Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2487.684
    %0.14
  • Dolar
    32.5553
    %0.07
  • Euro
    34.6917
    %-0.04
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Cehaletin korkusu kadındır”
08 Mart 2018 Perşembe 06:00

“Cehaletin korkusu kadındır”

Anadolu’daki kadınların dün neyse bugün de aynı olduklarını dile getiren Opet Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, cehalete dikkat çekti. Cehaletin en büyük korkusunun kadın olduğunu vurgulayan Öztürk, “Onun için kadının eğitilmesini, gelişmesini is

Anadolu’daki kadınların dün neyse bugün de aynı olduklarını dile getiren Opet Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, cehalete dikkat çekti. Cehaletin en büyük korkusunun kadın olduğunu vurgulayan Öztürk, “Onun için kadının eğitilmesini, gelişmesini istemez. Çünkü, eğitimli kadın geleceğin eğitimli toplumlarını yaratır” dedi.

 

Konyaaltı Sanayici İş Adamları Derneği (KONYSİAD), bu haftaki olağan toplantısında Opet Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk’ü konuk etti. Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Konyaaltı İlçe Kaymakamı İbrahim Keklik, Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Cansel Tuncer, Konyaaltı İlçe Tapu Müdürü Nergis Kara, Konyaaltı Gençlik Derneği (KONGED) Genel Başkanı Ahmet Alper Alveroğlu, dernek üyeleri ve eşleri katıldı. Kadınlar Günü olması nedeniyle toplantının konusu da kadınlar oldu. Dernek olarak yaptıkları çalışmaları ve gerçekleştirdikleri ziyaretleri anlatan KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan, kadınların önemine dikkat çekti ve kadına karşı her türlü şiddete, tacize, tecavüze karşı olduklarını söyledi. Konuşmacı konuk Nurten Öztürk ise, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmaları slaytlarla anlatırken, katılımcıları hem duygulandırdı hem de gururlandırdı. Özellikle ‘Örnek Köy’ çalışmaları kapsamında Çanakkale’de gerçekleştirdikleri çalışmalar, şehitliklere ve köyleler yapılan düzenlemeler salondakiler tarafından büyük alkış aldı. Çocuklara yönelik istismarı anlattığı video ise salondakileri adeta ağlattı. Öztürk, şirketleri hakkında da bilgiler paylaştı.

“KADINLARIMIZA TACİZİ, ZORBALIĞI ASLA KABUL ETMİYORUZ”

Dünya Kadınlar Günü’nün 8 Mart 1857 yılında ABD’nin New York şehrindeki dokuma fabrikasında çalışan ve tamamı kadın olan işçilerin katlanılmaz çalışma şartlarının iyileştirilmesi için başlattıkları grevle fitilinin ateşlendiğini hatırlatan KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan, “Kadının sosyal hayattaki mücadelesiyle başlamış her şey ama iyi ki de başlamış. Kadınlarımızın bazı bozuk ruhlar tarafından gerek sosyal hayatta, gerekse aile içerisinde bir takım taciz, zorbalık ve hatta cinayete varan akıl almaz duruma maruz kalmalarını asla kabul etmiyoruz. ‘Bir kadına tekme atmak yalnızca karnındaki bebeğin hakkıdır’ diyen deyiş uzmanı ne güzel söylemiş. Varlıkları varlığımız olan kadınlarımızın bu özel gününü KONYSİAD olarak kutluyoruz. Umuyorum ki asıl olanın insan olduğunu unutmadan, her türlü cinsiyet ayrımcılığıyla uğraşmak yerine, iyi insan olma çabaları gündem olur hayatlarımızda” dedi.

“BİZ ÇOK İYİ BİR MİLLETİZ”

“Biz çok iyi bir milletiz aslında” diyerek sözlerine başlayan Opet Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk ise, bu ülkeye gönül verenlere ve ülke için çalışanlara teşekkür etti. 

“CEHALET, KURT GİBİ TOPLUMUN İÇİNİ KEMİRİR”

“Ülkemizde eğitim eksikliğini gideremezsek, cehaletle mücadele edemezsek hiçbir zaman o özlemini duyduğumuz çağdaş Türkiye’yi yakalayamayız” diyen Öztürk, “Cehalet, bir kurt gibi toplumun içini kemirir. Cehalet sorgulamaz, yargılar ve ilkeldir. Asla sosyal olmaz. Onun için yüreğimizi yakan, kadınlarımıza bazen taciz, tecavüz şeklinde, bazen de hayatlarını kaybetmeleriyle sonlanan pek çok olayı duyarız” dedi.

“CEHALETİN EN BÜYÜK KORKUSU KADINDIR”

Cehaletin en büyük korkusunun kadın olduğunu vurgulayan Öztürk, “Onun için kadının eğitilmesini, gelişmesini istemez. Çünkü, eğitimli kadın geleceğin eğitimli toplumlarını yaratır ve eğitim bir şanstır” diye konuştu.    

“HAYATTA 3 ERKEĞE MİNNET BORÇLUYUM”

Anne ve babasının eğitimini tamamlayarak çalışmasını çok istediğini dile getiren Öztürk, “Babam cahil bir köy kadını olan annemle evlenmiş. Öğretmen olduğu için köy kadınlarına gece okullarında okuma-yazma öğretmeye çalışırdı. Benim okumamı ve ondan sonra çalışmamı çok isterlerdi. Bu felsefeyle büyüdüğüm için hiçbir zaman okulsuz olmayı ve çalışmamayı hayal edemedim. Hep çalışacağımı düşündüm. Şansım var ki yine çalışan bir kadını kabullenen bir eşim oldu. Hayatta 3 erkeğe minnet ve şükran borçluyum. Birincisi Türk kadınına toplumdaki yerini veren ve bugünlerimize ışık tutan ulu önder Atatürk’ümüz. İkincisi kadının mutlaka okuması gerektiğine inanan ve her türlü katkısını hissettiğim babam. Üçüncüsü ise, çocuklarımın babası kocam. Şanslı olduğumu düşünüyorum. Bayanlar olarak erkeklerin hayatımızda çok önemli yeri var. Kadının değerini takdir eden erkeklere sahip olduğumuz için şanslıyız” dedi.

sam_0519.jpg

ANADOLU KADININA DİKKAT ÇEKTİ

Erzurum’un Şenkaya ilçesinde nikahsız çift sayısının fazla olduğunu öğrendikten sonra tespit edilen 61 çift için toplu nikah töreni gerçekleştirdiklerini belirten Öztürk, Anadolu kadınının çilekeşliğine dikkat çekti. Öztürk, “Hayatlarında gelinlik giymemiş, makyajın ne olduğunu bilmeyen kadınlarımızın gelinlik giyerken ki, nikahtan sonraki duygularını anlatmak mümkün değil. Anadolu’da kadın dün neyse maalesef ki bugün de o. Anadolu hala aynı durumda. Biz cehalete savaş açtık. Türkiye’nin her yerine giderek, gittiğimiz yerlerde insanlara eğitim verdik. ‘Bu yörenin sorunu nedir? gitmişken sorunları da çözelim’ dedik ve çözdük. Kırsal kesimde göç etmemişse, boşalmamışsa köyler hala bizim ilgimize, desteğimize, sevgimize muhtaç” ifadelerini kullandı.

ÇANAKKALE ÇALIŞMALARI DUYGULANDIRDI

Öztürk, Çanakkale’de gerçekleştirdikleri örnek köy çalışmalarını da anlattı. Çanakkale’ye gitmeden önce Batı’daki köylerin iyi durumda olduğunu zannettiğini dile getiren Öztürk, orada gerçekleştirdikleri çalışmaları slaytlarla anlattı. Köyleri adeta baştan yaratan ve şehitlikleri düzenleyen çalışmalar, katılımcıları hem duygulandırdı hem de gururlandırdı.  

“ANTALYA’DA ÖRNEK KÖY ÇALIŞMASI OLABİLİR”

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Öztürk’ten, Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Cansel Tuncer Antalya’da da bir örnek köy çalışması yapılmasını istedi. 2018 yılına yetiştirmeleri gereken bir Truva projesi olduğunu bildiren Öztürk ise, ilerleyen zamanlarda Antalya’da beraber çalışabileceklerini söyledi.

“ÇOCUKLARIN DÜNYASINDA ŞİDDET YOK”

KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan ise, çocuk istismarlarını hatırlattı. Bunun üzerine çocukların masumluğunu bir film izlettirerek gösteren Öztürk, “Çocukların dünyasında şiddet yok. Onlara şiddeti öğreten biziz, içindeki ortam, toplum. Sevgi duygusunu kaybetmemeliyiz. Onun arkasında saygı ve hoşgörü var. Biz toplum olarak birleştirici söylemler ifade edemezsek, insanlarımıza şiddetin olmamasını, kadınlarımızı sevmeyi öğretemezsek bunlar sık sık olur” dedi.

PLAKET VERİLDİ

Toplantıda, derneğe yeni katılan üyelere ve günün anısına Nurten Öztürk’e plaket verildi. Toplantı toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam_0518.jpg

Bu haber toplam 7365 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim