Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2498.384
    %0.58
  • Dolar
    32.5863
    %0.12
  • Euro
    34.7995
    %0.11
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Burun estetiğinde hekim seçimi çok önemli
27 Kasım 2018 Salı 03:24

Burun estetiğinde hekim seçimi çok önemli

DRN Ajans’ın geleneksel olarak düzenlediği Cumartesi Kahvaltılarında estetik ve burun ameliyatları konuşuldu.

 SEÇKİN DAVETLİLER KATILDI

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi’nin Antalya’daki tanınan isimlerinden Op. Dr. Duygu Aksoy ve Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Hasan Karataş, hanımlara estetik ve fonksiyonel burun ameliyatları hakkında bilgiler verdi. Akra Hotel’de gerçekleştirilen toplantıya katılan seçkin davetliler, estetik ve burun ameliyatları konusunda merak edilen soruları uzman doktorlara sordu.

İKİ HEKİMİN DEĞERLENDİRMESİ ÖNEMLİ

Kısa süre önce burun ameliyatlarını birlikte gerçekleştirme kararı alan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Op. Dr. Duygu Aksoy ile KBB Uzmanı Op. Dr. Hasan Karataş,  bunun nedenini şu cümlelerle anlattılar: “İki hekimin hastayı anlaması ve ne istediğini değerlendirmesi daha ayrıntılı çalışmamızı sağıyor. Ayrıca iki hekimin bir arada çalışması operasyon süresini kısaltıyor ve hasta operasyon sonrası daha kolay toparlanıyor. Her geçen gün daha az travmatik teknikler uyguladığımız hastalarımızda, ameliyat sonrası morluk ve şişlik daha az oluyor. Bu iş birliği hem fonksiyonelliği hem de estetiği bir arada sunmamız açısından önem taşıyor. Burun estetiklerinde operasyon esnasında hastanın rahat nefes alması sağlanır ve burun fonksiyonları korunursa operasyon çok daha başarılı olur. Biz bu noktada iki farklı deneyim alanını birleştirerek operasyonlarımızı gerçekleştiriyoruz. Biz operasyonunu başından sonuna kadar birlikte çalışıyoruz. Yani hem fonksiyonel hem de estetiği 2 göz ve 4 elle yapıyoruz. Böylece iki hekimin hastayı anlaması, değerlendirmesi ne istediğini ne istemediğini bilmesi daha ayrıntılı çalışmamızı sağlıyor. Operasyon süresi daha kısalıyor ve hasta operasyon sonrası daha hızlı toparlanıyor. Her geçen gün daha az travmatik teknikler uyguladığımız hastalarımızda morluk ve şişlik daha az oluyor”  

hasan.jpg

BURUN ESTETİĞİNİ KİMLER YAPMALI?

 Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi’nin Antalya’daki tanınan isimlerinden Op. Dr. Duygu Aksoy ve Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Hasan Karataş, “Kimler burun estetiğini kime yaptırmalı? İyi bir burun estetiği nasıl olmalı? Ameliyat öncesi nasıl bir hazırlık yapılmalı? Ameliyat sonrasında hastaların dikkat etmesi gerekenler”  gibi soruları da yanıtladı.   Tıpta branşlar arası kesişmenin her zaman olabileceğine dikkat çeken Op. Dr. Duygu Aksoy,  iki branştan da burun estetiğini yapan çok iyi cerrahların olduğunu söyledi.  Burunun kişide en çok dikkat çeken organ olduğunu söyleyen KBB Uzmanı Uz. Dr. Hasan Karataş, “Burun yüzün tam ortasında ve kişiye ilk bakıldığında en çok dikkat çeken organımızdır. Doğuştan şekil bozuklukları ve anomaliler tabi ki bu operasyonu gerekli hale getirmektedir. Bunun dışında travma, kaza sonrası burun şekil bozukluklarında burun estetiği operasyonu gerekli olur. Görsel olarak yaptığımız bu ameliyatlar çoğu zaman burun tıkanıklığını gidermek ve rahat nefes almak için yapılan fonksiyonel cerrahi ile birlikte yapılır. Burnu yüz ile uyumlu hale getirmek şekil ve büyüklüğünü genel görüntüsünü değiştirmek için yapılabilir. Burun küçültülüp, büyültülebilir, kontur değişikliği yapılabilir, burun ucu kalkıklığı ayarlanabilir” diye konuştu.

İYİ NEFES ALIP VERME VE FONSİYON BAŞARI KRİTERİ

 

Başarılı burun estetiğindekilit noktanın doğal olması ve fonksiyonunun iyi olması olduğunu söyleyen Op.Dr. Duygu Aksoy, " Aynaya baktığınızda burnunuzu beğenmiyorsanız burun estetiği ameliyatı için adaysınız demektir. Başarılı burun estetiğinin kilit noktası doğal olması ve fonksiyonunun iyi olmasıdır. Yani iyi nefes alıp verebilmektir. Doğal burun olması yanında yüze uyumlu bir burun olmalıdır. Burun kişiye özel planlanmalıdır ve ameliyat sonrası burnun bütün işlevi korunmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

HEKİM SEÇİMİ ÇOK ÖNEMLİ

 

Burun estetiği seçiminde hekim seçiminin çok önemli olduğuna vurgu yapan KBB Uzmanı Op. Dr. Hasan Karataş, “Hekim seçiminde tecrübe ve eğitim tabi ki 1’inci şart. Bunun dışında anlaşabileceği, kendini doğru ifade edebileceği hekim tercih etmelidir. Ayrıca eğer burunla ilgili birkaç problemi bir arada ise bunu çözebilecek kapasitede hekim seçimi önemlidir” dedi ve hastanın en geç 3 iş günü içerisinde normal hayatına döndüğünü vurguladı.(Haber: Eyüp Koçak)

 

İCRADAN SATILIK DAİRE, DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

icradan-satilik.jpg

Bu haber toplam 10659 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim