Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çalımbay; Geldiğimizden beri kriz yönetiyoruz!
19 Eylül 2017 Salı 00:14

Çalımbay; Geldiğimizden beri kriz yönetiyoruz!

Geçtiğimiz sezon büyük umutlarla Antalyaspor'a gelen teknik direktör Rıza Çalımbay, takımla ile yollarını ayırdı.

 Kulüpte yaptığı basın açıklamasında Antalyaspor taraftarına teşekkür eden   Çalımbay, kimseye kırgınlığının olmadığını dile getirdi.

AYRILMAK ZORUNDA KALDIM

Antalyaspor'dan ayrılma kararının kendisine ait olmadığını, şartların ayrılmayı gerektirdiğini  söyleyerek sözlerine başlayan  Çalımbay, hem takım yöneticilerine teşekkür etti hem de sitemde bulundu.  "Çok sevdiğimiz, büyük bir zevkle çalıştığımız, çok büyük başarılara imza attığımız Antalyaspor'dan ayrılmak zorunda kaldık.  Kimse böyle çok iyi şekilde bahsettiği yerden ayrılmak istemez. Ama maalesef bazen şartlar öyle bir gelişiyor ki, ayrılmak zorunda kalıyorsunuz.  Her şeyden önce iki taraf için hayırlı olsun. Hiç kimseye bir kırgınlığım kesinlikle yok.  Mükemmel bir sezon geçirdik. Bu sezonda istemediğimiz bazı şeyler geliştiği için beraber konuşup ayrılmak zorunda kaldık" diyen Çalımbay,  Antalyaspor'u çok zorlu bir süreçten alıp başarıya taşıdıklarını da hatırlattı.

TARAFTARA TEŞEKKÜR ETTİ

Veda toplantısında  Antalyaspor taraftarını unutmayan Teknik Direktör Rıza Çalımbay, zorlu süreçte taraftarın  takıma çok büyük destek olduğunu söyledi. Çalımbay; "Her şeyden önce biz Antalyaspor'a geçen sezon başladığımızda, çok zorlu bir süreç yaşadık. Bu zorlu süreç içerisinde bize en büyük desteği Antalyaspor taraftarı verdi.  Taraftarımızın yaşadığı Kayserispor üzücü olaylarından dolayı hepsine geçmiş olsun diyorum. Bizim zor günlerde çok büyük başarılar yakaladığımızda hem içeride hem deplasmanda verdiği desteklerden dolayı da  çok teşekkür ediyorum.  Kesinlikle unutmayacağım. Ne kadar vefalı bir taraftar olduklarını gösterdiler. Onların sayesinde çok büyük başarılar kazandık.  Yaz demeden, kış demeden hepsi geldiler, takımlarını desteklediler. Hepsine çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

KRİZ ZAMANINDA GÖREVE BAŞLADIK

Göreve ilk başladığı zaman takımda büyük bir krizin varlığına dikkat çeken Çalımbay, kendilerini riske atarak takımla çalışmayı kabul ettiklerini söyledi. "Biz Antalyaspor'a göreve başladığımızda çok büyük bir kriz olduğunu biliyorduk. Kendimizi riske atarak geldik.  Hiç bir zaman korkum olmadı. Kendime ve ekibime çok güveniyordum. Biz böyle takımlarla çok çalıştık. Çok zor  takımları aldık. Çok sorunlu takımları alıp iyi bir yerlere getirdik. Bunların en iyi örneklerinden Denizlispor'dur.  Denizlispor'u ben aldığımda sonlardaydı, Avrupa kupalarına  gittik. Avrupa kupalarında bir çok takımı eledik. Bizim ekibimizle başaramayacağımız şey yok. Yeter ki huzur olsun. En önemli şey o.  Geçen sene bizim mükemmel bir huzurumuz vardı. Her şey çok zordu. İşimize dört elle sarıldık.  Bu sarılmada taraftar vardı, yönetim vardı, biz vardık, futbolcular vardı.  Bir ekip ruhu vardı, mükemmel işler yaptık.  Bunları yaparken de kırılamayan rekorları kırdık. 28 maçta galibiyet alan takım olduk.  Antalyaspor'un tarihinde olmayan ilkleri başardık.  Mükemmel bir sezon geçirdik. Herkes bu takım  küme düşecek gibi şeyler düşünürken biz geldikten sonra mükemmel bir çıkış yakaladık.  Neye üzüldük, Avrupa kupalarına gidemediğimiz için üzüldük" diye konuştu.

BU TAKIM İYİ İŞLER BAŞARACAK

Takım olarak bu sezona sıkıntılarla başladıklarını söyleyen Rıza Çalımbay,  özellikle yönetimle aralarında fikir ayrılıklarının,  bu kararı vermede etkili olduğunu söyledi.  Çalımbay, takım ile yaşanan sorunları şu sözlerle ifade etti: "Takımdan giden arkadaşlarımız oldu üzüldük. Bu sezon sıkıntılı başladık. Bu sezona başlarken hazırlık döneminde Menez birinci antrenmanda sakatlandı 3 ay gelmedi. Sezona başladığımızda sakatlarımız çoğaldı. Sonra transfer arkadaşlarımız geldi. Çoğu takıma hazır değildi. Biz de öyle devam ettik.  Bu ayrılık, benim istediğim bir ayrılık değil. Biz hiç bir zaman buradan ayrılıp gitmedik. Biz 7'nci maçta geldik buraya,  iki puanlık takıma yenildik.  Şuanda 5'nci maçtayız, oynadığımız maç 5, bunların üç tanesi deplasman, bunların biri Beşiktaş.  Oynadığımız iki zor maç var; Galatasaray ve Beşiktaş.  Bu olayların gelişmesi bizi üzüyor. Transfer arkadaşlarımızın çok geç gelmesi, sakatların çoğalması,  transferlerdeki fikir ayrılığı nedeniyle zaman zaman fikir ayrılıkları yaşanıyor. O zaman istediğiniz şekilde rahat çalışma ortamı olmadığı için oturup konuşup, güzel bir şekilde ayrılıyorsun. Bu takımın çok başarılı olacağına inanıyorum. Çok iyi bir kadro var. Sakatlar iyileşecek. Sandro, Zeki, Deniz sakattı hala sakatlıkları devam ediyor. Bu yüzden ciddi sıkıntı yaşadık. Ben ve ekibim kimseyle bir sorun yaşamadı.  Sorun yaşamak da istemiyoruz. Güzelce konuştuk, ayrılmaya karar verdik.  Bence bu takımın mutlaka 5 maçtan sonra kredisi olması gerekiyordu.  Çünkü bu ekip zoru başarmış bir ekipti.  Bu ekip çok zorlukların altından kalkmış bir ekip ama bazı şeyleri oturtmak için zaman gerekiyor. Burada çok başarılı işler yaptık ve iyi bir şekilde buradan ayrılıyoruz" ifadelerini kullandı.

SORUNLARI DIŞARIYA YANSITMADIK

Antalyaspor ile yollarını ayıran teknik direktör Rıza Çalımbay,  Kayserispor maçından sonra yaptığı açıklamaya da açıklık getirdi. Antalyaspor'da sorun yaratan futbolcular nedeniyle çok sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını aktaran Çalımbay, bu süreci asla dışarıya yansıtmadıklarının da altını çizdi.  Çalımbay;  “Kadro dışı değil benim söylediğim radikal kararlar almamız gerekiyor demiştim. O arkadaşımızın kafa olarak değişmesi gerekiyor. Onu oyuna sokmak istedik ama arkadaşımız o pozisyonda oynayamam dedi. Biz de çok üzüldük. Ama yaşadığımız sorunları dışarıya yansıtmadık. Bu arkadaşımızın onu söylemesine çok üzüldüm. Ona göre radikal kararlar almak gerekiyor. Ben dün buraya geldiğimde arkadaşımızı ikna edecektik, takımın o oyuncuya ihtiyacı vardı. Bu tür şeyler üzücü şeyler. Başkanla oturup konuştuk ve ayrılmanın en doğrusu olacağına karar verdik ve ayrıldık” diye konuştu.  

TRANSFERLERİN ZAMANLAMASI YANLIŞ

Antalyaspor'un yeni transferlerinin zamanlamasına dikkat çeken Rıza Çalımbay; "“Transferlere baktığınız zaman hepsi iyi transferler ama zamanlama yanlış. Şimdi Djourou, Vainquer, mesela ben Menez’i hiç görmedim. Onu gördüğüm ilk maç Alanyaspor maçının 20 dakikası. Sonra Menez ve diğer sakat oyuncular için U21 takımıyla maç aldık. Orada da Menez 50 dakika oynadı. Fizyoterapisti hazır değil, bu kadar oynayabilir dedi. Nasri geldi, siz burayı takip ediyorsunuz, hiç Nasri’yi iç sahada seyrettiniz mi? Geldiğinden beri içeride hiç maç oynamadı. Niye; sakat. Nasri’yi Galatasaray maçından önce adalesinde yırtık çıktığı için oynatamadık. Diğer oyuncular zaten hazır değil. Vainqueur ile konuştuk, 'Oynayabilirsem 20 dakika oynayabilirim' dedi. Gerek kalmadı Yekta, Galatasaray maçında çok iyi oynadı. Onun arkasından diğer Djourou, hazır olmadığı halde Malatyaspor maçında mecburiyetten oynattık. Transferlere baktığınız zaman hepsi iyi oyuncular. Transfer yapmak kolay, önemli olan oyuncuların Türkiye’ye ve takıma uyumu. Bunlar çok önemli. Hiçbir transferi bana sormadan olmaz. Tabii ki bizim de kendimize göre, ekibimizin istediği oyuncular vardı. O yüzden de bazen transferde fikirler uyuşmayabilir. Böyle şeyler de yaşandı. İşin gerçeği şu; biz geçen sene mükemmel şekilde huzur içinde çalıştık, bu sezon maalesef problem içinde çalıştık” dedi.

"GELDİĞİMİZDEN BERİ KRİZ YÖNETİYORUZ"

"Bugüne kadar istediğiniz  hangi transferler yapıldı" sorusunu cevaplandıran Rıza Çalımbay'a, yönetimin kendisi görevdeyken, başka bir teknik adamla görüşülüp görüşülmediği  soruldu.  İstenen oyuncuların büyük bir çoğunluğunun transfer edildiğini söyleyen Çalımbay; yönetimin görevde iken başka bir teknik adamla görüştüğü yönünde söylentilerin olduğunu ancak buna inanmadığını söyledi. .  Yönetimin böyle bir şey yapacağına inanmadığını vurgulayan Çalımbay; “İstediğimiz oyuncular hemen hemen alındı diyelim. Hiçbir tanesi kötü oyuncu değil ama faydalanabileceğimiz oyuncu olmadı şu ana kadar net şekilde. Benim oyuncumun benimle sezon başını geçirmesi gerekiyor. Şimdi herkes Nasri’den bir şeyler bekliyor. Adam Türkiye’yi bilmiyor. Yanındaki arkadaşını tanımıyor daha. Mesela Vainqueur’i biz Kayserispor maçında koyduk. Onun için böyle aksaklıklar, böyle sıkıntılar olacak. Galatasaray maçı oynadık, orada çok iyi oynadık. Galatasaray’ın korneri bile yok. O maçta başkan çok iyi prim verdi. Kayseriye gittik, maça çok şanssız başladık. İlk dakika gol yedik. Ama benim istediğim tempo o değil. Biz ısıran, takımlara nefes aldırmayan bir takımız. Maçtaki o penaltıyı atsak değişirdi. Geçen sene de Kayseri’yi penaltı atışıyla yenmiştik. Yönetimin ben görevde iken başka bir teknik direktör ile görüştüğü Söylenti yani ben bilemiyorum. Hiçbir zaman onlarla uğraşmadım. Tanıdığım kadarıyla yönetimimizin böyle bir şey yapacağına inanmıyorum. Çünkü biz genelde çok iyi uyum içerisinde çalıştık. Dün de burada konuştuk, tartıştık, bir sürü şey oldu. Hiçbir zaman sorun yaşamadık. Buradaki, biz geldiğimizdeki en büyük şeylerden bir tanesi burada kriz yönetmekti. Bizim geldiğimizdeki en işlerimizden bir tanesi burada kriz yönetmekti. Biz geldiğimizden beri kriz yönetiyoruz. Başka bir şey yönetmedik. Geldiğimden beri Eto’o krizi vardı. Hala da Eto’o krizi devam ediyor. Böyle yoğunluk içinde takımı yönetmeye çalıştık, özellikle de bu sene. Hakikaten ekip olarak sahanın içerisinden çok saha dışıyla uğraştık. Bu bizim işimizin bir parçası ama öyle ya da böyle zaman zaman istediğimiz şeylerde olmuyor.” (Haber: Eyüp Koçak)

 

 

Bu haber toplam 409 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim