Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bisiklet yolları kalkacak
02 Ekim 2019 Çarşamba 08:53

Bisiklet yolları kalkacak

Planlama yapılmadan yol kenarlarına çizilen bisiklet yollarının sorun yarattığına dikkat çeken Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Milli Egemenlik ve Atatürk Caddelerindeki bisiklet yollarının kaldırılacağını bildirdi.

Planlama yapılmadan yol kenarlarına çizilen bisiklet yollarının sorun yarattığına dikkat çeken Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Milli Egemenlik ve Atatürk Caddelerindeki bisiklet yollarının kaldırılacağını bildirdi. Böcek, 19 ilçede Ulaşım Master Planı hazırlandığını da kaydetti.

 

Konyaaltı Sanayici İş İnsanları Derneği’nin (KONYSİAD) olağan üye buluşması dün şehir merkezindeki bir otelde gerçekleştirildi. Konyaaltılı iş insanlarının konuşmacı konuğu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek oldu. Toplantıya, Konyaaltı Kaymakamı Kamil  Köten, Büyükşehir Belediye Başkanı Baş Danışmanı    Cem  Oğuz, Başkan Danışmanı Mert Batu, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Eroğlu, BAKSİFED Başkanı Abdullah Erdoğan, YÖRSİAD Başkanı Aykut Ege de katıldı.

 

“ÇOCUKLARA ADALETLİ BİR YAŞAM ŞANSI VERMELİYİZ”

Toplantının açılış konuşmasını yaparak 1 Ekim’in Dünya Çocuk Günü olduğunu hatırlatan KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan, “Çocuklarımızı artık düşüncelerini hiç çekinmeden açıkça ifade etmeye, içten inandıklarını   savunmaya, buna karşılık da başkalarının samimi   düşüncelerine saygı beslemeye alıştırmalıyız. Aynı zamanda onların temiz yüreklerinde; yurt, ulus, aile ve  yurttaş sevgisiyle beraber doğruya, iyiye ve güzel şeylere karşı sevgi ve ilgi uyandırmaya çalışılmalı. Ben   kelebek etkisine inananlardanım ve çocuklara adaletli bir yaşam şansı verilmezse eğer, nesilden nesle geçen  dezavantaj silsilesi toplumların ve dolayısıyla dünyanın  geleceğini tehlikeye düşürecektir” dedi.

sam_0065.jpg

KAPLAN; KONYAALTI SAHİLİ VE BOĞAÇAYI’NI SORDU

Gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında da bilgiler veren Kaplan, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in derneğin kuruluşundan bu yana kendilerine her zaman destek verdiğine dikkat çekti. Kaplan, “Konyaaltı Belediye Başkanlığı döneminde bizler, Konyaaltı’nın yararına olacağını düşündüğümüz her fikrimizi ve projelerimizi kendisiyle paylaştık ve olumlu sonuçlar aldık. Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra da işbirliğimiz devam ediyor” dedi. Yeni dönemde Konyaaltı sahil bandına dair gelişmeler var mı? Boğaçayı projesinin son durumu nedir? gibi konuları merak ettiklerini belirten Kaplan, çay kenarı yürüyüş ve bisiklet yolu yapımını sordu.

 

“HALKIN VE KENTİN YARARINA OLAN PROJELER DEVAM EDECEK”

 

Kaplan’dan sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise, belediye olarak gerçekleştirdikleri çalışmalara dikkat çekti. Kentin ve vatandaşın yararına olan bütün projelerin devam edeceğini vurgulayan Böcek, Doğu Garajı, Kent Müzesi ve 3. etap raylı sistem projelerini tamamlayacaklarını kaydetti. Bisiklet yollarını değiştireceklerini bildiren Böcek, Milli Egemenlik Caddesi’ndeki bisiklet yolunu Konyaaltı Caddesi’ne kaydıracaklarını söyledi. Halkın ucuz et yemesi için Kepez, Muratpaşa ve Konyaaltı’nda tanzim satış mağazaları açacaklarını belirten Böcek, Halk Su projesini Ant Su olarak hayata geçireceklerini dile getirdi. Antalya genelinde 32 kreş açacaklarını ifade eden Böcek, “Kısa zamanda bitireceğimiz ve açılışını yapacağımız projelerimiz var” dedi. Tarımdan, turizme, ekonomiden yatırımlara kadar pek çok konuda açıklamalarda bulunan Böcek, kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı.

 

KİRA YARDIMI SÜRECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Büyükşehir Belediye Başkanları toplantısında 200 milyonluk borçlanma yetkisine onay çıktığını hatırlatan Böcek, Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde 2817 vatandaşa ödenen kira yardımı konusunda da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile anlaşıldığını, kira yardımının süreceğini bildirdi.

sam_0073.jpg

İHALEYİ ALAN FİRMA BİR KURUŞ HARCAMIYOR

Konyaaltı sahil projesine değinen Böcek, “Önceki dönemde 129 milyon liraya ihalesi yapılan Konyaaltı Sahili Projesi’ne, göreve geldik gördük ki 254 milyon lira harcanmış. 254 milyon liranın yıllık getirisi 50 milyon liradır. Bunu burada herkes bilir. Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumaya, nerede yanlış varsa onu düzeltmeye geliyoruz dedik. Bütün vatandaşlarımızın dertlerine derman olacağız dedik. 20 yıldır ihale yaparım. İhalenin bir kişiye verilmesi rekabet koşullarını oluşturmaz. Şartname gereği belediye güvenliği, temizlik işlerini yerine getiriyor. Konyaaltı Sahili’ne Boğaçayı ile birlikte yıllık 10 milyon 780 bin lira harcıyoruz. İhaleyi alan firma bir kuruş harcamıyor” diye konuştu.

 

“131 MİLYON LİRA HARCANMIŞ”

Önceki yönetim tarafından Boğaçayı Projesi’ne 131 milyon lira harcandığını da hatırlatan Böcek, şunları dile getirdi:

“131 milyon lira da Boğaçayı ile köprüden aşağıya para harcandı. Toplam Konyaaltı Sahili ile ilgili güvenlik temizlik vs gibi durumlar için 10 milyon 780 bin lira yıllık. 6-7 milyon lirası hazineye gidiyor. Düşünün bir kuruş para vermediği halde 7 milyon liranın üzerinde masrafımız var. Böyle bir şey yok. İlgili arkadaşlarımız bu konu üzerinde çalışıyor. Boğaçayı’nın ikinci etabına da devam edeceğiz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı yerde, Boğaçayı’nda 14 bin küsur metrekare alanda kamulaştırmasız el atma davası başladı. Mülkiyetini çözmeden yaptığınız şeyler sıkıntı çıkarıyor. Biz doğru olanı yapacağız.”

 

“YAKIN TAKİPÇİSİYİZ”

Thomas Cook’ın iflası sorulan Böcek, “Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin turizmini yakından ilgilendiren bu konuya karşı son derece duyarlıyız. Valimizle, TÜROFED Başkanı Osman Ayık ile konuyu görüştük. Cumhuriyet Halk Partisi bu konu ile ilgili mecliste bir komisyon kurulması noktasında TBMM Başkanlığı’na bir önerge verecek. Bizler de konunun yakın takipçisiyiz” dedi.

 

“EXPO İÇİN GÖRÜŞECEĞİZ”

EXPO 2016’nın son derece yüksek bir maliyetle hayata geçirildiğini hatırlatarak gelinen noktada boş durdurmamak adına düğünlerin yapıldığını söyleyen Böcek, “Burada belediyelerimizin gerçekleşen bütçesinin binde 2’sini ödedik. 6 ay sürdü, önce 100 katılımcı ülke olacağı söylendi. Sonra 49 ülke katıldı. Daha sonra belediyeler son dakika haber verilmesine rağmen yer aldık. EXPO 2016, çocuk ve çiçek temalıydı. Yaklaşık maliyet olarak çok yüksek bir fiyata mal oldu. Geçenlerde düğünler yapıldı, boş durmamalı. Biz belediye olarak bakanlığımızla bu konuyla ilgili görüşme yapacağız. Neler yapılabilir konusunda STK’larla görüşeceğiz. Kısa zamanda turizmle ilgili olabilir, en yakın bölge otellerimize, ulaşım sıkıntısı da yok. Bunu değerlendirmek lazım” şeklinde konuştu

sam_0078.jpg

19 İLÇEYE ULAŞIM MASTER PLANI

Göreve geldiğinde 7 ilçede ulaşım master planı olduğuna dikkat çeken Böcek, 19 ilçenin tamamında Ulaşım Master Planı yapılması için karar aldıklarını söyledi.

 

“KIRCAMİ’DE ALTYAPI ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAĞIZ”

Kırcami’de vatandaşların atadan kalma yerleri olduğuna dikkat çekerek, “Bir tarafta 8-10 katlı binalar, diğer tarafta marul eken vatandaşımız” diyen Böcek, “Bu Kırcamililerin kaderi değildir diye defalarca söyledik. Mahkeme kararı olduğu söylendi. Buna rağmen olağanüstü meclis yaptık ve planları oy birliğiyle geçirdik. Planlarımıza herhangi bir itiraz söz konusu olmazsa alt yapı ile ilgili bu sene çalışmalara başlayacağız” dedi.

 

“BİSİKLET YOLLARI KALKACAK”

Planlamadan yol kenarlarına çizilen bisiklet yollarının sorun yarattığının altını çizen Böcek, Milli Egemenlik Caddesi ve Atatürk Caddesi’nde trafik sorunu oluşturan bisiklet yolunun kaldırılacağını söyledi. Bisiklet yollarının planlı ve kurallı olması gerektiğine dikkat çeken Böcek, şunları kaydetti:

“Milli Egemenlik Caddesi’nde bisiklet yolu var. Orada esnaf var. Oradan o bisiklet yolunu kaldırıyoruz ve Konyaaltı Caddesi’ne alıyoruz. Bisiklet yolları, eski Büyükşehir Belediyesi’ne giderken Atatürk Caddesi’nde, ulaşımla ilgili en büyük sıkıntı olmaya başladı. Yan tarafa müşteri indirip alınacak veya eşya konacak, eczaneden ilaç almak için duramıyorsunuz. Bunlar düşünülmeden yapıldı. Onları kaldırıyoruz. Ulaşım Master planından daha güzel sonuç alacağız. Tek şerit olan bir yere birde bisiklet yolu koyamazsınız. Yeni imara açılan yollarda bisiklet yollarını planlayacağız. Bunları planlı, kurallı yapmak lazım. Yaptım oldu bittiye getirmeyeceğiz.”   

 

ŞEFFAFLIK VURGUSU

Son olarak şeffaf belediyecilik vurgusu da yapan Böcek, “Vatandaş parasının nereye nasıl yatırıldığını bilmeli. 5 yıllık görev sürecimiz boyunca bizim borcumuzu, harcımızı, yaptıklarımızı alenen herkes bilecek ve her şeyi görecek. İhalelerimiz de buna dahil” açıklamasında bulundu.

sam_0079.jpg

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların sonunda Başkan Böcek’e günün anısına plaket takdim edilirken, yeni üye Adnan Mutlu’ya da üyelik belgesi verildi. Toplantı, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1553 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim