Bugün 17 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2492.505
    %0.12
  • Dolar
    32.5101
    %-0.07
  • Euro
    34.5483
    %0.02
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çankırılı Yarenler gelenekleri yaşattı
21 Mayıs 2018 Pazartesi 13:38

Çankırılı Yarenler gelenekleri yaşattı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel Ramazan etkinlikleri kapsamında Çankırı Belediyesi Yaren ekibi Karaalioğlu Parkı'nda sahneye çıktı.

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel Ramazan etkinlikleri kapsamında Çankırı Belediyesi Yaren ekibi Karaalioğlu Parkı'nda sahneye çıktı. Geleneksel kıyafetleriyle sahneye çıkan yarenlerin halk oyunları gösterisi geceye renk kattı.

Büyükşehir Belediyesi'nin Karaalioğlu Parkı içerisinde gerçekleştirdiği geleneksel Ramazan etkinlikleri devam ediyor. Ramazan etkinlikleri, beşinci gecesinde Çankırılı yarenleri ağırladı. Çankırı Belediyesi Yaren ekibi gösterisi öncesinde, Yaren Çavuşu Yaren kültürü hakkında izleyenlere bilgi verdi. Ardından temsili orta oyunu sergilendi.

YAREN KÜLTÜRÜ SAHNELENDİ

Çankırı Yaren Meclisi kültüründen örnekler sergileyen ekibin orta oyunlar ve türküler ile harmanladığı gösteri etkinlik alanını şenlendirdi. Temsili bir köy odasında, Çankırı Yaren ekibi tarafından sergilenen orta oyunlar ve halk oyunları ilgi ile izlendi. Yaren odasına girme kurallarından meclise, misafirlikten selamlamalara kadar tüm gelenekleri Antalyalılara gösteren ekip, oturma düzeni ve kıyafetleri ile izleyenleri adeta geçmişe götürdü.

HEM YÜZLERİNİ HEM KİTAPLARI BOYUYORLAR

Karaalioğlu Parkı'nda kurulan Ramazan etkinliklerinde büyükler kadar çocuklar içinde birbirinden farklı ve eğlenceli stantlar yer alıyor. Bunlardan biri de yüz boyama standı. Standın önünde uzun kuyruklar oluşturan çocukların yüzleri rengârenk boyanıyor. Ayrıca çocuklar eğitmenler eşliğinde kitap boyama etkinliği de gerçekleştiriyor.

MİNİK RAMAZAN DAVULCULARI

Şarampol Caddesi'nde gerçekleştirilen Ramazan etkinliklerinde ise Ramazan davulcusu, Kavuklu, Pişekar ve Tahta Bacaktan oluşan geleneksel kostümlü gezi gerçekleşti. Şarampol Caddesi'ni maniler okuyarak boydan boya gezen, vatandaşlara ve çevre esnafa Ramazan nostaljisi yaşatan ekibe özellikle çocukların büyük ilgisi oluyor. Bazı çocuklar Ramazan davulcularıyla davul çalarak keyifli anlar yaşadı.

FOTOĞRAFLI

 

Çankırılı Yarenler gelenekleri yaşattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 833 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim