Bugün 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2492.827
    %0.86
  • Dolar
    32.4863
    %0.13
  • Euro
    34.7687
    %0.15
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Buz yarışıyla serinlediler
02 Temmuz 2017 Pazar 10:48

Buz yarışıyla serinlediler

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 45 derece sıcaktan bunalan tatilcileri serinletmek için otellerde buz yarışmaları düzenlendi.

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 45 derece sıcaktan bunalan tatilcileri serinletmek için otellerde buz yarışmaları düzenlendi.

Kestel Bölgesi'nde bulunan Club Paradiso Otel'de tatilciler için buzlu yarışma yapıldı. Havuzu dolduran yaklaşık 250 turist suya atılan buz kalıplarıyla serinletildi. Büyük buz kalıplarının yerleştirildiği havuz başında yarışma yapıldı. Yarışmaya katılan tatilciler buzun üzerinde en uzun süre oturma, buz kalıplarıyla kayma yarışması yaptı. Buz kalıplarıyla yapılan yarışmada turistler serinlerken renkli görüntüler oluştu.

"ÇOK HOŞUMA GİTTİ"

Havuzdaki buz yarışmalarına katılan Alman 17 yaşındaki Selina Vrye, ülkesinden uçağa bindiği sırada Almanya'da yağmur yağdığını ve sıcaklığın ortalama 19 derece olduğunu söyledi. Alanya'ya geldiğinde aradaki sıcaklık farkını hissettiğini belirten Vrye, "Alanya'ya ilk tatile geldiğimiz zaman sıcaklık ülkeme göre yüksek ama normal sayılabilirdi. Fakat son 2 gündür aşırı sıcak. Duyduğumuza göre daha da artacakmış. Animasyon ekibinin buz kütleleri üzerine oturarak yaptıkları yarış soğuktu, fakat bizi bir anda serinletti. Çok hoşuma gitti, çok eğlendim" dedi.

"SICAKTA BUZLA BULUŞMAK MUHTEŞEM"

Rus 30 yaşındaki Lena Blajenkova, tatil için ilk kez geldiği Alanya'yı çok sıcak bulduğunu söyledi. Tatilinin çok eğlenceli geçtiğini anlatan Blajenkova, "Buz etkinliğine katıldım. Biraz üşüdüm fakat çok eğlendim, çok mutlu oldum. Bir Rus olarak soğuğa ve buza alışığım ama bu sıcakta buzla buluşmak muhteşem" diye konuştu.

"MÜŞTERİLER MEMNUN"

Otelin genel müdürü Mehmet Dahaoğlu, son günlerde bunaltıcı sıcaklıkta müşterilerini serinletmek için eğlenceli bir yol seçtiklerini söyledi. Alanya Tanıtım Vakfı'nın başkan yardımcılığını da yürüttüğünü hatırlatan Dahaoğlu, şöyle dedi:

"Yıllardır yurt dışındaki fuarlara katılarak ilçemizi tanıtmaya çalışıyoruz ama turist Alanya'ya geldiğinde iş bitmiş olmuyor. Burada da en iyi şekilde ağırlanması gerekiyor. Buna "Yerinde tanıtım" diyoruz. Hazır birkaç gündür de bunaltıcı sıcaklık varken biz de böyle bir etkinliğin güzel olabileceğini düşündük. Müşteriler tarafından çok beğenildi ve hemen kendi sosyal medya hesaplarından paylaştılar."

FOTOĞRAFLI

DHA

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 300 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim