Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2322.819
    %0.71
  • Dolar
    32.3239
    %0.21
  • Euro
    34.9361
    %-0.07
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Büyükşehir'den İşçilere Asgari Ücretin Üzerinde Maaş
21 Mart 2019 Perşembe 17:13

Büyükşehir'den İşçilere Asgari Ücretin Üzerinde Maaş

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, toplu iş sözleşmesi öncesinde taşerondan belediye kadrosuna geçen belediye işçilerine seyyanen...

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, toplu iş sözleşmesi öncesinde taşerondan belediye kadrosuna geçen belediye işçilerine seyyanen zam yaptıklarını, en düşük belediye işçisinin maaşının 2 bin 668 liraya yükseldiğini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Hak-İş Konfederasyonu Antalya Şubesi tarafından düzenlenen birlik ve dayanışma toplantısına katıldı. Cam Piramit Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıya Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-iş Konfederasyonu Hizmet-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Talha Kandil'in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan işçiler katıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin fedakâr işçileri sayesinde Antalya'nın çok daha güzel yerlere geldiğini ifade eden Başkan Türel, "Büyükşehir Belediyesi'nin her çalışanı kendisiyle gurur duyabilir. Bu 5 senede büyük bir başarı hikâyesini hep birlikte yazdık. Gazipaşa'dan Kaş'a, deniz kıyısında dağın başına nerede ihtiyaç varsa mümkün olan hizmetleri hayata geçirmeye çalıştık. Altyapıdan sosyal hizmete, hobi bahçelerinden tramvaya, eğitimden spora kadar her alanda önemli yatırımları gerçekleştirdik. Bugün Menderes Türel karşınızda bir kez daha Antalya'nın hizmetine talip olmuş ve uygun görülmüşse bunda benimle birlikte çalışan bütün arkadaşlarımın payı var" dedi.

İŞÇİ DOSTU BİR BELEDİYE OLDUK

2014 senesinde görevi devraldığında Büyükşehir Belediyesi'nde işçilerin sigorta primleriyle ilgili bile gerekenlerin yapılmadığını kaydeden Türel, "Biz göreve geldiğimizde personeline 7 milyon borçlu bir belediye devraldık. Ama geldik 7 milyon borcu sıfıra indirdik" dedi.

Türel, yeni dönemde Büyükşehir Belediyesi'nin düşük gelirli çalışanlarını konut sahibi yapacak bir projenin de hayata geçirileceğini söyledi. Taşerondan belediye kadrosuna geçen işçilere sendika yetkisi verildiğini de kaydeden Başkan Türel, "Hak-İş ile toplu iş sözleşmesi görüşmesi yapacağız. Ancak biz personelimize seyyanen zam yaptık. Buna göre; Antalya Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları A.Ş.'de çalışan ve 2 ile 3 bin TL arasında aylık alan işçilerin maaşlarına net 350 TL, 3 bin ile 4 bin TL arası aylık alan işçilerin maaşlarına net 250 TL, 4 bin ile 5 bin TL arasında aylık alan işçilerin maaşlarına 150 TL, 5 bin TL üzeri alan aylık alan işçilerin maaşlarına 100 TL artış olacak" dedi.

FEDERASYON BAŞKANI ARSLAN'DAN TEŞEKKÜR

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan da Büyükşehir Belediyesi işçileri adına Başkan Türel'e teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi ile toplu iş sözleşmesi müzakerelerini başlattıklarını açıklayan Arslan, "Bu zammın anlamı şudur Hak-İş olarak enflasyon farkı talep ediyoruz, belediyemiz yeni asgari ücrete yüzde 4 zammı yaptı. Şimdi bunu üzerine 350 TL net alt gruplara ilave edeceğiz. Temmuz ayında yüzde 4 zam daha yapılacak. Bunların hepsini topladığınız zaman hem 350 TL, hem önceki yüzde 4 hem sonraki yüzde 4 olmak üzere yüzde 25'lere varan bir artıştan bahsediyoruz. Onun için enflasyon farkının da üzerinde bir artışın sağlanmış olması bizim için Antalya için gerçekten takdir edilecek bir durum" diye konuştu.

BAŞKAN TÜREL'İ OMUZLARA ALDILAR

Konuşmaların ardından Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan Başkan Türel'e teşekkür plaketi takdim etti. Bu zamla en düşük belediye işçisinin maaşı 2668 liraya yükselirken Cam Piramit'i dolduran binlerce işçi Başkan Türel'i omuzlarına alarak teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 794 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim