bir kültür dili olarak benimsenen enstrüman eğitiminin bir sonucu olan gecede perde; orkestranın çaldığı "Game of Thrones" adlı parça ile açıldı. Konser programında, Candan Erçetin ve Bilfen öğrencilerinin beraber seslendirdikleri “Hit The Road Jack” ve “Bak Bir Varmış Bir Yokmuş" şarkıları izleyenlerden büyük alkış aldı.

 

FİNAL “MEMLEKETİM” ŞARKISIYLA YAPILDI

Bilfen Müzik Öğretmeni ve Sanatçı Eda Özülkü, seslendirdiği "Sessiz Gemi" şarkısıyla geceye renk katarken Türkiye'nin en önemli ses sanatçılarından Candan Erçetin, Anadolu’dan Balkanlar’a uzanan repertuarının yanı sıra "Elbette", "Melek", “Meğer”, "Bahane" ve "Vay Halime" isimli dillerden düşmeyen şarkılarını seslendirdi. Bugüne kadar sayısız albüme imza atan Candan Erçetin’in seslendirdiği klasikleşen şarkılara, enstrümanları ve sesleri ile eşlik eden öğrenciler, konserin finalini ise "Memleketim" şarkısıyla yaptı.

neylan-uygurmen,-kayra-ersoy,-candan-ercetin,-asya-girgin-(4).jpg

CANDAN ERÇETİ’NDEN GÖBEKLİTEPE İÇİN İMZA

Bilfen Okulları kültürel ve doğal mirasların korunması adına UNESCO ile yaptığı iş birliği neticesinde bugüne kadar birçok projeye imza attı. Geçmiş yıllarda Efes ve Aphrodisias’ın UNESCO Dünya Miras Listesi’ne dahil olması için çalışmalar yapan Bilfen Okulları öğrencileri bu yıl da Türkiye’nin Güneydoğusunda, Şanlıurfa şehrine 15 km uzaklıkta olan Göbeklitepe’yi destekleme kararı aldı. Günümüzden yaklaşık 12 bin yıl öncesine tarihlenen, arkeolojik bir alan olan Göbeklitepe için poster çalışmaları, broşür hazırlıkları yapan ve imza kampanyası başlatan öğrenciler geleneksel yıl sonu konserinde Candan Erçetin’den de imza aldılar. Gecede asıl mesleğinin klasik arkeoloji olduğunu ve daha önce farklı antik kazılarda çalıştığını belirten Erçetin, “Böyle bir kampanyaya destek vermemenin mümkün olmadığını, bu kampanyaya katılmaktan ve imzalamaktan büyük mutluluk ve onur duyacağını” ifade etti. (HABER MERKEZİ)

Bu haber toplam 55152 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim