Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya11 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2244.782
    %0.03
  • Dolar
    32.3318
    %0.07
  • Euro
    35.1637
    %-0.08

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Büyükşehir’den olumlu çalışmalar

04 Nisan 2020 Cumartesi 00:14

 

         Tüm Dünya’yı derinden etkileyen virüs salgını yaşantımızı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

         Global bir salgın olan bu hastalığı önleme noktasında tüm ülkeler seferberlik ilan ederken, en çok gereksinim duyulan temizlik ve dezenfektan ürünlerinin daha çok kişiye ulaştırılması da bu süreçte büyük önem taşıyor.

         Antalya’da Korona virüsle mücadele kapsamında belediyelerin çalışmaları da gerçekten olumlu.

         Büyükşehir Belediyesi’nin bugün örnek bir çalışmasını siz okurlarımla paylaşmak istiyorum.

  Korona virüsle mücadele kapsamında çalışan Antalya Büyükşehir Belediyesi, ATASEM  Moda Evi’nde günde bin adet steril maske dikimine başladı. Belediye ayrıca kendi dezenfektanını da üreterek belediye hizmet birimlerindeki dezenfeksiyon işlemlerini düzenli olarak gerçekleştiriyor.

   Büyükşehir Belediyesine bağlı Atatürk Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları Uncalı Moda Evi’nde dikilmeye başlanan maskeler Büyükşehir Belediyesi personelinin ihtiyacını karşılamakta kullanılacak. ATASEM atölyesinde 5 uzman eğitmen ve 3 kursiyer olmak üzere toplam 8 kişi, günlük bin maske üretimi için kolları sıvadı. Atölye ve kumaşların hijyeni titizlikle sağlanırken, kullan at tarzı kumaştan yapılan maske dikimi salgın süresince devam edecek. Maskeler ilçeler dahil olmak üzere Büyükşehir Belediyesi personeline ulaştırılacak.

  Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü de Su Kalite Kontrol Laboratuvarında koronavirüs salgının ardından en çok ihtiyaç duyulan malzemelerden biri olan dezenfektan üretimine başladı. ASAT Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılmış olan konsantre Klordioksit (ClO2) Biyosidal Ürün temin ederek laboratuvarda uygun şartlarda ihtiyaca göre farklı seyreltme oranları uygulanarak araç, ofis ve kişisel kullanım amacıyla cilt ve yüzey dezenfektanları hazırlanıyor.

 

   ASAT tarafından hazırlanan dezenfektanlar, 09 Mart 2020 tarihinden itibaren ASAT Genel Müdürlüğü’nün merkez ve 14 ilçe şube müdürlüğü bünyesinde bulunan tüm hizmet binaları ile çalışan personelin ofislerine, abone hizmetleri birimlerine, veznelere, su üretim tesisleri ve pompa istasyonları ile 32 Atıksu Arıtma Tesisine gönderildi. ASAT’ın ürettiği dezenfektan ile kuruma ait tüm hizmet araçları ve iş makineleri düzenli olarak dezenfekte ediliyor. Ayrıca Antalya Büyükşehir Belediyesi hizmet birimleri ile  Büyükşehir Belediyesi şirketleri ANET A.Ş, EKDAĞ A.Ş. ANTEPE A.Ş.’ye de ASAT Genel Müdürlüğü Su Kalite Kontrol Laboratuvarında üretilen yüzey ve el dezenfektanı verilerek koronavirüse karşı önlem alınıyor.

            Dayanışmaya ve birlikte çözüm üretmeye büyük gereksinim duyduğumuz bu olağan dışı günlerde bu tarz çalışmalar gerçekten yerinde ve başarılı…

            Emeği geçenlere teşekkürler…

Bu yazı toplam 2201 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim