Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2307.771
    %1.40
  • Dolar
    32.3049
    %0.25
  • Euro
    35.0354
    %-0.08
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız”
04 Ağustos 2017 Cuma 15:34

“Birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız”

Gazetemizi ziyaret eden Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, birlik ve beraberliğin önemini vurgulayarak “Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Bu zor dönemde her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var” dedi.

Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, Başkan Yardımcısı Salih Almış ile birlikte gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu. Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Ömer Yetgin ile keyifli bir sohbet gerçekleştiren Esmeray, birlik ve beraberlik içerisinde olmanın önemine dikkat çekti. Gençlere de sigara ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklar edinmemeleri konusunda uyarılarda bulunan Esmeray, kitap okumalarını, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle ilgilenmelerini ve spor yapmalarını tavsiye etti.

“TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİNDEN VE GÜÇLENMESİNDEN KORKANLAR BÜTÜN OYUNLARI OYNUYORLAR”

Gerek 15 Temmuz’da gerekse terörle mücadelede yıllardır ülke olarak şehitler verdiğimizi hatırlatan Esmeray, tüm şehitlere rahmet gazilere ise şifa diledi. “Bize karşı oynanan yıkıcı oyunların da etkisiyle medeniyet coğrafyalarımızda istikrarsızlık, kargaşa, kan ve göz yaşı had safhada. Bugün milletimiz ve ümmetimiz her zaman olduğundan daha zor durumda. Milletimiz ve devletimiz çeşitli tehlikelerle karşı karşıya kalmakta. Türkiye’nin daha fazla büyümesinden ve güçlenmesinden korkan içteki ve dıştaki düşmanlar önümüze her türlü engeli çıkarabilmek adına ellerinden gelen bütün oyunları oynamakta” diyen Esmeray, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZMALARINA İZİN VERMEMELİYİZ”

“Biz özümüze ve kültürümüze uygun olanı yaptığımız, özümüz ve kültürümüzü koruyarak birlik ve beraberliğimizi bozmadığımız müddetçe hangi oyunları oynamaya kalkışırlarsa kalkışsınlar bizi zayıflatmaya, birbirimize düşürmeye, bölmeye güçleri yetmez” diyen Esmeray, “Bizim hangi dinden, dilden, ırktan, mezhepten, görüşten olursa olsun bu topraklar üzerinde yaşayan insanlar olarak birbirimizle paylaşamadığımız bir şey yok. Aramıza her ne kadar nifak tohumları ekmeye çalışsalar da bizler, bin yıldır olduğu gibi bu topraklar üzerinde, al bayrak altında kıyamete kadar kardeşçe yaşamaya kararlıyız. Bunun için milletçe bizleri bölmeye zayıflatmaya yönelik oyunların farkında olmalıyız. Bu oyunlara gelmemeli, birlik ve beraberliğimizi bozmalarına izin vermemeliyiz. Bugün bu ülkede özgürce nefes alabiliyor ve yaşayabiliyorsak, bunu şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakarlıklarına, şimdiye kadar birlik ve beraberliğimizi korumaya borçluyuz. Vatan her türlü değerin yaşandığı ve yaşatıldığı toprak parçasıdır. Vatan elden gittiğinde yaşayacak ve yaşatacak bir değerimiz de kalmaz. Yanı başımızda Irak’ta, Suriye’de, Filistin’de yaşananlardan kendimize dersler çıkarmalıyız. Vatansız bırakılan Müslümanların, soydaşlarımızın yaşadıklarından ibret almalıyız. Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Bu zor dönemde her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var” diye konuştu.

“GENÇLERİMİZE GÜVENMELİYİZ”

Gençlerle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Esmeray, gençlerin bu ülkenin geleceği olduğuna dikkat çekerek “Bizler anne ve babalar olarak bilinçli, geleceğe daha bir umut ve güvenle bakan gençler yetiştirmeliyiz. Bugün bizlere oynanan oyunlar gelecekte de onlara oynanacaktır. Gençlerimizin bu oyunları bozacak bilinçte olmalarını sağlamalıyız. Gençlerimize güvenmeli, muhtaç oldukları kudretin damarlarındaki asil kanda mevcut olduğunu onlara hissettirmeliyiz” dedi.

“KÜLTÜR, SANAT, SPOR BÜTÜN KÖTÜ ALIŞKANLIKLARIN İLACIDIR”

Sigara içen gençleri gördüğünde, uyuşturucu bataklığına saplanmış gençlerin hikayelerini okuduğunda çok üzüldüğünü dile getiren Esmeray, gençlerin kültürel ve sportif faaliyetlerle ilgilenmesinin önemine değindi. Belirli bir kültürü edinmiş, sanatsal ve sportif faaliyetlerle ilgilenen gençlerin sigara ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durduklarına işaret eden Esmeray, “Kültür, sanat, spor bütün kötü alışkanlıkların ilacıdır. Öncelikli olarak aileden başlamak üzere okul çağında da çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan korumak için onların kültürel ve sanatsal etkinliklerle, sportif faaliyetlerle ilgilenmelerini sağlamalıyız” diye konuştu.

GENÇLERE TAVSİYELER

Kötü alışkanlıkların genellikle arkadaş çevresinin etkisiyle başladığına işaret eden Esmeray, “Kitap okumayı, kültürel ve sanatsal etkinliklere katılmayı, sporla ilgilenmeyi hayatınızın bir parçası haline getirmelisiniz. Tarihimizi ve kültürümüzü iyi idrak etmelisiniz. Sizi kötü alışkanlıklara itecek arkadaşlarınızı siz iyi yola teşvik etmelisiniz. ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyen arkadaşınıza siz ‘Bak sen bunu bırakırsan çok şey olur. Hayatın kurtulur’ demelisiniz” şeklinde konuşarak  gençlere tavsiyelerde bulundu.

“GENÇLERİ KÜTÜPHANEYE BEKLİYORUZ”

Tekelioğlu Kütüphanesi’nde görev yapan Antalya Kültür Memur Sen Başkan Yardımcısı Salih Almış ise, gençlere bol bol kitap okumalarını tavsiye etti. Gençleri kütüphaneye beklediklerini söyleyen Almış, “Gençlerimiz gelsinler ve kütüphanemizden ödünç kitap alarak okusunlar” dedi.

“SÖYLEDİKLERİNİZE KATILIYORUM”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Esmeray’ın sözlerine katıldığını belirten Genel Yayın Yönetmenimiz Ömer Yetgin ise, “Ziyaretiniz bizi çok mutlu etti. Güzel çalışmalara imza attığınızı biliyoruz. Her zaman birleştirici ve bütünleştirici söylemlerde bulunduğunuzu yakından takip ediyoruz. Burada da önemli konulara değindiniz. Söylediklerinize bende katılıyorum. Dili, dini, ırkı, mezhebi, inancı ne olursa olsun hiçbir ayırım gözetmeksizin birbirimizi sevmeli ve birbirimize saygı göstermeliyiz” diye konuştu.

KEYİFLİ BİR SOHBET OLDU

Karşılıklı görüş alışverişiyle samimi bir havada keyifli geçen sohbet sonrasında ziyaret, hep birlikte fotoğraf çekimiyle son buldu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Kaynak: YUSUF KATRAĞ
Bu haber toplam 1090 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim