Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Burhanettin Onat’a yeni kavşak
16 Ağustos 2017 Çarşamba 15:47

Burhanettin Onat’a yeni kavşak

Ulaşım Ana Planı çalışmaları kapsamında Burhanettin Onat Caddesi üzerine trafik ışıklı yeni bir kavşak yapılıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Ulaşım Ana Planı çalışmaları kapsamında trafiğin yoğun olduğu kent merkezindeki kavşaklarda yeni düzenlemeler yapılıyor. Kent içi trafiğini rahatlatmak amacıyla gerçekleştirilen bu çalışmalar kapsamında 4 faz olarak işleyen bazı kavşaklarda direkt sola dönüşler yasaklanarak iki faza düşürülürken, Burhanettin Onat Caddesi üzerine de yeni bir kavşak yapılıyor.

YENİLİKLER GÖZE ÇARPIYOR

Bilindiği gibi Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yağmursuyu drenaj ve Ulaşım Ana Planı çalışmaları kapsamında Burhanettin Onat Caddesi’nin bir kısmı trafiğe kapatılmıştı. Narenciye Kavşağı ile Portakal Çiçeği (Sampi) Kavşağı arasında gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında cadde üzerinde yeni kavşak yapımından kaldırım düzenlemesine kadar birçok yeniliğe gidilmesi göze çarpıyor.

TRAFİK IŞIKLI YENİ KAVŞAK

Cadde üzerindeki Ulaşım Ana Planı çalışmaları kapsamında Narenciye Kavşağı ile Portakal Çiçeği Kavşağı arasında kalan Demircikara Mahallesi 1426 Sokak ile Zerdalilik Mahallesi 1387 Sokağın kesişim noktasına trafik ışıklı yeni bir kavşak yapılıyor. Yeni kavşak çalışması nedeniyle Cadde’nin ortasından geçen su kanalı kırılarak 1426 ve 1387 sokağın birbirine bağlanması sağlandı. Yeni kavşağın köşelerine ise trafik lambası direkleri konuldu. Yeni kavşağın çift faz işleyeceğini belirten çalışanlar, ışık sürelerinin kısa olacağını, direkt sola dönüşlerin ise olmayacağını belirtti.

YAYA GEÇİDİ KALDIRILACAK

Yeni yapılan kavşak nedeniyle Komaş olarak bilinen ancak Makro olarak ismi değişen cadde üzerindeki marketin önündeki ışıklı yaya geçidi ise işlevini kaybetmiş olacak. Bu nedenle buradaki ışıklı yaya geçidinin kaldırılacağı ifade edildi.

YOL ÜZERİNE CEPLER YAPILIYOR

Cadde üzerindeki Ulaşım Ana Planı çalışmaları kapsamında yol kenarlarında da düzenlemeler gerçekleştiriliyor. Yol kenarlarına araçların park edilmesi nedeniyle oluşan trafik yoğunluğunu önleyebilmek için araçların park edilebileceği cepler yapılıyor.

KALDIRIMLAR YENİLENİYOR

Caddenin her iki tarafındaki kaldırımlar ise, baştan sona sil baştan yenileniyor. Engelli ulaşımına uygun olarak yeniden düzenlenen kaldırımların ortasına, görme engelliler için kılavuz çizgileri döşeniyor.

ULAŞIM ALTERNATİF YOLLARDAN

Cadde üzerindeki çalışmalar nedeniyle trafik akışı alternatif yollardan sağlanıyor. Sürücüler alternatif yol olarak Demircikara Mahallesi 1429 sokağı Güney’den Kuzey’e doğru tek yön olarak kullanırken, Kuzey’den Güney’e doğru gitmek isteyenler ise Zerdalilik Mahallesi 1391 sokağı tek yön olarak kullanıyor. Trafik sirkülasyonunun aksamaması için de her iki sokakta çift taraflı park yasağı uygulanıyor. HABER: YUSUF KATRAĞ

Kaynak: YUSUF KATRAĞ
Bu haber toplam 2250 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim