Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2523.397
    %1.59
  • Dolar
    32.5629
    %0.08
  • Euro
    34.6325
    %-0.23
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çanakkale şehitleri Finike'de anıldı
18 Mart 2018 Pazar 16:43

Çanakkale şehitleri Finike'de anıldı

ANTALYA'nın Finike ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

ANTALYA'nın Finike ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Finike Yunuslu Park'taki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan programa Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, Belediye Başkan vekili Recep Özkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş, daire amirleri, şehit aileleri ve gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaş katıldı. Törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlamına ilişkin konuşmayı Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Serkan Adalı yaptı. Çelenk töreninin ardından Finike Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından gazi ve şehit ailelerine yönelik düzenlenen kahvaltı programına geçildi.

Kahvaltı programında konuşan Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, şehit aileleri ve gazilerin önemine dikkati çekerek, "Hep beraber bağımsız bir şekilde yaşıyorsak, ay yıldızlı bayrağımız bu topraklarda dalgalanıyorsa bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Bu günler birlik ve beraberliğimize vesile oluyor. Her zaman sizlerin yanındayız. Destek noktasında kapımız her zaman ardına kadar açık olacaktır" dedi.

Ülkenin birlik beraberliği, vatanın bölünmez bütünlüğü için Afrin'de mücadele edildiğini anımsatan Kaymakam Arslanköylü, "Ülkemiz hassas bir dönemden geçiyor. Afrin'deki operasyonlar devam etmekte. Oradaki şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Bizler birlik, beraberlik içinde olduğumuz takdirde bu ülkede sonsuza dek bayrağımız dalgalanacaktır" diye konuştu.

Program daha sonra Finike Meslek Yüksekokulu'nda devam etti. Finike Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programda günün anlamına ilişkin konuşan tarih öğretmeni Nimet Kolbar, Çanakkale Zaferi'nin, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtı olduğunu belirterek, "Çanakkale utançla yaşamak yerine onurla ölmeyi tercih edenlerin savaşıdır. Türk evlatlarının inançla, kol kola, göğüs göğüse sergiledikleri bir varoluş mücadelesidir. Kahraman askerlerimizin, tüm dünyayı hayrete düşüren bir zafer ve kahramanlık destanıdır" dedi.

Kompozisyon ve şiir dalında ödül alan öğrencilerin eserlerini okuduğu programda dereceye giren öğrencilere protokol eliyle ödülleri de verildi. Program tiyatro gösterisiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Çanakkale şehitleri Finike'de anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1070 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim