Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya13 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2245.316
    %0.04
  • Dolar
    32.3297
    %0.06
  • Euro
    35.1766
    %-0.05

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Bisiklet Yolu Projesi

02 Ocak 2019 Çarşamba 06:32

Ulaşımda Antalya’nın sıkıntılı olduğu bir gerçek. Hergün yaşadığımız sıkıntılar bunun bir göstergesi. Bir de göç alan bir şehir olan Antalya’da ulaşım anlamında yeni güzergahların oluşturulamaması, bisiklet kullanımının teşvik edilememesi de büyük sorun. Bu noktada Büyükşehir Belediyesi’nin Bisiklet Yolu Projesini mühim görüyorum.    Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı- Lara arasında kesintisiz hizmet verecek 28 kilometrelik Bisiklet Yolu Projesi için ihale yaptı.

Bisiklet yolu için çalışmalar başladı. Konyaaltı’ndan Lara’ya uzanan bisiklet yollarına kesintisiz pedal çevirme imkanı sağlayacak proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi ilk olarak mevcut bisiklet yollarında bakım onarım çalışması yapıyor. Milli Egemenlik, Teomanpaşa, Hasan Şubaşı Caddesi, Düden Park ve eski Lara Yolu’nda çalışma yapan ekipler, mevcut yollarda boyama yapıyor, çizgi çekiyor ve uyarı levhalarının montajını gerçekleştiriyor.  Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez Belediyeleri işbirliği ile hayata geçirilen Bisiklet Yolu Projesi’yle kent merkezinde mevcut bisiklet yolları sürekli hale getirilerek çevreye ve sağlığa da önemli katkı sağlanacak.

Bisikletin çevreye gürültü ve hava kirliliği gibi olumsuz etki yaratmayacağı gibi trafiğe de olumlu bir katkı sağlaması hedefleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının katkılarıyla Muratpaşa ilçesindeki mevcut 12 kilometre bisiklet yoluna 8 kilometre daha yeni bisiklet yolu eklenecek.

Konyaaltı Plajı ve Muratpaşa Lara bölgesi birbirine bağlanacak. Konyaaltı-Lara kesintisiz bisiklet yolu güzergahı ise “Liman Kavşağı’ndan başlayarak Konyaaltı Sahili-Dumlupınar Bulvarı-Hasan Subaşı Parkı-Konyaaltı-Caddesi-Teomanpaşa Caddesi-Milli Egemenlik Caddesi- Hasan Subaşı Caddesi-Cumhuriyet Meydanı-Atatürk Caddesi-Işıklar Caddesi-Tevfik Işık Caddesi-Eski Lara Yolu-Düden Park içi-2134. Sokak-Çağlayangil Caddesi-Rauf Denktaş Caddesi” şeklinde belirlendi.

Bu tarz çalışmalar ve projeler kademeli olarak artarsa ve yerine yenileri yapılırsa bir hayli yerinde olacak. Çünkü Antalya’yı Bisiklet Şehri yapabilirsek bu şehrin imajı turizmde çok daha iyi olur ve ulaşımdaki sıkıntılar azalır. Sağlıcakla kalın

Bu yazı toplam 11002 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim