Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.514
    %0.50
  • Dolar
    32.5944
    %0.12
  • Euro
    34.7827
    %0.05
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Böcek karardan vazgeçmeli”
16 Eylül 2019 Pazartesi 18:08

“Böcek karardan vazgeçmeli”

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı devam toplantısında CHP’nin önerisiyle toplu ulaşımda araç desteklemesinde yapılan değişikliğin yanlış olduğunu belirten DSP Antalya İl Başkanı Metin Oktay, “Muhittin Böcek umarım bu karardan kısa sürede

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı devam toplantısında CHP’nin önerisiyle toplu ulaşımda araç desteklemesinde yapılan değişikliğin yanlış olduğunu belirten DSP Antalya İl Başkanı Metin Oktay, “Muhittin Böcek umarım bu karardan kısa sürede vazgeçer ya da daha uygun çözümler bulur” dedi.

 

Cuma günü gerçekleştirilen Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı olağan devam toplantısında, toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanan kişiler için 1 Nisan 2018 tarihinden beri ulaşım esnafına ödenen gelir desteğinde değişiklik yapıldı. Performansa dayalı yolcu başına destekleme modelini öngören karara Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya İl Başkanı Metin Oktay tepki gösterdi. Kararın yanlış olduğunu vurgulayan Oktay, “Bu karardan sonra otobüs ve minibüs esnafı zora düşmüştür. Ulaşıma zam yapıldığı gerekçesiyle alınan bu karar, zam bölümüyle de halkımızı zor durumda bırakmıştır” diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ten karardan vazgeçmesini veya daha uygun bir çözüm bulmasını istedi.

 

“KARARI OLUMSUZ BULUYORUZ”

Ankara’da olması nedeniyle Cuma günü gerçekleştirilen devam oturumuna katılamadığını belirten ve kararı sonradan öğrendiğini bildiren Oktay, “Devam toplantısında Ulaşımda çalışan emekçi esnafların aleyhine CHP’nin önerisiyle araç destekleme kaldırıldı. Bundan sonra ödemenin performansa bağlı olacağı karara bağlandı. Demokratik Sol Parti olarak bu kararı olumsuz bulduğumuzu belirtmek isterim. Bu karardan sonra otobüs ve minibüs esnafı zora düşmüştür. Ulaşıma zam yapıldığı gerekçesiyle alınan bu karar, zam bölümüyle de halkımızı zor durumda bırakmıştır” dedi.

 

“SON DERECE ACEMİCE”

Toplu ulaşımın belediyenin işi olduğunu vurgulayan Oktay, “Bir defa şu açıktır ki, ulaşım Belediyenin işidir. Belediye ya kendisi yapacak yada yaptıracaktır. Yapsa da yaptırsa da halkının en uygun, en rahat ve en hızlı şekilde ulaşımını sağlamak zorunda. Yayet yaptırıyorsa esnafını da düşünmek zorunda. Öncelikle uzun yıllardır belediye meclislerinde, belediye komisyonlarında, belediye şirketlerinde görev yapan tecrübeli insanların bu konuyu enine boyuna araştırmadan meclisten geçirmeleri son derece acemice. Teknik olarak önce otobüs ve minibüslerin havuzda biriken paralarına bakarsın. Ne kadar toplanmış? Araç başına ne düşüyor? Araçların yakıt giderlerini kilometreye göre hesaplarsın. Lastik, şoför ve benzeri giderleri, amortismanları hesaplar ortaya bir bilanço koyarsın. Bu hesaplamalar sonucunda uygun durumu tespit eder, öncelikle halkın ulaşımı ve ulaşım esnafının yararını düşünerek karar verirsin” açıklamasında bulundu.

 

“PERFORMANS, YENİ SORUNLARI GETİRECEKTİR”

Performans açıklamasını da eleştiren Oktay, “Bunu da son derece fütursuzca bulduğumu belirmek isterim. Yanlış anlamadıysam, performans uğruna trafik ihlalleri veya müşteri kapma yarışları yaşanacak. Müşterisi az olan bölgelere insanlar çalışmak istemeyecektir. Bu da beraberinde birçok sorun getirecektir” uyarısında bulundu.

 

BÖCEK’E SESLENDİ

Son olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e seslenen Oktay, “Umarım bu karardan kısa sürede vazgeçer yada daha uygun çözümler bulur” ifadelerini kullandı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 3015 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim