Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2497.855
    %0.56
  • Dolar
    32.5859
    %0.11
  • Euro
    34.6982
    %-0.00

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Bunu yapan Ruh hastasıdır!

18 Haziran 2018 Pazartesi 19:35


Bir Ramazan Bayramı’nı daha bitirdik. Ömür bitiyor, zaman geçiyor ama insanoğlu alçaklığından hiçbir şey kaybetmeden yaşamına devam ediyor.  Yüce yaratıcımız Kuran’da insanı yaratılmışların en üstünü, yaratılmışların en aşağılığı olarak nitelendirmişti. Bu ifadenin ne anlama geldiğini şimdi daha iyi anlıyorum. 
Evet, Sakarya’da yaşanan o iğrenç olaydan bahsediyorum. Sakarya’nın Sapanca ilçesinde, patileri kesilmiş olarak ormanda bulunan, hayatını kaybeden o güzel, o yavru köpekten bahsediyorum. Böylesine bir vicdansızlığı, böylesine bir kötülüğü insanoğlu nasıl yapar?  O güzelim, o masum cana nasıl eziyet eder anlamak mümkün değil. Bunu yapanın toplumda yeri yok. Bunu yapan insan olamaz, bunu yapan bir kişi topluma kin, nefret ve kötülükten başka bir şey kazandırmaz. O yüzden bu güzel yavruya eziyet çektiren aşağılık her kimse bulunup cezası verilmeli. Hem de o ceza en ağır bir şekilde verilmeli.
Özellikle son yıllarda hayvanlara yapılan eziyetin haddi hesabı yok. Özellikle kedi ve köpeklere yapılan işkenceler, vicdansızlıklar yüreğimizi dağlıyor. En son tanıdığım bir arkadaşımın köpeğini vicdansız bir adam, durduk yere zehirlemiş, onun ölümüne sebep olmuştu. Gerçekten bu insanları tanıdıkta insan olmaktan utanır hala geldim. Neden bu konuya bu kadar duyarsız yaklaşıyor, olanlara kulağımızı ve gözlerimizi kapatıyoruz?
Anlamak mümkün değil. 
Bu ülkede hayvanlar da aynı insanlar gibi koruma altına alınmalı. Kanunsa kanun, yasa ise yasa ile yapılmalı bu. Yaratılmışların en aşağılıklarından bu hayvanları ancak yaratılmışların en üstünleri kurtarabilir. Bir insanı öldürmek ile bir hayvanı öldürmek arasında fark yok. Bir insanın bacaklarını koparmakla, bir yavru köpeğin patilerinin koparılması arasında hiçbir fark yok. 
O güzelim köpeğin bakışları ve gözyaşları hepimizin üstünü ıslatmıyorsa yazıklar olsun. 
Toplumda çok ciddi bir tepki var. Haliyle seçimler yaklaştığı için siyasiler konuya duyarsız kalmamış. Herkes yaşanan olayı kınayarak, sevimli görünmeye çalışmış. Bu kimseyi kandırmaz siyasiler bunu bilmeli. Bu hayvanlar yerde tekmeleniyor, yiyecek arayan hayvanlar vahşide zehirleniyorsa bunun bir sorumlusu da siyasiler değil de kimdir? 
Umarım bu yaşanan üzücü olay tüm siyasilere ders olur. Umarım o köpekçiğin gözyaşları bundan sonra tüm siyasilerin yüzlerine ve üstlerini ıslatır da farkına varırlar. 
Umarım bu ülke bir gün hayvan yasası çıkar. 
Umarım bu ülkede hayvanlar da insanlar gibi özgürce yaşayabilir. 
Umarım hayvanlara yapılan eziyetlerin hesabı en acımasızca sorulur. 
Umarım…

 

Bu yazı toplam 2405 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim