Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Can dostlar ve yeni çalışmalar

25 Ocak 2021 Pazartesi 13:44

 

Şüphesiz hayatımızı güzelleştiren faktörlerden birisi de beraber yaşamakta olduğumuz tüm canlılar.
Can dostlarımız dediğimiz sokak hayvanları, kuşlar ve diğer tüm canlılar.
Korona virüs döneminde kanaatimce sokak hayvanları başta olmak üzere tüm canlıların sıkıntı yaşamakta olduğunu görmekteyiz.
Bu anlamda belediyelerimiz olumlu çalışmalarla bu eksikliği gidermeye çalışmakta. Mesela Hayvan hastanesi inşa etmeye hazırlanan Kepez Belediyesi, kent parklarına da, kuş evlerini yerleştiriyor. Parklarına 1500’e yakın kedi evi yerleştiren, sokak hayvanları için mama üreten Kepez Belediyesi, Türk-İslam Medeniyetinin kuş evi geleneğini de ilçesinde yaşatıyor.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kuşların doğal yaşamlarını kolaylaştırmak ve onlara korunaklı barınma alanları oluşturmak amacıyla parklarındaki kuş evi sayısını artırıyor. Bu kapsamda Dokuma-Park’a 30 adet, Kent Ormanı’na da 30 adet kuş evi yerleştirildi. Kuş evleri, güvenli olmaları için 9 metre yüksekliğindeki demir direklere asıldı.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkileri, Türk İslam mimarisinin canlılara yönelik bir merhamet yapıları olan kuş evlerinin sayısını artıracaklarını ifade ettiler. Çevreye ve doğal yaşama dokunan projeler üreten Kepez Belediyesi, Veterinerlik Müdürlüğü Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni de, hayvan hastanesine dönüştürüyor.
Geçtiğimiz günlerde hatırlayacağınız gibi Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Çamlıca Mahallesi’nde 35 bin metrekare alan içerisinde Türkiye’nin en güzel hayvan hastanesi yapacaklarını açıklamıştı.
Kepez hayvan hastanesinde, sokak hayvanları ile evcil türlerin yanı sıra büyükbaş ve küçükbaş hayvanların tedavisi, kalıcı barınması ve rehabilitasyonu yapılacak. Hayvan hastanesinde ameliyathane, kan tahlil laboratuarı, yoğun bakım ve acil ünitesi, röntgen-ultrasonografi ile muayene, ameliyat öncesi ve sonrası bakım ile karantina birimleri olacak. Hastane, hayvan ambulansı hizmeti de verecek.
Kepez Belediyesi, pandemi dolayısıyla sokağa çıkmanın kısıtlandığı günlerde sokakta yaşayan hayvanları da unutmuyor. Belediye ekipleri, gönüllülerle sokağa çıkmanın kısıtlandığı gün lerde ilçedeki sokak hayvanlarının mama ve su ihtiyaçlarını da karşılıyor.
Muratpaşa ve Konyaaltı Belediyesi gibi Kepez Belediyesi’nin de can dostlara yönelik çalışmaları olumlu.
Sağlıcakla kalın.

Bu yazı toplam 1107 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim