Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2325.529
    %0.81
  • Dolar
    32.3782
    %0.14
  • Euro
    35.0031
    %-0.10
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Boğaçayı Projesi'ne Cumhurbaşkanı imzası
19 Ağustos 2017 Cumartesi 17:48

Boğaçayı Projesi'ne Cumhurbaşkanı imzası

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Menderes Türel, Boğaçayı Projesi içinde yer alan Hazine'ye ait arazilerin proje esaslı mülkiyet satışına izin veren kararnamenin...

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Menderes Türel, Boğaçayı Projesi içinde yer alan Hazine'ye ait arazilerin proje esaslı mülkiyet satışına izin veren kararnamenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandığını müjdeledi. Türel, "Projemize Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla artık nihai nokta kondu. Hayırlı olsun" dedi.

Başkan Menderes Türel, Elmalı'da Büyükşehir Belediyesi ve Elmalı Belediyesi işbirliği ile yapılan Fethiye Caddesi'nin açılışını yaptı. Alt yapısı ASAT tarafından gerçekleştirilen yolun açılışında Elmalılılara seslenen Başkan Türel, "Bu güzel caddeyi Ümit Öztekin başkanımızla sizlerin hizmetine sunmaktan büyük bir onur duyuyorum. Sinerji diye bir kavram var. Sinerji 2 kere 2 eşittir 25 demektir. 4 demek değildir. İşte biz Elmalı'da sinerjide örnek bir uygulamayla Ümit başkanımızla 2 kere 2'yi 25 yapıyoruz. Bu caddenin alt yapısını ASAT yaptı. Üstünü de Ümit Başkan. Asfaltını da kurduğumuz asfalt plentinden elde etti" dedi.

Türkiye'de ilk defa bir ilçede Büyükşehir Kanunu ile birlikte asfalt plenti kurduklarını belirten Türel, "Elmalı'nın içinde bir asfalt plentinin olması bu hizmetlerin çok daha kolaylaştırılmasını sağlıyor. Elmalı'nın beldelerine de köylerine önemli asfalt hizmeti götürüyoruz. Elmalı'da kültür merkezinden otogar çalışmasına kadar birçok projemiz hızla devam ediyor" diye konuştu.

ELMALI'YA 100 MİLYONLUK YATIRIM

2013 yılında Özel İdare döneminde Antalya'nın tüm ilçelerindeki köylere yapılan yatırım miktarının 10 milyon lira olduğunu hatırlatan Başkan Türel, "Şimdi Büyükşehir Belediyesi olarak sadece Elmalı'ya biz 3 senede 100 milyon TL'lik yatırım ve projeyi kazandırmışız" dedi.

ANTALYA'NIN AMELESİ OLMAKTAN ŞEREF DUYUYORUM

Antalya'nın Elmalı'nın amelesi olarak çalışmaktan şeref duyduğunu vurgulayan Başkan Türel, "Geçen hafta iki gün boyunca bakanlıklarda bir Başbakan Yardımcısı, 3 bakan 4'de genel müdürlerle görüşmek suretiyle Antalya'nın projeleri için Büyükşehir Belediyesi evrak memurluğu görevini ifa ettim. Elimde dosya ile bakanlara genel müdürlere dosya gezdiriyordum. Benim içim şereftir. Bizden önceki belediye başkanı çıktı zamanında "Ben ne gidecekmişim Ankara'ya onların ayağına, benim ayağıma gelsinler" dedi. Biz şeref duyarız. Kim için gidiyorum ya sizin için gidiyorum" diye konuştu.

BOĞAÇAYI MÜJDESİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bu gayretlerin Antalya'ya hizmet olarak döndüğünü belirterek, muhteşem proje olarak adlandırılan Boğaçayı Projesi'nin içinde yer alan Hazine'ye ait arazilerin, Maliye Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi tarafından proje esaslı mülkiyet satışına izin veren kararnamenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün akşam imzalandığını söyledi.

Başkan Türel, "Boğaçayı Projemize Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla artık nihai nokta kondu. Hayırlı olsun" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Boğaçayı Projesi'ne Cumhurbaşkanı imzası

Bu haber toplam 552 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim