Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2284.428
    %0.38
  • Dolar
    32.3288
    %0.23
  • Euro
    35.0498
    %-0.17
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çevre Festivali'nde Doğal Yaşam Dersleri
20 Nisan 2019 Cumartesi 11:33

Çevre Festivali'nde Doğal Yaşam Dersleri

MURATPAŞA Belediyesi'nce bu yıl ikincisi düzenlenen Çevre Festivali kapsamında sürdürülebilir yaşam ve ekolojik üretim öğrenmeye yönelik atölye çalışmaları...

MURATPAŞA Belediyesi'nce bu yıl ikincisi düzenlenen Çevre Festivali kapsamında sürdürülebilir yaşam ve ekolojik üretim öğrenmeye yönelik atölye çalışmaları yapılıyor. Belediye yanındaki meydanda kurulan atölyelerde; doğal sirke, ekmek, yoğurt, deterjan yapımı öğretiliyor.

'Dünyaya nefes olalım" sloganıyla Muratpaşa Belediyesi'nce ikincisi düzenlenen Çevre Festivali; sürdürülebilir yaşam ve ekoloji odaklı öğrenmeyi sunan atölye çalışmalarına da evsahipliği yapıyor.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın da katıldığı deniz dibi temizliği çalışmasıyla başlayan Çevre Festivali kapsamında; doğaya uyumlu mineral, tuz ve yağları kullanarak doğal deterjan üretimi, doğal sirke, katkı maddesi ve kimyasallardan olmadan, doğal yoğurt, probiyotik bakterili ekşi maya ve atalık yerli buğdaylardan ekmek, pet şişelerden kedi ve köpekler için mama kabı, naylon poşete karşı file ve eski gazetelerden sepet örmenin öğretildiği atölye çalışmaları da yapılıyor.

Muratpaşa Belediyesi hizmet binası yanındaki kent meydanında kurulan atölyeler, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Doğal ve doğa dostu üretimi öğrenen katılımcılar aynı zamanda karbon ayak izlerini de hesaplıyor.

Çevre Festivali'nde, Akdeniz Foku ile ilgili çalışmalarını sergileyen TED Antalya Koleji öğrencileri ise büyük takdir kazandı. Festival alanını gezen katılımcılar; öğrencilerin, atık pet şişelerden yaptıkları Akdeniz foku heykeli ile fotoğraf çektirdi.

Öte yandan Akdeniz fokunun korunması ve tanıtımı için Muratpaşa Belediyesi, TED Antalya Koleji ve SAD (Sualtı Araştırmaları Derneği) arasında; 22 Nisan Pazartesi saat 11.00'de, Erdal İnönü Kent Parkı'nda mutabakat imzalanacak. İşbirliği mutabakatı; Akdeniz fokunun korunması, tanıtımı ve bu kapsamda çevre bilincinin oluşturulması için çalışmaları kapsıyor.

FOTOĞRAFLI

 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 707 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim