Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.233
    %0.76
  • Dolar
    32.3558
    %0.13
  • Euro
    34.9403
    %-0.36
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bilfenli öğrencilerden projeye destek
05 Mayıs 2020 Salı 15:35

Bilfenli öğrencilerden projeye destek

Bilfen öğrencileri, pandemi sürecinde de çevre ve sosyal projelere destek olmaktan vazgeçmiyor. Bilfenli öğrenciler, yaşam alanları yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan flamingoların yaşadığı önemli bir sulak bölge konumunda bulunan Gediz Deltası’nın

Bilfen öğrencileri, pandemi sürecinde de çevre ve sosyal projelere destek olmaktan vazgeçmiyor. Bilfenli öğrenciler, yaşam alanları yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan flamingoların yaşadığı önemli bir sulak bölge konumunda bulunan Gediz Deltası’nın UNESCO Dünya Miras Listesi’ne dahil olması için düzenlenen imza kampanyasına destek verdi.

 

Akademik eğitimin yanı sıra kültürel ve sosyal çalışmalarıyla da adından söz ettiren Bilfen Okulları, ulusal ve uluslararası pek çok projeye destek veriyor. İçinde bulunulan pandemi sürecinde de etkinliklerine devam eden Bilfen Liseleri öğrencileri bu geleneği bozmadı ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfının yürüttüğü “Çevrenin Genç Sözcüleri Programı”na katıldı. Öğrenciler bu proje kapsamında yaşam alanları yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan flamingoların yaşadığı önemli bir sulak bölge konumunda bulunan Gediz Deltası’nın UNESCO Dünya Miras Listesi’ne dahil olması için imza kampanyası düzenliyor.

bilfen-liseleri-gediz-deltasi-projesi.jpg

KAMPANYA İLE SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞIYORLAR

Başta flamingolar olmak üzere nesli tehlikedeki 281 kuş türüne ev sahipliği yapan Gediz Deltası'nın koruma altına alınması için birçok imza kampanyası başlatıldı.  Bilfen Liseleri de İzmir Doğa Derneği’nin başlattığı imza kampanyasına dahil olarak tüm Ege Denizi’ndeki en önemli balık yavrulama ve beslenme alanlarından biri olan ve Türkiye’deki tuz üretiminin yaklaşık üçte birinin gerçekleştiği Gediz Deltası’nın UNESCO Dünya Miras Listesi’ne dahil olması için imza kampanyası ile sesini duyurmaya çalışıyor. 

 

GÖNÜLLÜLER DESTEK VEREBİLİR

Doğasever öğrenciler, okullar açıkken konuyla ilgili yaptıkları bilinçlendirme çalışmaları kapsamında hazırladıkları afişler, bilgilendirme metinleri ve rozetlerle arkadaşlarını ve öğretmenlerini bilgilendirirken şimdi ise düzenlenen imza kampanyasına evlerinden online destek sağlamaya çalışıyor. Bu kampanyaya destek vermek isteyen gönüllüler, İzmir Doğa Derneği’nin web sitesi olan gedizmirasimizdir.org ve #BilfenliöğrencilerdenGedizedestek twitter adresini ziyaret edebilir. (HABER MERKEZİ)

Bu haber toplam 11620 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim