Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu vahşet durdurulsun!
21 Haziran 2018 Perşembe 13:35

Bu vahşet durdurulsun!

Antalya Pati Koruma Derneği Başkanı Ebru Alişarlı, Sakarya’da 4 bacağı ve kuyruğu kesilen köpek ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 VAHŞET DURDURULSUN

Savunmasız minik yavru köpeğe gösterilen vahşetin kendisini derinden etkilediğini söyleyen Alişarlı,  sokak hayvanlarına karşı gösterilen acımasızlığa karşı yasa ile önlem alınmasını istedi.  Son dönemde sokak hayvanlarına karşı bitmek bilmeyen saldırıları kınayan PAKODER Başkanı Ebru Alişarlı; “ Dört bacağı ve kuyruğu kesilen yavru köpeğin yaşadığı acı ve ölümü sadece bizleri değil, yüreğinde merhamet barındıran herkesi çok derinden üzdü. Bardağı taşıran son damla oldu. Başka canlar aynı acıyı çekmesin, sonrasında beddua etmektense, öncesinde gerekli yasalarla sokak canlarına sahip çıkılsın istiyoruz. Acıya yeterince doyduk, her gün her ilden sokak canlarına yapılan işkence haberlerinin sonu gelmek bilmiyor.  Bu vahşetin bir an önce durdurulmasını istiyoruz” diye konuştu.

ebru_alisarli.jpg

KANUNDA SORUNLAR YAŞANIYOR

 

5199 sayılı hayvanları koruma kanunu ile ilgili uygulamada sıkıntıların yaşandığına dikkat çeken Alişarlı; “Hepimizi Yaradan Yüce Allah “Onlar benim sessiz kullarımdır, size emanet ettim” diyor. Sessiz hayvanlarımdır demiyor, “sessiz kullarımdır” diyerek nasıl değerli olduklarını anlatıyor. Şuursuz insanlar ise emanete hıyanetlik yapıyor, canlara yapmadıkları eziyeti bırakmıyorlar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çıkardığı 5199 sayılı kanun gayet uygundur ancak uygulama açısından sorunlar yaşanmaktadır” diyerek çözüm önerilerini sıraladı.

 

 

BELEDİYELERE DE YAPTIRIM GETİRİLSİN

 

PAKODER Başkanı Ebru Alişarlı, sokak hayvanlarına gösterilen şiddet ve vahşetin en fazla belediyeler tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü. Hayvanlara karşı gösterilen şiddette belediyelere de yaptırım getirilmesini isteyen Alişarlı, şöyle devam etti: “Bir de ülke içinde Belediyelerin yapmış oldukları hiçbir şeyden sorumlu tutulmaması hem demokratik bir ülkeye hem de insan vicdanına yakışmıyor. Bu bağlamda HAYKONFED Başkanı Sayın Nesrin Çıtırık Hanım’ın ve 200’e yakın STK, grup, platform ve gönüllü kuruluş tarafından onaylanan ve ulusal basın açıklaması ile duyurulan görüşümüz şudur ki; Bakanlar kurulunda görüşülen tasarı, hayvana işkence kötü muamele durumunda sadece vatandaşa ceza içeriyor. Oysa hayvanlara en büyük vahşet işkence belediyeler tarafından yapılıyor. Belediyelere ceza ve idari yaptırım içermeyen hiçbir tasarıyı onaylamıyoruz”

kopek_resmi.jpg

HAYVANLARA HAK ETTİĞİ DEĞER VERİLMELİ

 

Sokak hayvanlarının korunması için yürürlüğe konulacak yasanın sivil toplum kuruluşlarıyla da paylaşılmasını isteyen Alişarlı; “Hayvanların da bir canlı olduğu düşünülerek “mal” olarak nitelendirilmesini istemiyor, yasalarda hak ettiği değeri görmesini istiyoruz. Hatta yasa yürürlüğe girmeden Hayvan severlerin büyük bir kısmını temsil eden HAYKONFED Başkanı Sayın Nesrin Çıtırık Hanım ile görüşülerek son haline getirilmesini yürekten diliyoruz” temennisinde bulundu. (Haber: Eyüp KOÇAK)

Bu haber toplam 992 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim