Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2430.366
    %0.04
  • Dolar
    32.529
    %0.08
  • Euro
    34.865
    %0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Borsa İstanbul’da “Gong” sivil toplum kuruluşları için çaldı
19 Ekim 2017 Perşembe 12:43

Borsa İstanbul’da “Gong” sivil toplum kuruluşları için çaldı

Borsa İstanbul'da gong bu kez Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi için çalındı.

Borsa İstanbul'da gong bu kez Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi için çalındı. 60 ülkeden 192 sivil toplum kuruluşunun katılacağı zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Esenler Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi öncesi "Gong Çalma Töreni" gerçekleştirildi. Borsa İstanbul'da gerçekleşen törene Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, zirvenin bilim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda akademisyen katıldı. Şehir ve insan hayatına yönelik çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlar arasındaki iş birliğinin gelişmesini sağlamak amacıyla, 20-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek zirve öncesi gong töreninde gerçekleştirilecek çalışmalarda işbirliğine dikkat çekildi. Ardından Başkan Göksu, Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Karadağ ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Ak, hep birlikte gongu çaldı. Ardından Başkan Göksu, Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Karadağ'a plaket takdiminde bulundu.

"Türkiye'nin tanıtımı anlamında çok büyük katkı sunacak"

Zirvenin kuruluşlar arasında yeni işbirlikleri oluşmasına imkan sağlamasının yanı sıra Türkiye'nin tanıtılması açısından da önemli bir işlev göreceğini ifade eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Daha önce başka şeyler için gong çaldı mı bilmiyorum ama bizim açımızdan çok anlamlı bir gün olacak bugün. İstanbul'da, Türkiye'de ekonominin kalbinin döndüğü yerde gerçekten çok büyük bir emekle ortaya çıkan ve küresel anlamda da çok büyük katkıda umduğumuz Uluslararası Şehir Ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi'nin bu gongla başlamasının çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin tanıtımı anlamında çok büyük katkı sunacak. Dünyanın 60 ülkesinden 192 tane sivil toplum örgütü arkasında binlerce insanın emek, yürek verdiği gayret ettiği çalıştığı sivil toplum örgütleri yarından itibaren buraya gelecekler. Burada Türkiye'yi, şehirlerimizi tanıyacaklar" ifadelerini kullandı.

"Alanında gerçekten başarılı bir etkinlik olacak"

Zirvenin çok faydalı işbirlikleri sağlanmasına ortam oluşturacağını dile getiren Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ,"Türkiye, özellikle çevremizdeki hadiselere baktığımızda göç hareketleri mülteciler sorunu bunların tamamında Cumhurbaşkanımızın önderliğinde tüm Avrupa ülkeleri ve diğer ülkelerle kıyaslanmayacak kadar olayların merkezinde çok büyük katkılar veriyor. Bu anlamda uluslararası kuruluşların da buradaki tecrübeyi öğrenmek istemeleri çok doğal. Alanında gerçekten başarılı bir etkinlik olacak" şeklinde konuştu.

Esenler Belediyesi'nin ev sahipliği yapacağı zirveye 60 ülkeden 192 sivil toplum kuruluşu ve üniversite temsilcisinin katılması planlanıyor. Çok sayıda ülkeden sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve alanında uzman akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilecek olan zirvede, 17 konu başlığı altında 35 panelde 157 sunum yapılacak. Üç gün sürecek zirvenin kongre merkezinde, katılımcı sivil toplum kuruluşlarının stantları yer alacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımının öngörüldüğü zirve ile günümüzün ekonomik ve sosyal koşullarında yerel sorunların küresel bir perspektifle çözüme kavuşturulması için gerekli olan uluslararası iş birliğinin sağlanmasını hedefleniyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan zirveye, ünlü İslam düşünürü Oxford Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tarık Ramazan'ın da konuşmacı olarak katılması öngörülüyor.

Borsa İstanbul’da “Gong” sivil toplum kuruluşları için çaldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 512 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim