Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2495.87
    %0.48
  • Dolar
    32.5928
    %0.15
  • Euro
    34.7115
    %-0.04
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Bize gelen resmi ittifak teklifi yok”
10 Mart 2018 Cumartesi 06:00

“Bize gelen resmi ittifak teklifi yok”

Partilerine yapılmış resmi bir seçim ittifakı teklifinin bulunmadığını bildiren Saadet Partisi Antalya İl Teşkilat Başkanı İsmet Pişirici, “Kendi şartlarımıza, kriterlerimize ve prensiplerimize uygun bir ittifak olursa gireriz” dedi.

Saadet Partisi (SP) Antalya İl Kadın Kolları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle dün sabah bir buluşma toplantısı gerçekleştirildi. İl Teşkilat Başkanı İsmet Pişirici’nin de katıldığı toplantıda İl Kadın Kolları Başkanı Fazilet Akın, kadınların sorunlarına dikkat çekti. Kadınları kutlayan Pişirici ise, kadına karşı yapılan her türlü şiddeti kınadığını söyledi.

“KADINLAR İSTİSMARIN EN ACIMAZISINI YAŞIYOR”

Kadınların sorunları yerine daha güzel şeylerden bahsetmek istediklerini vurgulayan Saadet Partisi Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Fazilet Akın, şunları dile getirdi:

“İmzalanan uluslararası sözleşmelere, yapılan yasal düzenlemelere rağmen ülkemizde ve dünyada, kadın için onurlu yaşam şartlarının oluştuğunu söyleyemeyiz. Tam aksine kadın, vahşi kapitalist ekonominin adaletsiz çalışma şartlarına mahkum olmaktadır. Sigortasız, sosyal hakları olmadan, düşük ücretlerle çalıştırılmaktadır. En doğal annelik hakkını ertelemekte, varsa evlatlarına hasret kalmaktadır. Medya ve reklam dünyasında cinsel bir meta olarak kullanılarak istismarın en acımasızını yaşamaktadır. Çeşitli ailesel ve çevresel nedenlerle eğitim, sağlık hizmetlerinden hak ettiği gibi yararlanamamaktadır. Töre cinayetleri, çocuk yaşta zorla yapılan evlilikler ülkemizin derin yaralarıdır. Siyasal, hukuksal, sosyal düzenlemelere rağmen şiddet her geçen gün artarak binlerce can almaktadır.”  

sam_0537.jpg

“KADINLARIMIZIN YAŞADIĞI SIKINTALIRIN BİTMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM”

Saadet Partisi Antalya İl Teşkilat Başkanı İsmet Pişirici ise, “Ülke nüfusumuzun ve dünyanın yüzde 50’si kadınlardan müteşekkil. Toplumu ayakta tutacak, gelecek nesilleri yetiştirecek en büyük görevin kadınlarda olduğunu düşünüyoruz. Onun için bir kız çocuğunun doğumundan itibaren en güzel şekilde yetişmesi neticesinde daha güçlü ve müreffeh ülkenin olacağından hiçbir şüphemiz yok. Günümüz dünyasında kadınlarımızın yaşamış olduğu tüm sıkıntıların en yakın zamanda bitmesini temenni ediyorum” dedi.

“ZİNA, YENİDEN SUÇ OLMALI”

“İşlenen bir suçun cezası caydırıcı değilse, o suç işlenmeye devam ediyor” diyen Pişirici, kanun koyuculardan taciz ve tecavüz gibi işlenen suçlara karşı caydırıcı cezai müeyyideyi getirmelerini talep ettiklerini söyledi. Pişirici, “Avrupa müktesebatı neticesinde ortaya çıkarılan kanunlarla ülkemizde zina suç olmaktan çıkarılmıştır. Yeniden zinanın suç olması, işlenen bu suçun cezai müeyyidesinin de caydırıcı bir şekilde ortaya çıkması gerekmektedir” diye konuştu.   

“ÖRNEK KADINLAR MÜFREDATTA YER BULMALI”

Tarihte örnek alınacak kadınların olduğunu vurgulayan Pişirici, eğitim müfredatında bu kadınların olması gerektiğini söyledi. Bununla ilgili çalışmalar yapacaklarını bildiren Pişirici, şiddetin olmadığı, kadının layık olduğu şekilde toplumda yer bulduğu, hak ettiği değeri kazandığı bir dünya diledi.

“KADIN KOTAMIZ YOK”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Pişirici, “Kadınlarımız her zaman bizim baş tacımız” diyerek partilerinde herhangi bir kadın kotası uygulaması olmadığını söyledi. Her seçimde kadın adayların en ön sıralarda yer aldığını vurgulayan Pişirici, kadınların parti içerisinde etkili çalışmalar gerçekleştirdiğini dile getirdi.

“300 BİN İMZAYI TOPLAYACAĞIMIZA İNANIYORUZ”

16 Nisan referandumuyla partili Cumhurbaşkanlığı sistemine geçildiğini hatırlatan Pişirici, “Başkanlık sistemiyle birlikte 6 ay içerisinde gerçekleşmesi gereken uyum yasaları vardı. Neredeyse 1 yıl olacak ama uyum yasaları hala çıkmış ve önümüze bir seçim kanunu getirilmiş değil” dedi.  Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday göstermek için gerekli 100 bin imza konusunda yasalaşmış herhangi bir şeyin bulunmadığına da işaret eden Pişirici, “Erken seçimden bahsediliyor ama halen seçime hangi kanunlarla gireceğimizi bilmiyoruz. Buda Anayasal bir suç. Kendi teşkilatımız içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalarda 300 bine yakın imzayı bulacağımıza inanıyoruz. O noktada sıkıntı olacağını düşünmüyoruz” diye konuştu.

“RESMİ BİR İTTİFAK TEKLİFİ YOK”

Önceki sistemde seçimler yapıldıktan sonra tek başına iktidarın söz konusu olmadığı durumlarda koalisyonların yapıldığına işaret eden Pişirici, şunları dile getirdi:

“Biz bu ülkeye katma değer katmak, sorunlarını çözmek istiyoruz. Bu noktada milletin bize verdiği görev muhalefet. Bizim için önümüzdeki seçimler önemli. Şimdi seçimden önce koalisyonlar diyebileceğimiz bir sistemle karşı karşıyayız. Bu noktada henüz parti olarak bize gelmiş resmi bir ittifak teklifi yok ama kulislerde konuşuluyordur mutlaka. Ne bizim ne de başka bir partinin bizimle resmi düzeyde ittifak çalışması yok. Tavsiye, fikir noktasında temaslar var. Biz bir zihniyetin temsilcileriyiz ve zihniyetimizi en güzel şekilde temsil edeceğiz. Bizim temsil ettiğimiz zihniyet, bu ülkenin sorunlarının çözüm adresidir. İkinci bir adres olduğunu düşünmüyoruz. Şartlara göre biz kimseye teslim olmayız. Bizim şartlarımız, kriterlerimiz, prensiplerimiz vardır. Bu noktadan hareketle gerekli ittifaklara gireriz.”   

“KUTUPLAŞMAYA KARŞIYIZ”

Kutuplaşmaya karşı olduklarını belirterek, 40 yıldır aynı şeyleri söylediklerini kaydeden Pişirici, “Genel Başkanımızın, kutuplaşma değil çözüme odaklanma, ülke meselelerini ortaya koyup meseleyi gündeme getirme açısından fikirleri tartışmaya açma noktasında ortaya koyduğu muhalefet anlayışı dikkatleri çekti. Biz 40 yıldır bunları söylüyoruz. Haksızlık, adaletsizlik, kanun tanımazlık diyebileceğimiz olayların yaşandığı şu dönemde, insanların buhrana girdiği yerde bizim haklı sözlerimizin tesiri kalplere girdi. Adaletin olmadığı yerde her türlü sıkıntıyla karşılaşırsınız. Şuanda bizim adalet sorunumuz var. Önce Sağ-Sol kavgaları vardı. 1980’den sonra Alevi-Sünni’ye döndürebilir miyiz dediler. Türk-Kürt kavgası, devamlı kutuplaştırdılar ve etnik çatışma zeminine sokan, ülkenin enerjisini bu tip şeylerle boşa çıkaracak tartışmalar zeminiyle karşı karşıya kaldık. Şuan yine aynı kutuplaşmayla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı. YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 6692 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim