Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2511.705
    %1.11
  • Dolar
    32.57
    %0.07
  • Euro
    34.7682
    %0.13

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Büyükşehir ve ücretsiz süt dağıtımı

14 Eylül 2020 Pazartesi 13:18
Hatırlanacağı üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in seçim vaatlerinden birisi de bilhassa çocuklara ücretsiz süt dağıtımı, ‘’Halk Süt’’ projesiydi.
 Maddi durumu iyi olmayan aileler başta olmak üzere küçük çocuklar için düşünülen bu proje hayata geçirildi ve gördüğüm kadarıyla da meyvelerini veriyor.
 Antalya merkez ve ilçelerde ücretsiz süt dağıtımına başlandı.
 Bir süre önce Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Temmuz’da startı verilen
Halk Süt Projesi kapsamında bugüne kadar çocuklara 64 bin litre süt dağıtıldı. Proje ile hem çocukların hem üreticinin yüzü gülüyor.
 Bu manada Büyükşehir Belediyesi’nin çocukları sağlıklı ve güvenli sütle buluşturmak amacıyla hayata geçirdiği Halk Süt Projesi Antalya merkezin ardından ilçelerde de çocuklara ulaşmaya devam ediyor. Halk Süt projesiyle süt ihtiyacı bulunan ancak bunu karşılamaya gücü yetmeyen ailelere ücretsiz süt dağıtımı yapılıyor. Çocukların gelişimine katkı sunmayı amaçlayan projede sütler yerelden kalkınma hamlesiyle Antalyalı besicileri desteklemek amacıyla
Antalya İli Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği’nden alınıyor.
Ücretsiz Halk Süt yardımı kent merkezi yanı sıra ilçelerde de tüm hızıyla sürüyor. 2-5 yaş arasındaki çocuklara aylık 8’er litre süt desteği sağlayan proje kapsamında bugüne kadar
Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 bin aileye Halk Süt paketi dağıtıldı. 
Manavgat’ta da halk süt dağıtımını sürdüren ekipler 956 aileye ulaştı. Sosyal hizmet uzmanları ve sosyologlar tarafından belirlenen ailelere 1 litrelik ambalajlarda sütler teslim edildi. Alanya’da da başvuru yapan dar gelirli 499 aileye Eylül ayı Halk Süt paketleri teslim edilmeye başlandı.
 Öte yandan Kaşlı çocuklar da Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından dağıtımı yapılan Halk Süt’lerine kavuştu. Halk Süt Projesi, Gündoğmuş İlçesi’nde de hayata geçti. Büyükşehir
Belediyesi’ne başvuru yapan ihtiyaç sahibi ailelere halk süt paketleri teslim edildi. Büyükşehir ekipleri, Tekirova’dan Beldibi’ne kadar Kemer’in tüm mahallelerinde başvuruları olumlu sonuçlanan ailelerin çocuklarına Halk Süt paketlerini ulaştırıyor.
 Şahsen bu tarz projeleri, maddi durumu iyi olmayan ailelere gıda ve süt dağıtımı gibi yardımların çok yararlı olduğunu düşünüyorum.
Bu manada emeği geçenlere teşekkürler.
Mutlu  kalın.
Bu yazı toplam 691 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim