Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2497.561
    %0.55
  • Dolar
    32.5988
    %0.14
  • Euro
    34.7905
    %0.08
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Büyükşehir'den Serik'te iftar
20 Mayıs 2018 Pazar 10:43

Büyükşehir'den Serik'te iftar

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, iftarda Seriklilerle buluştu.

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, iftarda Seriklilerle buluştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ramazan ayı dolayısıyla ilçelerde düzenlenen iftar programları kapsamında orucunu Seriklilerle birlikte açtı. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğine Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Kaymakam Haluk Şimşek, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Kozan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ramazan ayının hayırlı olmasını dileyen Menderes Türel, "Ramazan her günü ve her akşamı bayram olan bir mübarek ayı ifade ediyor. Bu mübarek günlerin en güzel yanı ekmeği paylaşmak, dostluğu paylaşmak ve birlikte dua etmenin güzelliğini yaşamaktır" dedi.

Filistin'de yaşananların herkesi derinden üzdüğünü vurgulayan Başkan Türel, "Kudüs'teki, Gazze'deki Filistinli kardeşlerimizin Allah yar ve yardımcı olsun. Masum çocuklara, insanlara kıyanların elleri kırılsın. Filistin'deki dramı görmeyen batı dünyasına Allah insanlık versin. Duyarsız kalan Müslüman toplumlara ve ülkelere de Allah akıl fikir, vicdan ve gerçek bir iman nasip etsin" diye konuştu.

Antalya'nın dünyaya kucak açan, bütün dinlere, bütün kültürlere saygılı bir şehir olduğunu aktaran Başkan Türel, "Ramazan ayı yabancılara dinimizin ve kültürümüzü gösterme fırsatıdır. Geçen senelerde de söylüyordum, bu sofralara imkanı olan herkes varsa Hıristiyan, Yahudi komşusunu davet etsin, Allah'ın sofrasından nasiplendirsin. Bize bu yakışır. İslam hoşgörü ve örnek olma dinidir" dedi.

Serik'te yaptıkları hizmetlere de değinen Türel, Kız Deresi Caddesi'ni tamamlayarak trafiği rahatlattıklarını anlattı.

İlahiler eşliğinde gerçekleştirilen iftar programı dualarla sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Büyükşehir'den Serik'te iftar

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 764 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim