Bugün 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2497.686
    %1.05
  • Dolar
    32.5064
    %0.20
  • Euro
    34.7322
    %0.08
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP'den Demre'de adalet yürüyüşü
24 Haziran 2017 Cumartesi 10:03

CHP'den Demre'de adalet yürüyüşü

CHP Demre ilçe başkanlığı tarafından düzenlenen adalet yürüyüşüne İl Başkanı Mustafa Erdem, İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, İl Gençlik...

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde CHP tarafından adalet yürüyüşü düzenlendi.

CHP Demre ilçe başkanlığı tarafından düzenlenen adalet yürüyüşüne İl Başkanı Mustafa Erdem, İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, İl Gençlik Kolları Başkanı Musa Gül, CHP Demre İlçe Başkanı Mustafa Caner, CHP Kaş İlçe Başkanı Ulaş Akbaş, CHP Kumluca İlçe Başkanı Kemal Bilal Öner, CHP Serik İlçe Başkanı Osman Demiroğlu, Demre Belediye Meclis Üyesi CHP'li Recep Avcı ile yöneticiler ve yaklaşık 250 partili katıldı.

Cumhuriyet Alanı'nda toplanan grup en önde üzerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı ve "adalet" yazısının yer aldığı pankartla yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca "Demre burada adalet nerede', "Susma, sustukça sıra sana gelecek" ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atan gruba çevredekiler de destek verdi. Yaklaşık 3 kilometre süren yürüyüşte Ertuğrul Günay Caddesi, Noel Baba Caddesi'nden geçilerek, tekrar Cumhuriyet Alanı'na gelindi. Burada yapılan alkışlı protestoyla yürüyüş tamamlandı.

CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner, "Bu ülkeyi yönetenler, "CHP genel başkanı niçin bu yürüyüşe gerek duydu" diye düşünerek gerekeni yapacakları yerde, önce dalga geçtiler, sonra telaşlanıp, tehdit etmeye başladılar. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in kutsal bir sözünü bu ülkeyi yönetenler herhalde bilmiyor. Ne diyor Peygamberimiz, "Bir günlük adalet, altmış yıllık ibadetten faziletlidir." Biz bugün herkes için geçerli olan, herkese eşit bakan faziletli bir adalet için buradayız" dedi.

CHP İl Başkanı Mustafa Erdem de "Bu ülkede OHAL gerekçe gösterilerek adalet rafa kaldırıldı. 16 Nisan sonrası adaletten söz edilemez oldu. Tecavüzcüler, soyguncular, Mustafa Kemal Atatürk'e küfredenler sokakta geziyor. Adaletin siyasallaşmadığı, toplumda huzur ve barış için, laik bir Türkiye Cumhuriyeti için, sadece adalet diyoruz. Bunun için yollardayız" diye konuştu.

Yürüyüş öncesi bir kanadı Kaş'ta yapılan yürüyüşte Kaş İlçe Başkanı Ulaş Akbaş'a teslim edilen adalet terazisi bu kez CHP Demre İlçe Başkanı Mustafa Caner'e teslim edildi. Caner teraziyi Finike yürüyüşünde Finike İlçe Başkanı Okan Tanır'a teslim edecek.

FOTOĞRAFLI

CHP'den Demre'de adalet yürüyüşü

DHA

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 335 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim