Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Böcek’ten Erdoğan’a Antalya dosyası
12 Eylül 2019 Perşembe 17:16

Böcek’ten Erdoğan’a Antalya dosyası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Büyükşehir Belediye Başkanıyla yaptığı toplantıyı değerlendiren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya ile ilgili bir dosya sunduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Büyükşehir Belediye Başkanıyla yaptığı toplantıyı değerlendiren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya ile ilgili bir dosya sunduğunu bildirdi. Başkan Böcek, belediye durum analizi yapılan dosyada, projelerle ilgili bilgilerin yer aldığını kaydetti.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, dün Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluşmayı değerlendirdi. Belediye eğitim salonunda bir basın toplantısı düzenleyen Böcek, 29 Büyükşehir Belediye Başkanının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği toplantının ayrıntılarıyla ilgili bilgi verdi. Toplantıdan memnun ayrıldıklarını belirten Böcek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Antalya ile ilgili bir dosya sunduğunu kaydetti ve dosyada kentin öncelikli konularının yer aldığını söyledi.

 

GÖRÜŞME ÖNCESİ TORUN İLE TOPLANTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeden önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak katılacağını bildirdiğini aktaran Böcek, görüşme öncesinde CHP’li 10 Büyükşehir belediye başkanının Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile toplantı gerçekleştirdiğini bildirdi.

 

İMAMOĞLU, BÜYÜKERŞEN VE YAVAŞ ÜST KURULDA

Görüşme başladığında söz almak isteyen herkese Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söz verdiğini söyleyen Böcek, herkesin illeriyle ilgili öncelikli sorunları, yapılması gerekenleri, hükümetten ve bakanlıklardan taleplerini ilettiğini kaydetti. Toplantıda kararlaştırılan konuları paylaşan Böcek, “CHP’li, AK Partili Büyükşehir belediye başkanların yanı sıra MHP’li Büyükşehir belediye başkanı vardı. Son zamanlarda ülkemizde birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç olduğunu bir kez daha gördük. Whatsapp grubunun oluşturulması kararlaştırıldı. Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,  Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da üst kurulda olması, ortak toplantılar yapılması kararlaştırıldı. Halkımızın taleplerinin, geçmiş dönemdeki belediye mevzuatlarının yeniden değerlendirilmesine gerek duyuldu. Birlik, beraberlik içerisinde çalışılması gerektiği vurgulandı” dedi.

sam_9539.jpg

İMAMOĞLU’NUN KIRILAN SANDALYESİ HERKESİ GÜLDÜRDÜ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sandalyesinin kırılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Devlet malına zarar, sandalyenin parasını ödeyeceksiniz’ dediğini söyleyen Böcek, “Hep beraber güldük. Ülkede buna ihtiyaç var” diye konuştu.

 

“BORÇLANMAYLA İLGİLİ SIKINTIMIZ OLDUĞUNU SÖYLEDİM”

Toplantıya Bakanların ve Yerel Yönetim Kurulu’nun da katıldığını hatırlatan Böcek, herkesin notlar aldığını bildirdi. Kendisinin de söz alarak Antalya ile ilgili yapılması gerekenleri dile getirdiğini belirten Böcek, “Antalya’yı 2018 yılında 14 milyon turistin ziyaret ettiğini biliyorsunuz. Bu yıl 16 milyon hedefimiz var ama biz 2 milyon 426 bin nüfusa göre para alıyoruz dedim. Geçmiş dönemle bir hesabımızın olmadığını ama borçlanmayla ilgili sıkıntılarımızın olduğunu söyledim. 31 Mart itibariyle Antalyamızın 6 milyar 206 milyon lira borcumuz vardır. Mevzuata göre 200 milyon lira borçlanmamızı yaptık dedim” diye konuştu.

 

“CUMHURBAŞKANI TALİMATLARI VERDİ”

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Belediye Meclisinde salt çoğunlukla geçen 200 milyon liralık borçlanmayla ilgili bakanlığa onay verilmesi talimatı verdiğini bildiren Böcek, Santral Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümle ilgili hak sahibi vatandaşların kirasını belediyenin ödediğini ve bununla ilgili bakanlık katkısının olması gerektiğini de ilettiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bunun gereğinin yapılması için de talimat verildiğini söyleyen Böcek, “Ayrıca arıtma ve depolama alanlarıyla ilgili Orman Bakanlığı’ndan taleplerimizin olduğunu bildirdik. Tahsislerle ilgili de gereğini yapın talimatı verildi. Sarısu başta olmak üzere Beldibi’nde Atatürk Parkı da dahil talimatlar verildi. 150 yataklı Konyaaltı Hastanesi için de Sağlık Bakanımız en kısa sürede ihalesini gerçekleştireceğini söyledi. Hastanenin yapımıyla ilgili talimat verildi” diye konuştu.   

sam_9555.jpg

ANTALYA DOSYASI

Antalya’nın öncelikli konularını bir dosya haline getirdiklerini ve buluşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiğini dile getiren Böcek, dosyada belediye durum analizi yapıldığını bildirdi. Personel durumunun, mali durumun ve şirketlerin durumunun yer aldığı dosyada borçlanma konusunun da bulunduğunu bildiren Böcek, şunları söyledi:

“Dosyada atamalarla, Santral Mahallesi kentsel dönüşümüyle, Konyaaltı Sahili ve Boğaçayı ile ilgili bilgilendirme, Tarım Bakanlığı’ndan onay bekleyen tahsis talepleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda onay bekleyen yerlerimiz, katı atık depolama ve hafriyat alanı izin taleplerimizle ilgili, Antalya’da beklemeye alınan, devam eden ve eksiltmeli giden projelerle ilgili bilgilendirmemizi yaptık. Tamamı Antalyamızla ilgili. Her şey Antalya için.”    

 

“MEMNUN OLARAK AYRILDIK”

Toplantının ülke için bir adım olduğunu söyleyen Böcek, bütün belediye başkanlarının toplantıdan memnun ayrıldığını dile getirdi.

 

“SANTRAL’DA SIKINTI OLURSA KAMUOYUYLA PAYLAŞACAĞIM”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Böcek, “Bunlar daha önce yapılmış proje ve protokoller. Santral Mahallesi’nde bu ayın kirasını da ödedik. Orada kira ödediğimiz 2 bin 817 hak sahibi var. Yasa yönetmelik içerisinde sürelerle ilgili konular var. Ona da bakıyorlar. Bakanlık arasında yapılan bir kentsel dönüşüm. Sur Yapı ile kendi aralarındaki protokol, süreyle ilgili belediyemize ödenmesi gereken para vardı. Onunla ilgili de talimatlar verildi. Sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Olursa da kamuoyuyla paylaşacağım” dedi.

 

“GÜNDEME GELİRSE AÇIKLAMASINI YAPARIZ”

Kınık Hali’ni örnek gösteren Böcek, “Kınık Hali, sari yıllara göre ihale edilmiş. Hallerin durumu belli olmadığı halde 2022 yılına kadar Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden 505 milyon lira para çıkacak. Onun için o projeyi durdurdum. Projelerle ilgili bütün çalışma ve danışman arkadaşlarım toplantılarını yaptılar. Sur Yapı ile ilgili önerilerimiz oldu ve süreyle ilgili teknik durumlar bildirildi. Sadece olaya Sur Yapı olarak bakmayın. Ben her zaman meclisten yanayım. Sur Yapı ile ilgili süre uzatmayla ilgili bir konu gündeme gelirse meclisin onayıyla yapılması gerekir. Konu gündeme gelirse detaylarıyla, teknik ve diğer anlamda bütün açıklamasını yaparız” ifadelerini kullandı.

 

“GEÇMİŞLE HESABIMIZ YOK”

“Bizim geçmişle bir hesabımız, kitabımız yok” diyen Böcek, “Önce Allah’a sonra sandıkta halka hesap veren birisiyim. 25 yıldır siyaset yapıyorum. Doğru ve öncelikli projeleri yapacağımı söyledim. Doğu Garajı’ndaki projeyi bitireceğiz. Öncelikli yapılması gereken ve bitirmek üzere olduğumuz projeler var. Eksiltmeli giden projeler var. Hepsini yapacağız” açıklamasında bulundu.      

 

“TÜRGEV GÜNDEME GELMEDİ”

Cumhurbaşkanı’yla görüşmede TÜRGEV’e verilen yurtlar konusunun hiç gündeme gelmediğini bildiren Böcek, “Geçmiş dönem yapılan yanlışlıklar varsa düzelteceğimizi, bütün vatandaşlarımızın dertlerine derman olacağımızı söyledik. Geçmiş dönemde bizimde mecliste karşı olduğumuz konular vardı. Bunlarla ilgili yasa yönetmelik içerisinde, mevzuatlara uygun olarak gereğini yapacağız” diye konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 3509 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim