Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.394
    %0.76
  • Dolar
    32.3814
    %0.17
  • Euro
    35.0286
    %-0.05

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

CHP, yerel seçimleri kazanmak için ne yapmalı?

11 Aralık 2018 Salı 01:14

CHP’nin iktidar olabilmesi için İl ve İlçe yönetimi başta olmak üzere, kadınlar, gençler ve emektarlar el ele vermelidir. Altmış Sekiz ruhu uyandırılmalı. Hürriyet ve Cumhuriyet için seferberlik ilan edilmeli. Demokrasi, Hak, Hukuk ve adaletin önemi halka anlatılmalı. En azından, Atatürk’ün iki emaneti olan CHP ve Cumhuriyet’e sahip çıkmak için seferberlik ilan edilmedikçe, Ankara, İstanbul ve Antalya büyük şehir Belediye Başkanlıkları alınmadıkça CHP’liler AKP’den iktidarı geri alma gibi şansları asla olmayacaktır. 30 Mart 2019 CHP için bulunmaz bir nimettir.

Ancak… 30 Mart 2018 yerel seçimi vatandaşlar için ne anlama geldiğini, CHP kayıp ettiğinde nelere mal olacağına dair akla gelen tüm tehlikeleri anlatmak gerekir. Aşağıda sıralamış olduğum maddeler yerine getirildiğinde, başta büyük şehirlerden Ankara, İstanbul ve Antalya gibi diğer büyük kent belediye başkanlıkları alınmasıyla mümkündür.

CHP’liler ne yapmalı? CHP’liler orada, burada, şurada velhasıl her yerde aklına gelen her şeyi “bilgi sahibi olmadan fikir sahibiymiş gibi ahkâm kesmekten vaz geçmeliler. “Keskin Şirke Küpüne zarar verir “ Genel Başkanları dâhil hiçbir başkan veya partilisi hakkında nerede olursa olsun, dost veya dost olmayan meclis sohbetleri dâhil ulu ortam lüzumsuz, gereksiz, anlamsız eleştiri yapılarak, belden aşağı ahlaki olmayan söz söylememeliler veya söyletmemeliler…

CHP’liler, her şeyden önce birbirileriyle savaşmayı ve düşmanca yarışmayı bırakmalıdırlar. Parti içi ayrımcılığa son vermelidirler. CHP’liler, örneğin;  Bir önceki Yerel seçimde Antalya’da olduğu gibi Baykalcılar, Akaydın’cılar, Ulusalcılar, Yurtseverler, Cumhuriyetçiler veya Süleyman Evcilmen’ciler gibi birkaç parçaya ayrılıp Antalya Büyük Şehir Belediyesini kayıp etmelerinden ders çıkarmalılar. “Biri Binine, Bini Birine çalışmalıdır… 30 Mart 2018 da yapılacak olan Yerel seçim de, Muhittin Böcek’çiler, Ümit Uysal’cılar, Osman Çetin Budak’cılar ve Bekir Kumbul’cılar, Yürükler, Doğulular diye bin bir parçaya ayrılacak olurlarsa eğer; Güçlü rakip olan Menderes Türelin karşısında tekrar kayıp edecekleri “gün gibi aşikâr”  Yani; “ Tarih tekrar tekerrür edecektir” “Birlikten dirlik doğar” 

CHP’liler, insafsızca, anlamsız ve gereksizce eleştirilerden vaz geçip kardeşce sine tek yumruk, tek vücut olup ideolojileri doğrultusunda Genel Merkez ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu kimi nereye uygun görürse kazanmak için adayının arkasına takılarak can siper hane çalışmalıdırlar. Aksi halde “ Bir daha Büyük Şehir Belediye Başkanlığını, ancak rüyalarında göreceklerdir! Cumhuriyet kuruluşundan bu güne kadar yapılan eleştiriler, düşmanca tavırlar, bir birinin paçasından çekmeler işe yaramış olsaydı CHP çoktan iktidar olmuş olmalıydı.

Ama olmadı, olamadı, bu gidişle olamayacak da! Bu nedenle hemen şimdi acilen eleştirinin dozunu azaltmalılar ve barışarak yolla revan olmalılar. Disiplin kurulu çalıştırılmalıdır. Parti’nin hizmetkârı; Lider, başkan, kanaat önderi ve partinin emektarlarına saygısızlık yapmayı adeta kendisine görev bilen, her kim olursa olsun, derhal disiplin kuruluna verilerek partiden uzaklaştırılmalıdır. Parti içinde ”mırmırlar” olarak adlandırılan kişi veya kişilerin varlığı, bilinçli ve çağdaş partililerin çalışma şevkini, performanslarını ve verimliliğini azaltmakta ve etkilemektedir. Acil çareler bulunmalı. AKP’nin yaptıklarını eleştirmek yerine, halka umut verecek projeler üretilmelidirler.

CHP’liler, bilindik klasik söylemleriyle AKP’yi eleştirmek yerine sosyal, kültürel ve siyasal Projeler üreterek başta vatandaşın refahını ve ülkenin çıkar ve menfaatlerini dikkate alarak, cüzdan ve vicdanlara hitap eden hitabeti yüksek olan eğitimli, bilinçli, bilgili ve tecrübeli genç, orta yaşlı ve bilge kadın ve erkeklerden oluşmuş gönüllülük esasına uygun mini ordular kurmalılar. Koordinasyon merkezi kurmalılar.

CHP’nin İl, İlçe ve belde başkanları dâhil olmak üzere belediye başkanları ile en az ayda bir kere olsun alkolsüz toplantılar düzenleyerek başta bulundukları kentin ve bölgenin sorunları tespit edilerek masaya yatırmalılar. Problemlerin çözümü için gereken kararlar alınmalı ve takip etmek için bir heyet oluşturmalıdırlar. Üye sayısı artırılmalı! Her il ve ilçede partinin üye sayısı artırılmak üzere liyakat ve aidiyet mevcudiyetine sahip bilinçli ve parti profiline uygun, temsil gücüne sahip, gönüllü karamanlar bulup üye sayısını çoğaltmalılar. (DEVAMI YARIN)

Bu yazı toplam 1265 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim