Bugün 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2495.084
    %0.95
  • Dolar
    32.5109
    %0.25
  • Euro
    34.7283
    %0.09

Video Galeri

Bitkisel hayattaki vatandaş hapis cezasını yoğun bakımda çekiyor
Manavgat’ta 2 yıldır bitkisel hayatta yaşamını sürdüren Ahmet Öz, karşılıksız çek nedeniyle kesinleşmiş hapis cezasını yoğun bakım servisinde çekmeye başladı.
Ahmet Öz’ün ailesi ve avukatı, cezanın ertelenmesini içeren yasanın para cezasının hapis cezasına çevrilmesi nedeniyle Ahmet Öz’ü kapsamadığını belirterek Cumhurbaşkanından af, TBMM’den de düzenleme istedi. 
Manavgat’ta 2017 yılında silahla yaralanma sonucu bitkisel hayatta yaşamanı sürdüren Ahmet Öz’ün ailesi hapis cezası şokuyla sarsıldı. 2 yıldır evlerinin odasını yoğun bakım ünitesine dönüştürerek Ahmet Öz’e evlerinde bakan eşi Müzeyyen Öz ve kızı Ümmü Gülsüm Evren, hapis cezasını Ahmet Öz’ün rahatsızlığının artması üzerine kaldırdıkları hastanede öğrendi. 
Ahmet Öz, hastanedeki tedavisinin ardından jandarma eşliğinde Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak hapis cezasını burada çekmeye başladı. 
Babasının yoğun bakım servisinde enfeksiyon kaptığına dikkat çeken Ümmü Gülsüm Evren, “Daha önce Antalya’da yoğun bakım servisinde enfeksiyona yakalanması nedeniyle evimizin bir odasını yoğun bakım ünitesine çevirdik ve babama burada kendimiz bakmaya başladık. 2 yıldır evimizde kendimiz bakıyoruz. Sürekli yattığı için vücudunun yara bere içerisinde kalmaması için de özel bir yatak yaptırdık. 19 Nisan 2019 tarihinde babamın rahatsızlığı arttığı için evimizin yakınında bulunan hastaneye kaldırmak zorunda kaldık. Burada kayıt işlemlerinin ardından hastaneye gelen jandarmalar babamın karşılıksız çekten hapis cezası olduğunu bizse ilettiler. Konuyla ilgili yaptığımız girişimler sonuçsuz kalınca babamı 2 Mayıs 2019 tarihinde hapis cezasını çekmesi için Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yoğun bakım servisine götürdüler. Babam dünyadan habersiz 2 Mayıs’tan beri hapis cezasını çekmektedir. Korkum, babamın burada enfeksiyon kapması ve vücudunda yaralar oluşması. Biz babama evimizde kendimiz bakmak istiyoruz. Orada sadece mama veriliyor. Biz evimizde özel yiyecekler hazırlayıp mama haline getiriyor ve besliyorduk. Sayın Cumhurbaşkanımız ve milletvekillerimizden yardım talep ediyoruz” dedi. 
Ahmet Öz’ün eşi Müzeyyen Öz’de, eşinin evine getirilmesini, evde kendilerinin bakması gerektiğini dile getirdi. 
Avukat Serkan Öz, Ahmet öz ile müvekkil vekil ilişkisinin dışında akrabalık ilişkilerinin de bulunması nedeniyle yaşamış olduğu sorunları yakından bildiğine dikkat çekerek “Müvekkilim geçirmiş olduğu kazanın ardından 2 yıldır. Yatağa bağımlı olarak bitkisel hayatta yaşamını sürdürmektedir. Ve tüm ihtiyaçları eşi ve çocukları tarafından karşılanmaktadır. 19 Nisan 2019 tarihinde müvekkilim ani bir rahatsızlık daha geçirmiş kaldırıldığı hastanede yatış işlemleri için bilgi işlem sistemine bilgilerinin girilmesinin ardından hastaneye jandarma ekipleri gelmiş ve müvekkilimin kesinleşmiş hapis cezası bulunduğunu belirterek gözlem altına alınmış, taburcu olduğu 2 Mayıs 2019 tarihinde de tutuklanarak ambulansla cezasını çekmek üzere Alanya Araştırma Hastanesine götürülmüştür. 2 Mayıs tarihinden bugüne kadar hastane de cezasını çekmektedir. 
Adli merciler nezdinde yapmış olduğumuz araştırmalar sonucu müvekkilimin Alanya ve Konya’da 3 ayrı dosyadan karşılıksız çek keşide etme suçundan dolayı adli para cezası aldığını ve kararın kesinleşmiş olduğunu öğrendik. Adli para cezasının ödenmemesi nedeniyle adli para cezası hapis cezasına dönüşmüştür. Hapis cezasının infazının sağlık nedeniyle ertelenmesini kapsayan ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazı hakkındaki kanunun 16. Maddesi sadece hapis cezasını kapsamaktadır. Müvekkillim adli para cezası almış olması nedeniyle söz konusu kanun maddesi kapsamı dışında kalmaktadır. Yani müvekkil en basit açıklamasıyla müvekkilimi bir tecavüzcü ya da bir katil olmuş olsa idi cezası ertelenecekti. Ancak müvekkilim adli para cezası almış olmasından dolayı kanun kapsamı dışında kalmaktadır. Öncelikli olarak sayın cumhurbaşkanımızdan af talebinde bulunuyoruz. Ayrıca müvekkilimin durumunda olan yada olacak olanlar içinde TBMM’den gerekli yasal düzenlenmenin yapılmasını talep ediyoruz” dedi.
11 Mayıs 2019 Cumartesi 06:39
İzlenme: 829
DİĞER VİDEOLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim