Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2297.773
    %0.96
  • Dolar
    32.3261
    %0.23
  • Euro
    35.0684
    %-0.11
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çelenge izin var konuşmaya yok
06 Mart 2020 Cuma 17:04

Çelenge izin var konuşmaya yok

Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 90’ncı yıldönümü nedeniyle, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk bırakan Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu Sözcüsü ve ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, Antalya Valiliği’n

Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 90’ncı yıldönümü nedeniyle, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk bırakan Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu Sözcüsü ve ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, Antalya Valiliği’nin çelenk sunmaya izin verirken günün anlam ve önemi üzerine konuşmaya izin vermediğini bildirdi.

 

Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu tarafından büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 90’ncı yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene, CHP Antalya Milletvekilleri Çetin Osman Budak, Rafet Zeybek, Aydın Özer, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, Platform Sözcüsü İbrahim Daş, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

sam_3505.jpg

“KONUŞMAMIZA İZİN YOK”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende kısa bir bilgilendirme yapan Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu Sözcüsü ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, Antalya Valiliği tarafından sadece çelenk koymalarına izin verildiğini, günün anlam ve önemi üzerine konuşmalarına ise izin verilmediğini bildirdi. Daş, “Bugün burada İlin yetkilileri tarafından sadece çelenk koymamıza müsaade edildi, konuşmamıza izin yok” dedi. Daş’ın konuşmasının ardından “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atılırken, platform bileşenlerinden CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar bir konuşma yaptı. Platform üyeleri daha sonra Işıklar Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Evi Müzesi’ni ziyaret etti.

sam_3508.jpg

“DAHA GELMEDEN BÜYÜK SEVİNÇ YAŞANDI”

Tören ve ziyaretin ardından yazılı bir açıklama yapan Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu Sözcüsü ve ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Tarih 6 Mart 1930. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Burdur üzerinden saat:16.00’da Antalya’ya geldi. Büyük önder Atatürk’ün Antalya’ya geleceği haberi daha gelmeden şehirde büyük bir sevinç yaratmıştı. Geldiği gün Kepez’den şehir merkezine kadar Antalya halkı yolun iki tarafını doldurmuş, Türk Milletinin kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Ata’sına gönülden sevgilerini iletiyordu. Karşılama töreni bitmesine rağmen Antalya halkı dağılmıyor, sevgi gösterilerini büyük bir coşku ile sürdürüyordu. Atatürk 1919-1923 tarihleri arasında haklı olarak verdiğimiz ulusal kurtuluş mücadelemizi halkımıza anlatmak için Anadolu’yu ziyaret etmiştir. 1923-1938 yıllarında da Cumhuriyet devrimimizin amaçlarını anlatmak ve bazı devrimleri bizzat halkın içinde başlatmak için ziyaretler yapmıştır. Ebedi başkomutanımız ve önderimiz Atatürk’ün, bundan tam 90 yıl önce 6 Mart 1930 Perşembe günü Antalya’ya yaptığı ziyaretin amacı ise bölgemizde ve ülkemizde gözü olan faşist İtalyan yönetimine karşı mesaj vermekti. Sadece Antalya’nın güzelliklerini görmek için değil İtalyan işgalini yaşamış Antalya’dan tüm dünyaya verdiği mesaj çok anlamlıdır.”

sam_3516.jpg

“AYRIM YAPMADAN SAHİP ÇIKIYORUZ”

“Atatürk’ün Antalya gelişinin yıldönümlerinin yıllardır resmi törenlerle kutlanmasına rağmen son 4 yıldır; Antalya’nın kalbi Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtında ilin resmi yetkilileri tarafından çelenk sunma programının yapılmamasını son derece manidar buluyoruz. Neden yapılmadığı sorusunun tüm Antalyalıların kafasında olduğunu da biliyoruz” ifadelerini kullanan Daş, açıklamasına şöyle devam etti:

“Büyük önder Atatürk, Cumhuriyeti; dil, tarih, kültür ve yurt birliği üzerine kurmuştur. Antalyalılar olarak; Ata’mızdan aldığımız tarih bilinci ve vatan sevgisiyle, bu topraklara geldiğimiz güne de İtalyan işgalinden kurtulduğumuz güne de kurtarıcımız olan Atatürk’ün Antalya’ya geldiği güne de hiç ayrım yapmadan sahip çıkıyoruz, çıkmaya da devam edeceğiz. Bugün bu ortak anlayışa sahip çıkarak aramızda olan belediye başkanlarımıza, meslek odalarımıza, sendikalarımıza, derneklerimize, vakıflarımıza, değerli Antalyalı hemşerilerimize ve gelemeyip yüreğini gönderen herkese çok teşekkür ediyoruz.”

 

“MİLLETİMİZİN YOLUNDAN ASLA SAPMAYACAĞINA İNANIYORUZ”

Son olarak “Bugün gelinen noktada, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü parçalanmanın eşiğine getirilmiştir. Bunu gerçekleştirmek için de Türkiye’de bir iç kargaşanın körüklendiğini hepimiz görmekteyiz. Tüm yaşanan sorunlardan, tehlikelerden kurtulmanın hatta var olmanın tek yolu ise içerde ve dışarıda Atatürk Cumhuriyeti’nin ayarlarına geri dönmektir. Tarihe çıplak gözle bakıldığında görülecek tek gerçek budur” diyen Daş, açıklamasını “Bizler, Milletimizin Ata’mızın yolundan asla sapmayacağına ve unutmayacağına yürekten inanıyoruz. Hiç şüpheniz olmasın yeniden uyanış yakındır, umutsuz değiliz. Gün bugün olduğu gibi her zaman bir olma günüdür” ifadeleriyle tamamladı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1614 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim