Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2240.049
    %-0.19
  • Dolar
    32.3318
    %0.08
  • Euro
    35.1683
    %-0.10

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Çevre Festivali

18 Nisan 2019 Perşembe 07:05

    Muratpaşa Belediyesi çevreye duyarlı etkinlikler ve organizasyonlar düzenlemeye devam ediyor.

Muratpaşa ilçesinin tabiatla iç  içe olması için gayretlerini sürdüren ve çevreci çalışmalarla adından söz ettiren Muratpaşa Belediyesi yeni bir etkinlik için kolları sıvadı.

Evet. 'Doğaya, çevreye, ekolojiye, hayvanlara, bitkilere ve dünyaya aklımızı ve kalbimizi açıyoruz" diyerek geçen yıl yolculuğuna başlayan Muratpaşa Belediyesi Çevre Festivali'nin ikincisi start alıyor. 19- 21 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek festival, "Dünyaya nefes olalım" sloganıyla gerçekleştirilecek.

Muratpaşa  Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenleyeceği Çevre Festivali, 19 Nisan Cuma günü başlıyor. 3 gün devam edecek festival için kadınlar, Konyaaltı sahilinden Ziya Gökalp Kent Parkı'na değişik noktalarda sabah sporu ve yoga yapıp Antalyalıları Çevre Festivali'ne davet etti.

  19- 21 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek festival, "Dünyaya nefes olalım" sloganıyla gerçekleştirilecek.

  Festivalde bu yıl, falezler temizlenecek, Kaleiçi Yat Limanı'nda deniz temizliği yapılacak, sergiler, söyleşiler ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Festival kapsamında ayrıca kitap stantları kurulacak, yerel tohum dağıtımıyla örnek ağaçlandırma çalışması yapılacak.

Ana etkinlik alanı Muratpaşa Kent Meydanı olarak belirlenen festivalin heyecanı ise şimdiden Muratpaşa'yı sardı. Muratpaşa Belediyesi'nin Bayındır Park'ta gerçekleştirdiği sabah sporunda biraraya gelen kadınların kurduğu Çılgın Nar Taneleri Grubu, Antalyalıları festivale davet etmek için farklı bir etkinlik gerçekleştirdi. Çılgın Nar Taneleri, Bayındır Park'tan Konyaaltı sahiline yürüyüş yaptı ve sabah sporunu bu kez sahilde gerçekleştirdi. Çılgın Nar Taneleri, sabah sporunu Konyaaltı sahilinde, çakıl taşları ile yaptı. Grup, yürüyüş sırasında ve sahilde temizlik de yaptı.

Bir başka etkinlik ise Antalya'nın Akdeniz'e uzanan en uç noktası Muratpaşa Belediyesi'nin Ziya Gökalp Kent Parkı'nda gerçekleştirildi. Burada da çoğunluğu kadınlardan oluşan grup yoga yaptı. Falez bandından sabah yürüyüşüne çıkan birçok mahalle sakini de yogaya katıldı.

         Bu etkinliklerin devam etmesi dileğimle.

Bu yazı toplam 741 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim