Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bilfenliler NASA’da
16 Aralık 2019 Pazartesi 16:54

Bilfenliler NASA’da

Bilfen Antalya Liseleri öğrencileri, bilimsel araştırmaları yerinde gözlemlemek için NASA’ya gitti. Yenilenen “ISS 3 - Day Camp Program”ı kapsamında NASA’da eğitim alan öğrenciler her yıl geleneksel olarak gittikleri NASA deneyimlerine bir yenisini daha e

Bilfen Antalya Liseleri öğrencileri, bilimsel araştırmaları yerinde gözlemlemek için NASA’ya gitti. Yenilenen “ISS 3 - Day Camp Program”ı kapsamında NASA’da eğitim alan öğrenciler her yıl geleneksel olarak gittikleri NASA deneyimlerine bir yenisini daha ekledi.

bilfen-antalya-liseleri-nasa’da-(1).jpeg

            Bilfen Antalya Liselerinin NASA geleneği bu sene de devam etti. Amerika’nın New York ve Florida eyaletlerini kapsayan geziye katılan Bilfen Antalya Liselerinden bir grup öğrenci yoğun bir eğitim programının beraberinde keyifli etkinliklere de katılma fırsatı yakaladı. Yenilenen “ISS 3 - Day Camp Program”ı kapsamında NASA’da üç günlük akademik eğitim alan öğrenciler, simülatör yardımıyla astronotların dünyasına giriş yapıp Mars’ta üstlendikleri farklı görevleri tamamladılar. Mars’ta yaşamın ayrıntılarını deneyimleyen öğrenciler, VR gözlüklerle Mars’ın etrafında oluşturulması düşünülen araştırma istasyonunun tamirini yaptılar. Mars üzerindeki şartların oluşturulduğu laboratuvarlarda bitki yetiştirme ve analiz etme gibi birçok görevi de başarı ile tamamlayan gençler, 3 gün boyunca Mars’ta yaşamı deneyimleyip aynı uzay aracı ile Dünya’ya döndü.

 

“HEYECAN VERİCİYDİ”

Orlando’da bulunan IFLY’ın benzersiz dikey rüzgâr tüneli ortamına da giren öğrenciler, interaktif STEM sunumuna da katılma şansı yakaladı. Öğrenciler rüzgâr tünelinde hava direncinin bağlı olduğu değişkenleri deneyerek öğrenip uçuş güvenliği eğitimi de alma fırsatı buldu. Yoğun geçen bilimsel gezilerin yanında, müze ve parkları da gezme fırsatı elde eden Bilfen Antalya Liseleri öğrencileri “Hayallerimin 9 günüydü. Her gün ayrı bir deneyimdi bizler için. Güzel tecrübeler edindiğimiz bir gezi oldu bizim için. Hem eğlendik hem öğrendik. Çok güzel etkinlikler yaptık. NASA’da bulunmak benim için çok heyecan vericiydi. Kennedy Uzay Merkezi, Universal Studioları, Everglades Ulusal Parkı, Özgürlük Anıtı, Empire State, Central Park, Metropolitan Sanat Müzesi, Amerikan Doğa Tarihi Müzesi, Columbia Üniversitesi, Stomp Show, IFLY ve NBA Maçı, tam 9 gün boyunca görmediğimiz yer kalmadı diyebiliriz. Hepimiz için çok farklı bir deneyimdi” şeklinde konuşarak yaşadıkları heyecanı anlattı. (HABER MERKEZİ)

 

Bu haber toplam 2990 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim