Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bir gazeteciye daha saldırı
21 Mayıs 2019 Salı 15:36

Bir gazeteciye daha saldırı

Antalya’daki yerel gazete yazarı İdris Özyol’a yapılan saldırının üzerinden bir hafta geçmeden bu kez Aksu ilçesinden yayınlanan Güney Haberci internet haber sitesinin sahibi Ergin Çevik saldırıya uğradı. 3 kişi tarafından yumruklanan Çevik,

Antalya’daki yerel gazete yazarı İdris Özyol’a yapılan saldırının üzerinden bir hafta geçmeden bu kez Aksu ilçesinden yayınlanan Güney Haberci internet haber sitesinin sahibi Ergin Çevik saldırıya uğradı. 3 kişi tarafından yumruklanan Çevik, saldırıyı çevredekilerin müdahalesiyle ucuz atlattı.

 

Edinilen bilgiye göre olay, önceki gün akşam saat 18.45 civarında Aksu ilçesi Pınarlı Kavşağı’ndaki bir restoranın önünde meydana geldi. 3 kişinin yumruklu saldırısına uğrayan Güney Haberci internet haber portalının sahibi Ergin Çevik, çevredekilerin müdahalesiyle saldırıyı ucuz atlattı. Hastanede ayakta gördüğü tedavinin ardından darp raporu alan Çevik, saldırganlardan şikayetçi oldu.

 

SALDIRIYI ANLATTI

Saldırganların olaydan yaklaşık 1 saat önce gazete ofisine gelerek kendisini sorduklarını belirten ve olayın nasıl gerçekleştiğini anlatan Çevik, “Ben ofiste değilken, ofise gelerek beni sormuşlar. Ben olmayınca arkadaşlar ‘kim aradı diyelim’ diye sormuş. Biri ‘Biz sonra yine geliriz’ derken diğeri, ‘Kundu’dan geldiğimizi söylersin’ demiş. Ofise geldiğimde kayıtlara baktım. Büyük ihtimalle biz aşağıya kalabalık indiğimiz için orada saldırmadılar. Daha sonra arkadaşlarla restorana gittik. Takip etmiş olacaklar ki ben restorandan çıkıp arabaya bineceğim sırada saldırdılar. Saldırgan 3 kişiye çevrede bulunanlar fırsat vermedi. 2 yumruk yedim ama etraftakiler müdahale edince kaçtılar” dedi.

ergin-cevik.jpg

“YAZMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Saldırının Orion Pazar yeri ile ilgili yazdıklarından dolayı gerçekleşmiş olabileceğini iddia eden Çevik, “Orayla ilgili mahkeme kararı var. Hukuku, adaleti tanımıyor, mahkeme kararını dinlemiyorlar. Ya bu işi yapmayacak köşene çekileceksin ya da yazacaksın. Ben yazmaya devam edeceğim. Sonuçta verilecek bir canımız var. Ben gazetecilik yaparak bu kentin, insanların hakkını korumaya çalışıyorum” şeklinde konuştu.

 

MESLEK ÖRGÜTLERİ SALDIRIYI KINADI

Öte yandan Çevik’e gerçekleştirilen saldırıyı meslek örgütleri de kınayarak tepki gösterdi. Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Yönetim Kurulu ile Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi Başkanı Engin Korkmaz, saldırganların bir an önce yakalanarak cezalandırılmasını istedi.

antalya-gazeteciler-cemiyeti.jpg

“HİÇBİR ZAMAN EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR”

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Son günlerde gazetecileri hedef alan şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. Endişe verici boyutlara ulaşan bu tür çirkin saldırılara karşı meslektaşlarımızın daha dikkatli olmasını, ilgili kurumların da tedbir almasını talep ediyoruz. Yine Cemiyetimiz üyesi Ergin Çevik’e Aksu'da saldırı girişiminde bulunulmuş, gazetecilik görevi engellenmeye çalışılmıştır. Basını bu ilkel yöntemlerle susturmaya çalışanlar bilmelidirler ki hiçbir zaman bu emellerine ulaşamayacak. Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, saldırıyı kınıyoruz. Olayın sonuna kadar takipçisi olduğumuzu belirtirken, ilgili kurumlardan faillerin bir an önce yakalanarak adalete teslimini bekliyoruz.”

cagdas-gazeteciler-dernegi.jpg

“BU TÜR SALDIRILAR GAZETECİLERİ KORKUTAMAZ”

Yazılı bir açıklama yaparak saldırıyı kınayan Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi Başkanı Engin Korkmaz ise, “Güney Haberci internet haber sitesinin sahibi Ergin Çevik, Aksu’da 3 kişinin saldırısına uğradı. Saldırganların yumrukladığı Çevik, darp raporu alırken gözler köşe yazılarına konu olan peşkeşe çevrildi” dedi. Gazeteci Çevik’in, yakın tarihte Kundu’daki tartışmalı Orion Pazarı’nı köşesine taşıdığını hatırlatan Korkmaz, “Saldırganların ‘Kundu’dan selam getirdik’ demesi, Orion Pazarı ile ilgili hukuksuzluk haberlerini akıllara getirdi. Öncelikle Çevik’e geçmiş olsun demek istiyoruz. Son zamanlarda gazeteci ve siyasilere yönelik giderek artan saldırılardan duyduğumuz üzüntüyü dile getiriyoruz. Gazetecilere istediğini yazdırıp, istemediğini zorbalıkla yazdırmayacağını sanan zihniyeti bir kez daha kınıyoruz. Bu tür saldırılar gazetecileri korkutamaz. Gazeteci her koşulda olan biteni yazmaya devam edecektir. Geçen hafta meslektaşımız İdris Özyol’a yapılan saldırıdan hemen sonra yaptığımız çağrıda olduğu gibi; adalet sağlayıcılarını Ergin Çevik’e saldıranları bir an önce cezalandırmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“GAZETECİLERE YÖNELİK SON BİR AYDA 3’NCÜ SALDIRI”

DİSK BASIN-İŞ Türkiye Basın Yayın ve Matbaa Çalışanları Sendikası da sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Açıklamada, “Gazeteci Ergin Çevik, Antalya'da saldırıya uğradı. Gazetecilere yönelik son bir ay da yaşanan 3'üncü saldırı haberi bu. Her ne kadar yaşanan gelişmeler bizleri endişelendirse de gazetecileri bu saldırılar korkutamaz. Gazeteciliği ve hakikati savunmaktan bir adım geri atmayacağız!” denildi.

 

“GAZETECİLERE SALDIRI MODA OLDU”

Öte yandan gazeteciye saldırıya siyasilerde tepkisiz kalmadı. Bazı siyasiler, sosyal medya hesapları üzerinden saldırıyı kınadı. CHP Antalya Milletvekilli Çetin Osman Budak, “Son günlerde gazetecilere saldırı adeta moda oldu. Şimdi de Güney Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergin Çevik'e kimliği belirsiz şahıslar saldırdı. Çevik'e yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırganlar bir an önce bulunarak yargı önünde hesap vermelidir” dedi.

cetin-osman-budak.jpg

“BENZER SALDIRILARIN CEZASIZ KALMASI YENİ SALDIRILARA ZEMİN HAZIRLIYOR”

CHP’nin İstanbul eski milletvekillerinden gazeteci Barış Yarkadaş ise, “Güney Haberci Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Ergin Çevik, Antalya Aksu’da 3 kişinin saldırısına uğradı. Antalya'daki bir rantın üzerine gittiği için yumruklu saldırıya uğrayan meslektaşımıza geçmiş olsun diyorum. Benzer saldırıların cezasız kalması yeni saldırılara zemin hazırlıyor” diye yazdı. HABER: MUSTAFA YETGİN

Bu haber toplam 3202 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim