Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bisikletlilerden Kask Kampanyasına Destek
18 Temmuz 2019 Perşembe 11:23

Bisikletlilerden Kask Kampanyasına Destek

ANTALYA Valiliği tarafından yürütülen "Hayatıma Kastım Yok, Kaskım Var" kampanyasına, Antalyalı bisikletçiler de destek verdi.

ANTALYA Valiliği tarafından yürütülen "Hayatıma Kastım Yok, Kaskım Var" kampanyasına, Antalyalı bisikletçiler de destek verdi.

Antalya Valiliği'nin motosiklet kazalarında ölüm ve yaralanmaların önüne geçmek amacıyla başlattığı "Hayatıma Kastım Yok, Kaskım Var" kampanyasına, Antalya Bisiklet Sevenler Grubu üyeleri de destek verdi. Her hafta düzenledikleri şehir içi turlarına katılan bisiklet sürücülerine kask kullanımını zorunlu kılan grup, kask kullanımının yaygınlaşması için çalışma yürütüyor. Kampanyaya sadece motosiklet sürücülerinin değil bisiklet sürücülerinin de dahil edilmesini isteyen grup üyeleri, vali ve belediye başkanları ile farkındalık turu düzenlemek istediklerini belirtti.

Bisiklet turu öncesinde katılımcılara kaskın önemini anlatan Meral Tolunay, "Valimiz Münir Karaloğlu'nun bizzat denetimini yaptığı kask kullanma kampanyasını duyduğumuzda çok sevindik. Tüm iki teker sürücüleri aslında kaskın önemini çok iyi bilir. Ama etrafımıza baktığımızda, kask kullanımının bazı sürücüler tarafından ihlal edildiğini üzülerek görüyoruz. Yürütülen kampanya dahilinde sadece motosiklet, motorlu bisiklet ve elektrikli bisikletler yer almış. Aslında biz isterdik ki, bu kampanya içine bisikletler de dahil olsun. İki teker ne olursa olsun, kask kafamızda olsun diyoruz. Çünkü bisikletten düşme durumunda bile kafamızı kaldırıma veya zemine çarpmamız söz konusu. Olası trafik kazasında kullandığımız kask kafamızı koruyacaktır" dedi.

Grup adına konuşan Alpaslan Coşkunoğlu "Kaskı takmamak hayatı riske atmaktır. Biz kaskımızla bisikletlerimizi sürüyoruz. Bu durum, 5 yıl önceki kuruluşumuzdan bu yana böyle. Turlarda kask vurgusu yaptık ve ısrarla yapmaya da devam edeceğiz. Kaskını yanına almadan gelen üyelerimizi tura dahil edemiyoruz. Günlük hayatta da her zaman iki teker üstünde kask takmalarını öneriyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 819 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim