Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bisiklet yarışlarının kalbi Antalya’da atacak
21 Ocak 2020 Salı 17:09

Bisiklet yarışlarının kalbi Antalya’da atacak

‘Spor turizmin geleceğidir’ sloganıyla yola çıkan Enda Tour, Spor Turizm Birliği ve TÜRSAB desteğiyle bisiklet turizmi kapsamında ilk defa uluslararası kış dönemi bisiklet yarışları serisini Antalya’da gerçekleştirecek. 4 parkur halinde yapılacak yarışla

‘Spor turizmin geleceğidir’ sloganıyla yola çıkan Enda Tour, Spor Turizm Birliği ve TÜRSAB desteğiyle bisiklet turizmi kapsamında ilk defa uluslararası kış dönemi bisiklet yarışları serisini Antalya’da  gerçekleştirecek. 4 parkur halinde yapılacak yarışlar 25 Ocak’ta başlayıp 16 Şubat’ta sona erecek.

 

Futbol turizmine sunduğu katkıları bisiklet turizmine de aktaran Enda Tour, Uluslararası 2020 Kış Antrenman Bisiklet Yarışlarını Antalya’ya taşıyor. UCI 1.2 kategorisindeki Uluslararası Grand Prix, 25 Ocak – 16 Şubat 2020 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek. 25 Ocak’ta Belek parkuruyla başlayacak yarışlar, 9 Şubat’ta Manavgat parkuruyla devam edecek ve 16 Şubat’ta Antalya parkuruyla sona erecek. Yarışlarla ilgili bilgilendirme toplantısı bugün sabah TÜRSAB binasında gerçekleştirildi. Toplantıda, yarışlara 400’den fazla sporcunun katılacağı bildirildi.

sam_2618.jpg

“YARIŞMAYA KATILIM ÜCRETSİZ”

“Spor Turizm Birliği ve TÜRSAB destekleriyle Enda Tour olarak gerçekleştireceğimiz uluslararası UCI (Dünya Bisiklet Birliği) yarışları ile dünyanın dört bir yanından bisiklet takımları ve sporcularını kış sezonunda ülkemizde ağırlamak istiyoruz” diyen Enda Tour Kurucusu ve Spor Turizm Birliği Başkanı Recep Şamil Yaşacan, “UCI ve Türkiye Bisiklet Federasyonu 2020 takviminde de yer alan kış dönemi bisiklet yarışları serisi sporculara UCI puanı kazanmaları ve kış sezonunda performanslarını artırabilmeleri adına verimli bir antrenman dönemi sağlamakta. Tıpkı futbol turizminde olduğu gibi, organize ettiğimiz turnuvalar bağlamında UCI Grand Prix Bisiklet yarışları serisi de yerli ve yabancı sporcuların özellikle kış sezonunda uygun iklim şartlı Akdeniz sahillerini tercih etme sebebi olacaktır. 25 Ocak 2020 GP Belek, 9 Şubat 2020 GP Manavgat ve 16 Şubat 2020 GP Antalya yarışlarımıza toplam 480 ülkeden 463 sporcu katılacak olup tüm takımlar ve sporcular yarışlarımıza ücretsiz şekilde katılım gösterecekler” ifadelerini kullandı.

recep-samil-yasacan-1.jpg

“AMAÇ 12 AY SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM”

Amaçlarının spor turizmiyle Antalya’da turizmi 12 ay sürdürülebilir kılmak olduğunu bildiren Yaşacan, turizmi 12 ay sürdürülebilir kılmak için sporun turizmin geleceği adına kritik öneme sahip olduğunun farkında olduklarını söyledi. 22 senedir spor turizminde faaliyet gösteren Enda Tour olarak, 2017 yılından bu yana yaklaşık 4 bin bisiklet sporcusunu düzenledikleri kamp ve organizasyonlarda ağırladıklarını kaydeden Yaşacan, “Şimdi de bu yıl ilkini bisiklet sporunda uzmanlaşmış ekibimizde gerçekleştireceğimiz bu proje kapsamında önümüzdeki ilk 5 sene içinde 13 bin bisiklet sporcusunu kış sezonunda Türkiye’ye getirmeyi hedeflemekteyiz. Yalnızca İspanya, Mallorca Adası ile kış sezonunda 681 bin bisiklet sporcusu ağırlamakta. Biz de ülkemizde spor turizminin daha yaygın hale gelmesi için üzerimize düşen görevi yerine getirmeyi amaçlamaktayız. Turizmin tanıtım geleceği spor turizmine bağlı. Spor turizmi altın elmas gibi. Spor turizmi dipsiz bir kuyu” dedi.

 

“52 MİLYAR EURO’LUK BİSİKLET TURİZMİ EKONOMİSİ”

Türkiye’nin asfalt yolları, her şey dahil konseptli uygun fiyatlı tesisleri, kış dönemi bisiklet antrenmanlarıyla bisiklet turizmi için en uygun destinasyonlarından birisi olduğunu söyleyen Yaşacan, “Avrupa’da 52 Milyar Euro ekonomisi olan bisiklet turizmi için ülkemizin de en kısa sürede hak ettiği yeri alabilmesi adına çalışıyoruz. Enda Tour olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy​, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu,  Spor turizmine önemli destekler sunan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve diğer tüm destek veren kurumlarla aktif şekilde yatırımımıza devam edeceğiz. Bu proje bağlamında da, aktif şekilde bisiklet sporu yapan, yapmış ve kariyerini sonlandırmış ekiplerle çalışarak istihdam sağlayacağız” şeklinde konuştu.

 

“BÖLGEMİZ VE ÜLKEMİZ ADINA ÖNEMLİ”

Club Mega Saray olarak organizasyona sponsorluk yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Şahinler Holding İcra Kurulu Üyesi Deniz Şahin ise, “Belek’teki yeni yatırımımızla bisiklet de dahil sporun bütün branşlarında hizmet verecek tesisimizi hayata geçiriyoruz. Bu organizasyon da hem bölgemiz hem de ülkemiz adına çok önemli. Burada bisikletçilerin konaklaması ve turizmin 12 aya yayılması, alternatif turizmin büyümesi önemli” dedi.

deniz-sahin.jpg

“50 MİLYON EURO SPOR TURİZMİ YATIRIMI HEDEFLİYORUZ”

Yeni yatırımlarla 12 ay açılmaya başladıklarını bildiren Şahin, “3 adet futbol sahası yaptık. Toplamda 49 tenis kortumuz var. Bölgenin en büyük tenis oteliyiz. Bu sene 50’ye yakın turnuvayı organize ediyoruz. Son 2 senede spor turizmi yatırımı için harcadığımız para 3.5 milyon Euro diyebiliriz. Kısa vadede 4 milyon Euro, uzun vadede 50 milyon Euro’ya kadar çıkacak bir yatırım hedefliyoruz. 3 yıl içinde bu yatırımı yapmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.  

 

“TUR BİSİKLETÇİLERİNİ ÜLKEMİZE KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

Bisiklet turizmi denince geniş kapsamlı düşünmek gerektiğine dikkat çeken Proje Koordinatörü Tolga Gündüz ise, “Bisiklet turizmi denince sadece yol yarışları veya dağ bisikleti akla gelmemeli. Tur bisikletçileri de var. Tur bisikletçilerini ülkemiz turizmine kazandırmak istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz” diye konuştu.

   

“7 BÖLGEYE YAYMAYI PLANLIYORUZ”

Bu yıl Belek, Manavgat ve Antalya parkuru olarak gerçekleştirilecek olan yarışları önümüzdeki yıl 7 bölgeye yaymayı planladıklarını belirten Gündüz, “Sporcuların sadece bir bölge veya otelde konaklamaması gerekiyor. Sürdürülebilir turizm için sporcuları bölgelere ve otellere dağıtmalıyız. Bisiklet sporcuları ülkemize geldiklerinde 90 günden fazla kalmak istiyor. Uzun süreli konaklamayla bizim 3-4 bisiklet grubumuz takriben bir otelin Kış döneminde açık kalması için önemli. Bisiklet turizminin yaz ve kışın ülkemize getirisi çok büyük. Spor turizminin ülke tanıtımına da çok büyük katkıları var” ifadelerini kullandı.

tolga-gunduz.jpg

“ORTALAMA 3-4 HAFTA KONAKLAMA YAPIYORLAR”

12 erkek 8 bayan bisiklet takımının yarışlar için kayıt yaptırdığını bildiren Gündüz, şuanda Antalya’ya gelerek konaklamaya başlayan sporcuların olduğunu söyledi. Gündüz, sporcuların ortalama 3-4 hafta konaklama yaptıklarını da kaydetti.

 

“4 BİN 300 EURO ÖDÜL”

Ödüllerle ilgili de bilgi veren Gündüz, “Her bir yarışta toplam sadece sporculara 4 bin 300 Euro para ödülü var. Birinciden yirminciye kadar kademe kademe ödül var” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2543 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim