Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2325.019
    %0.79
  • Dolar
    32.3529
    %0.08
  • Euro
    34.9558
    %-0.26
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Çağdaş ülkelerin gerisinde kaldık"
29 Eylül 2017 Cuma 00:42

"Çağdaş ülkelerin gerisinde kaldık"

Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği (KASAİD) Antalya Şube Başkanı Füsun Urunga; din adamı olduğunu söyleyen kişilerin, kadınları hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi.

 Kadınların giyinmelerinin bahane edilerek, özgürlüğünün kısıtlanmak istendiğine vurgu yapan  Urunga; " Ne zaman gündem yaratılmak istense birisi çıkıyor, kadınları aşağılıyor. Bu kabul edilemez bir durum.  Üstelik bunu din adamı olduğunu söyleyenlerin yapıyor olması da ayrı bir çelişki ve ayrı bir üzüntü kaynağı" ifadelerini kullandı.

 ARTIK BİRİ ÇIKIP 'DUR' DESİN!

İslam dininde  kadınların yüceltildiğini, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in de kadınlara yönelik çok güzel sözler söylediğinin altını çizen Başkan Füsun Urunga, kadınları toplumda aşağılayan din adamlarına tepki gösterdi. Urunga; " Kadın ve Erkek eşittir ve eşit haklara sahiptir.  Kadınları yeren, ikinci insan  yerine koyan açıklamaların tümü deli saçmasıdır.  Özellikle son yıllarda kadınlara yönelik psikolojik ve fiziksel şiddet artmış durumda. Artık bu türden açıklamalara bir  yetkilinin çıkıp, 'dur' demesi gerekiyor" diye konuştu.

KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL

Kadının Sosyal Hayatını Araştırma  ve İnceleme Derneği (KASAİD) Antalya Şube Başkanı Füsun Urunga; gelişmiş ülkelerde kadının el üstünde tutulduğunu söyledi.  Ülkemizde kadın olmanın her açıdan zor bir durum olduğuna vurgu yapan Urunga; " Çağdaş ülkelerde kadına verilen değer en üst düzeydedir. Kadının toplumda küçük görüldüğü ve aşağılandığı yerler ise cehaletin olduğu yerlerdir.  Ülkemiz  ne yazık ki kadına değer vermiyor.  Kadını sadece  cinsel  obje olarak görüyor.  Televizyon ve gazetelerin 3'ncü sayfa haberlerine bir bakın; taciz, tecavüz ve şiddetin her türlüsünü ülkemizde görür olduk. Birisi çıkar otobüste bir kadını etek giyiyor diye tekmeler, bir din adamı çıkar,  kadını açık giyiniyor diyerek acımasızca eleştirir.  Bu ifadelerin tümünü kabul etmek mümkün değil. Artık yeter. " ifadelerini kullandı.

ÇAĞDAŞ ÜLKELERİN GERİSİNDE KALDIK

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün kadına değer veren bir lider olduğunu, o dönemde hiç bir ülkede olmayan çağdaş hakların kadına sağladığının altını çizen Urunga; bugün ülkemizin çağdaş ülkelerin gerisinde kaldığının altını, bu durum çok üzücü olduğunu söyledi. 

 

EN BÜYÜK GÖREV AİLELERE DÜŞÜYOR

Son olarak ailelere de bir çağrıda bulunan başkan Füsun Urunga; "Eğitim ailede başlar.  Bu sebeple kadının öneminin ilk önce ailede çocuklara iyi anlatılması gerekiyor.  Bir anne ve baba, kadının olmanın yüceliğini ve bilgeliğini çocuklarına iyi aktarabilirlerse, bu tür sapkın kişilerin ortaya çıkmasının da önüne geçilmiş olur.   Çağdaş bir ülke olmak istiyorsak, muasır bir medeniyet arzu ediyorsak kadına değer vermeli ve onun aklından en üst düzeyde istifade etmeliyiz.  Bugün gelişmiş ülkeler kadına ve insana değer verdikleri için bu seviyedeler" diye konuştu. (Haber: Eyüp KOÇAK)

 

 

 

Bu haber toplam 528 defa okunmuştur
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim