Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2491.32
    %0.29
  • Dolar
    32.589
    %0.11
  • Euro
    34.839
    %0.21
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Büyükşehir’de kilit partiyiz”
01 Eylül 2019 Pazar 16:45

“Büyükşehir’de kilit partiyiz”

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ittifak partileri birleştiğinde Millet İttifakı’nın 52, Cumhur İttifakı’nın ise 49 meclis üyesi olduğuna işaret eden DSP Antalya İl Başkanı Metin Oktay, meclisin kilit partisi olduklarına dikkat çekti.

Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya İl Başkanı Metin Oktay, partileriyle ilgili bilgiler vererek değerlendirmelerde bulundu. 31 Mart yerel seçimlerine hiçbir ittifakta yer almayarak girdiklerine işaret eden Oktay, ilçelerde 17 meclis üyesi çıkardıklarını ve 5 tanesini Antalya Büyükşehir Belediye meclisine gönderdiklerini hatırlattı. Büyükşehir Belediye meclisindeki meclis üyesi dağılımına bakıldığında ittifak partilerinin toplam üye sayısının birbirine yakın olmasından dolayı DSP’nin kilit parti konumunda olduğuna dikkat çeken Oktay, “Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kilit parti diye bir kavram varsa, işte biz oyuz. DSP olarak biz, kamu yararını esas almış bir partiyiz. Kamu yararına yapılan her şeyde Muhittin Böcek’in destekçisiyiz. Şuana kadar yapılanları genellikle tasvip ediyoruz. Tasvip etmediğimiz bir durum olduğunda grup toplantılarında gerekli değerlendirmeyi yaparız. Tavrımızı ona göre ortaya koyarız” dedi. Parti olarak 11’nci kurultaya hazırlandıklarını da belirten Oktay, Ekim ayına kadar ilçe ve il kongrelerini tamamlayarak Antalya olarak Kasım ayındaki kurultaya hazır hale geleceklerini bildirdi. İyi bir aday çıkarsa İl Başkanlığına aday olmayabileceğini kaydeden Oktay, Genel Başkan Önder Aksakal’ı desteklediğini de açıkladı.

 

“ANTALYA’DAKİ REFERANSIMIZ KEMER BELEDİYESİ”

Gelecek seçimlerde Antalya’daki en büyük referanslarının Kemer Belediyesi ve meclis üyelerinin tutumları olacağını söyleyen Oktay, “DSP’nin potansiyel bir oyu vardır. Kuru fasulye ile nohut biraz pamuk ve su olduğunda yeşeriverir ya bizim seçmenimiz öyledir. Mesela seçime barajsız girsek patlama olur. Yerel seçimlerde adaylarımızın kişisel oylarının bize büyük katkıları oldu. Bugün Kemer’de Belediye’den çok büyük bir memnuniyet var. Halk son derece memnun. Parti hegemonyası yok. Halk yararı, kamu yararı neyse, dürüstçe bir belediyecilik örneği vermek istiyoruz. Zaten öyleyiz. Gelecek seçimlerde Antalya’daki en büyük referansımız Kemer Belediyesi olacak. Kemer Belediyesi’nin yanı sıra Serik ve Aksu ilçeleriyle, Büyükşehir Belediye meclisindeki arkadaşlarımızın tutumları da bizim referansımız. 10 yıl belediyenin bizde olduğu Eskişehir, bizim zamanımızda böyle oldu. İzmir’de Ahmet Piriştina dönemini hatırlayın” şeklinde konuştu.

 

“KEMER, SERİK VE AKSU BELEDİYELERİNDE MECLİS ÜYLERİMİZ VAR”

Antalya’da sahip oldukları meclis üyesi sayılarını hatırlatan Oktay, “Bizim Serik’te 8, Aksu’da 4, Kemer’de 5 olmak üzere Antalya’da toplam 17 meclis üyemiz var. Serik’ten Mustafa Akın, Aksu’dan Mehmet Akif Ordu, Kemer’den Necati Topaloğlu, Hasan Ali Acar ve Mustafa Bilici olmak üzere 5 meclis üyemiz Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinde de görev yapıyordu ama Mustafa Bilici istifa ettiğini açıklamış. Bize ulaşan bir istifa evrakı yok ama Bilici istifa etmiş olsa bile Büyükşehir Belediyesi’nde 4 meclis üyemiz bulunuyor” dedi.

antalya-buyuksehir-belediyesi-meclis-toplantisi-2019-yeni-donem-1.jpg

“KİLİT PARTİYİZ”

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki meclis üyesi dağılımını hatırlatan Oktay, “Bildiğiniz gibi Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 107 meclis üyesi var. CHP’nin 36, İYİ Parti’nin 16, AK Parti’nin 34, MHP’nin 15, Saadet Partisi’nin 1 ve Bilici’nin istifasından sonra bizim 4 meclis üyemiz bulunuyor. İttifak partilerinin meclis üyeleri toplandığında Millet İttifakı’nın 52, Cumhur İttifakı’nın 49 meclis üyesi var. İttifaklardan ayrı olarak Saadet Partisi 1, biz 4 meclis üyesiyle temsil ediliyoruz. Eğer Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kilit parti diye bir kavram varsa, işte biz oyuz” diye konuştu.

 

“KAMU YARARINA YAPILANLARIN DESTEKÇİSİYİZ”

CHP’li Muhittin Böcek yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi’yle ilişkilerinin gayet iyi olduğunu dile getiren Oktay, “Şuana kadar herhangi bir sorun yok. DSP olarak biz, kamu yararını esas almış bir partiyiz. Kamu yararına yapılan her şeyde destekçileriyiz. Şuana kadar yapılanları genellikle tasvip ediyoruz. Onun için de her zaman desteğimizi verdik. Bundan sonraki süreçte tasvip etmediğimiz bir durum olduğunda gurup toplantılarında gerekli değerlendirmeyi yaparız. Tavrımızı ona göre ortaya koyarız” ifadelerini kullandı.

 

KURULTAYA HAZIRLIK

1985 yılında kurulan DSP’nin 1980 yılından sonra kurulan partilerin en eskisi olduğunu kaydeden Oktay, 11’nci olağan kongreye doğru gittiklerine dikkat çekti. Genel kurultayın Kasım ayında gerçekleştirileceğini bildiren Oktay, “Antalya’da 3 ilçemizde kongrelerimizi tamamladık. Eylül başında 2 ilçemizin kongresi olacak. 4-5 ilçemizi daha Eylül ayı içerisinde tamamlayacağız. İlçe kongrelerimizi tamamladıktan sonra Ekim ayının ortalarında il kongremizi de yaparak Kasım ayındaki kurultaya hazır olacağız” açıklamasında bulundu.

 

“İYİ BİR ADAY ÇIKARSA FERAGAT EDEBİLİRİM”

2016 yılında Parti Meclisi Üyesi olduğunu ve eski İl Başkanı Ahmet Çakmak’ın işlerinin yoğunluğundan dolayı görevden ayrılmasıyla İl Başkanlığı’na atandığını hatırlatan Oktay, “Bizim Antalya’yı sırtlayabilecek arkadaşlarımız var. İyi bir aday çıkarsa başkanlıktan feragat edebilirim” dedi.

 

“AKSAKAL’IN ARKASINDAYIZ”

Mevcut Genel Başkan Önder Aksakal’ın arkasında olduklarını vurgulayan Oktay, “Önder Aksakal, bizim örgütümüzden gelmedir. Aydın il başkanlığımızdan bu yana merdivenleri teker teker çıkmıştır. O’nun arkasındayız. O’nunla devam etmeyi düşünüyoruz ama bizim kongrelerimizde sürekli muhalif bir kanat çıkar. Bu sefer kimlerin çıkacağını merakla bekliyoruz. DSP demokratik teamüllere o kadar uygun bir parti ki insanlar çok rahat genel başkan adayı olabiliyor. Kimse engellemiyor. Son kurultayımızda 3 tane aday vardı. Bazı katı partilerde genel başkan adayı çıkarmak neredeyse mümkün değil. Bizim kurultaylarımız genellikle bir düğün, şenlik havasında geçer. Merakla bekliyoruz” şeklinde konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2998 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim